SUMBULCUZADE VEHBİ EFENDİ.
-
bir gün padişah vehbi efendiyi yanına çağrırbir şiir yaz ki bir mısrasını okuyunca içimdenbir sonrasını okuyunca ödüllendirmek gelsinefendi şiiri yazar işte o şiir:azm-u hamam edelim sürterem ben sanakese ile sabunu rahat etsin cism-u can:)lal-u şarap içirem ve ıslatıp geçiremparmağına yüzüğü hatemi zer drahşaneğil eğil sokayım iki tutam azmıdırlale ile sümbülü kakülüne nevcivan:))diz çökerek önüne ılık ılık akıtambir gümüş ibrik ile destine ab-ı revan:)salınarak giderken arkandan ben sokayımard eteğin beline olmasın çamur aman:)kulaklarından tutam dibine kadar sokamsahtiyenden çizmeyi olasın yola revan:)öyle bi sokayımki kalmasın dışarda hiçdüşmanın bağrına hançerimi nagehan:)eğer arzu edersen ben ağzına vereyimyeterki sen kulundan lokum iste her zaman:)herkese vermektesin birde bana verseneavuc avuc altını olsun kulum sadumansen her zaman gelesin ben vehbi ye veresiyeesselamun aleyküm ve aleyküm selamSÜMBÜLÜZADE VEHBİ EFENDİ
-
Biraz düzenleme yaptım şöyle olması gerekiyo diye biliyorumazm-u hamam edelim sürtüştürem ben sanakese ile sabunu rahat etsin cism-u can:)...sen her zaman gelesin ben vehbi ye veresinesselamun aleyküm ve aleyküm selamSÜMBÜLÜZADE VEHBİ EFENDİ
Toplam Hit: 1083 Toplam Mesaj: 2