Subdomainleri Eşitlemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Nasıl bir isim versem bilemedim, iyi bir sallayış yaptım. Şimdi müridler yapmak istediğimiz mevzu şu. merkez.sirket.com adresinde yayınlanan bir site var. ben merkez2.baskasirket.com adresine girildiğinde karşısına merkez.sirket.com adresindeki sayfanın çıkmasını istiyorum, ancak domain değişmeden. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim ve bu işlemin bir adı varmıdır?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

frame yönlendirme ile. yani eğer sayfaların sahibi sen isen iframe kodu ile başka bir sayfayı istediğin sayfada açarsın. mesela adam tahribat sayfasına giriyor ancak yukarıdaki adres çubugu değişmeden hurriyet sayfasını açabilir.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Direk host panelinden de yönlendirebilirsin sanırım...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Direk host panelinden de yönlendirebilirsin sanırım...

subdomain redirection var ancak öyle olduğunda domain adresi değişiyor.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Free_Mans bunu yazdı

frame yönlendirme ile. yani eğer sayfaların sahibi sen isen iframe kodu ile başka bir sayfayı istediğin sayfada açarsın. mesela adam tahribat sayfasına giriyor ancak yukarıdaki adres çubugu değişmeden hurriyet sayfasını açabilir.

Hocam bir çözüm olarak kullanılabilir ancak benim için mümkün değil, çünkü bu durumda iframe içerisinde link adresi değişebilirken normalde değişmeyecek ve bu durum sıkıntı yaratacak yine.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam subdomaini eklerken aynı dizini göstersen olmuyo mu?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

merkez2.baskasirket.com için baskasirket.com'un domain paneline giriyorsun ve sirket.com'un ip adresine bir A kaydı  oluşturuyorsun yani şöyle;

sirket.com'un ip adresi : 65.183.146.20 olsun

merkez2.baskasirket.com A 65.183.146.20 olarak kaydını ekliyorsun.

sirket.com'un cPaneline giriyorsun ve Adddon Domain menüsünden merkez2.sirket.com'u ekliyorsun. Klasör dizini olarakta merkez.sirket.com'un dosyalarının bulunduğu klasörü seçiyorsun.

(Üstteki anlatım cPanel içindir.)

Takıldığın noktada yardımcı olurum.

Gel bili bili gates
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

DNS'e gir, CNAME Ekle... 

Örnek

www.tahribat.com

www1.tahribat.com

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 835 Toplam Mesaj: 8