Subnet Ve Firewall Sorusu
-
Mevcut networküm yukarıdaki gibidir. Normalde satışa bağlı olan bilgisayarlar modeme doğrudan tek kablo ile bağlanıyorlardı ancak kablo uzunluğu nedeniyle araya bir router koymam gerekti. İşyerindeki programların çalışabilmesi adına ofis ve satıştaki bilgisayarların aynı subnette olması gerekiyor ancak misafirleri de bu subnetten ayırmak istiyorum. Şuan IPleri modem dağıtıyor ve router sadece transparan bir katman olarak Access Point ve switch gibi çalışıyor.
İstediğim şeyler
1) Router wireless ile bağlanan clientları ayrı subnette toplasın ve ofis, satış aynı subnette bulunsun
2) PFSense ile bir firewall kurup wireless ile bağlanan clientlara captive portal göstermek ve bandwithlerini kısıtlamak istiyorum. Subnet filtreleme işlemini acaba PFSense ile yapabilirmiyim?
3) PFSense i eski bir laptopa kursam iş görür mü? (2GB RAM,64bit Core2duo işlemci) (Tabiki WAN ve LAN için 2 ayrı ethernet kartı bağlayarak) PCMCIA Ethernet kartı alsam performans sıkıntısı yaşarmıyım? USB ethernet kartlarından daha performanslı olacağı kanaatindeyim ama hiç kullanmadım o yüzden merak ediyorum.
Kafamda deli sorular
-
sana wan ,lan ve opt1 için 3 eternet kartlı bir kasa lazım.
pfsense usb eternet ile sorun yaşar. eskide olsa anakarta bağlı 3 eternet kartı bul.
birde pfsense çok düşük sistem gereksinimi duyar. yani çok dandil bir kasada çok stabil çalışır.
opt1 acses pointe vereceksin. wan ile lan farketmiyor zaten.
-
Router ile modem arasına yeni bir kablo çekme şansım yok. Durum böyle olunca AP ve Router ı ayırmak mümkün olmuyor. Router içerisinde bir protokol ile wifi interfaceinden bağlananlara ayrı subnet, ethernet interfaceinden bağlananlara ayrı subnet açılabiliyor mu?
-
açarsında bu sefer elle ip ataman gerekcecek . en ufak problemde pfsense in kuralları işe yaramayacak yada çakışma olacak.
senine ilk baştan personel lanı ile diğer router lanı ayırman lazım.
değilse uğraşırsın kural girecem diye.