Sümeyra - 20. Yy İnsanlarıyız
-
http://www.youtube.com/watch?v=F_XQtduoFs8&feature=related
Dünya Uluslarına Çağrı
Yirminci yüzyılın insanlarıyız
Dünya sulh içinde bayram olmalı
Atom tahriplerin kaldırmalıyız
Laiklik dünyaya sultan olmalıDemokrasi insan öldür demiyor
Açılan gülleri soldur demiyor
Hür bağımsızlığı kaldır demiyor
Herkes hür bağımsız bir can olmalıDünya sulh içinde yaz olmalıyız
El ele çalışıp hız almalıyız
İnsan haklarını hak bilmeliyiz
İnsan insanlığa hayran olmalıAşık Kul Hasan’ım sinemi yaktım
Halkın derdi ile eridim aktım
Dört kitap okudum Kuran’a baktım
Sağlar hastalara derman olmalı -
Şimdi bu şiiri okurken dünyanın ahengi geldide aklıma o kadar komikki arzuları yani gülemedim bile halen diye böyle hayallerle yaşayan ve üstelik birde bu konuya şiir yazan insanlar...Bu şiiri yazan insan acaba dünyanın hangi köşesinde yaşıyoki halen böyle hayaller kuruyo 20.yy da
-
Dünyanın neresinde yaşadığı önemli değil... Vicdani hür bir insan, Tibet'te de aynı duyguyu yaşar, Türkiye'nin herhangi bir yerindede. Önemli olan hislerin neler yaşatabildiği.
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------
Dünyanın neresinde yaşadığı önemli değil... Vicdani hür bir insan, Tibet'te de aynı duyguyu yaşar, Türkiye'nin herhangi bir yerindede. Önemli olan hislerin neler yaşatabildiği.
-----------------------------İŞte sorun o. O hisler artık kendinden başka kimseye birşey yaşatamıyor. En fazla kendini mutlu edebilir dünya barışı biraz zor. Kendi mutluluğuda kaç yaşına kadar sürer bilmiyorum. O hislerin bu şiirdekileri yaşatabilmesi için birçok insan lazımo hisleri yaşatan yaşasa bile birlikte yaşayan faaliyete geçiren
-
özün özü gaayet hoş bi şiir olmuş. yazanın yüreğne sağlık.
-
11'li hece ölçüsüyle yazılmış... Kafiyeleride aynı tarz oslaydı daha güzel olabilrdi...
Tema da hoş... 9/10