Subdomainleri Eşitlemek
-
Nasıl bir isim versem bilemedim, iyi bir sallayış yaptım. Şimdi müridler yapmak istediğimiz mevzu şu. merkez.sirket.com adresinde yayınlanan bir site var. ben merkez2.baskasirket.com adresine girildiğinde karşısına merkez.sirket.com adresindeki sayfanın çıkmasını istiyorum, ancak domain değişmeden. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim ve bu işlemin bir adı varmıdır?
-
frame yönlendirme ile. yani eğer sayfaların sahibi sen isen iframe kodu ile başka bir sayfayı istediğin sayfada açarsın. mesela adam tahribat sayfasına giriyor ancak yukarıdaki adres çubugu değişmeden hurriyet sayfasını açabilir.
-
Direk host panelinden de yönlendirebilirsin sanırım...
-
HannibALgan bunu yazdı
Direk host panelinden de yönlendirebilirsin sanırım...
subdomain redirection var ancak öyle olduğunda domain adresi değişiyor.
-
Free_Mans bunu yazdı
frame yönlendirme ile. yani eğer sayfaların sahibi sen isen iframe kodu ile başka bir sayfayı istediğin sayfada açarsın. mesela adam tahribat sayfasına giriyor ancak yukarıdaki adres çubugu değişmeden hurriyet sayfasını açabilir.
Hocam bir çözüm olarak kullanılabilir ancak benim için mümkün değil, çünkü bu durumda iframe içerisinde link adresi değişebilirken normalde değişmeyecek ve bu durum sıkıntı yaratacak yine.
-
Hocam subdomaini eklerken aynı dizini göstersen olmuyo mu?
-
merkez2.baskasirket.com için baskasirket.com'un domain paneline giriyorsun ve sirket.com'un ip adresine bir A kaydı oluşturuyorsun yani şöyle;
sirket.com'un ip adresi : 65.183.146.20 olsun
merkez2.baskasirket.com A 65.183.146.20 olarak kaydını ekliyorsun.
sirket.com'un cPaneline giriyorsun ve Adddon Domain menüsünden merkez2.sirket.com'u ekliyorsun. Klasör dizini olarakta merkez.sirket.com'un dosyalarının bulunduğu klasörü seçiyorsun.
(Üstteki anlatım cPanel içindir.)
Takıldığın noktada yardımcı olurum.
-