folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Sulusu Alip İsten Cikip Tazminat Alma Hakkinda Hukuksal Yardim Lazim Arkadaslar

Sulusu Alip İsten Cikip Tazminat Alma Hakkinda Hukuksal Yardim Lazim Arkadaslar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

is yerimden ayrilicam askerligim dolayisiyla fakat bir ay oncesinden soylememe ragmen adam ay sonuna kadar calismam gerektigini soyluyor deli etti beni ya hukuksal olarak sulusu aldigim gun isten cikip tazminatimida alma hakkim varmi arkadaslar lutfen bana bi yardim edin silusu elime aldigimda yapmam gereken nedir istifami yazicam tazminatimi nasil alicam bana hukuksal bir belge gerekiyor yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

Sulusu alıyorsun iş yerıne gidip verıyorsun cıkıs dılekcenı yazıp hak ettıgınız tazmınatın hesaplanır ımzalarsın banka hesabına (kurumsal iş yeriyse) 15 gün içinde yatar hocam. İş yerine verene kadar çalışman gerekıyor yanı ben öle yaptım :)

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

tmmda hocam adam silusu alsam bile ay sonuna kadar calismalisin diyor bense cikmak istiyorum hakkim varmi alir almaz cikmaya ? yano tazminati vermemezlik yapabilirmi?

MeTiN_7 tarafından 18/Eki/14 22:13 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enicma
    enicma's avatar
    Erkek

Ben normal prosedur uzerinden gidicem eger calismis oldugun sirktette 1.5 ile 3 sene arasinda calismis isen 6 hafta ihbar suresi var eger 3yildan fazla calismisligin var ise bu 8 haftaya cikar  bu haftalar icerisinde sirkete dilekce ile bildirmediysen ihbarini alamiyorsun + iceride senelik iznin va r ise bunuda kullandira bilir sana bu sirket sahibinin insafina kalmis birde bu ihbar parani  is veren tazminatin icerisinden kesebilir buda bildigim kadariyla 2 aya tekabul eder. Anlatmak istedigim sulusunu aldigin an gidersen ihbarini unut

Sayet dilekce verdigin halde killik yapiyor ise calisma bakanligina ve isci bulmaya sikayet edebilirsin 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

dedigim gibi 1 ay oncesinden soyledim tmm dedoo hallederiz dedi ama simdii boyle sikinti cikartmasii canimi sikiyor benim bildigim sinusu aldigim gun gidip dilekcemi yazip tazminatimi alma hakkim var diye biloyorum ama dogrulugu nedir acaba ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enicma
    enicma's avatar
    Erkek

Dedigin gibi sadece tazminatini alabilirsin bu gibi durumlarda sinirlenme sakin ol ,polimige gi rme sunusu sirket muhasebecisine yada ik oda yoksa patronuna ver onlar hesaplamasini yaparlar ay basindada yatirirlar. Bu arada anlatigin kadirla patronun serefsizin onde gideni sonucta askere gidiyorsun  3.5 hesabini yapmamasi gerekir. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

normalde ihbar süren olduğu için o yüzden bir ay beklemen gerekir. keske adama söylemek yerine istifa dilekçeni verseydin o zaman garanti olurdu adam kıllık yapamazdı o zaman. 

Toplam Hit: 892 Toplam Mesaj: 7