Sun -Google Savaşı Kazanan Belli Oldu
-
Sun Şirketi ve Google şirketinin uzun süredir mahkemelerde savaştığı savaşın galibi belli oldu
Detaylat için ;
Dipnot : Neden kaldırıldı konu bilmiyorum bari açıklama yapaydın. sanırım türkçe kaynak verdim diye bide ingilizce vereyim
-
Konuyu piç etmişsiniz tebrik ederim.
Bu konuda google çok haklı. Fonksiyon ve sınıf isimlerinin aynı olması, oracle'ın telif hakkının ihlal edildiği anlamına gelmez. Google, javanın bir kere yaz heryerde çalışsın mantığına uygun olarak aynı isimde öğeler kullanması oracle'a telif ödemesi anlamına gelirse eğer bu iş tekelleşmeye döner.
Oracle bu işin peşini bırakmayacaktır temyiz vs. ne varsa gidecektir. Umalım ki google bu davalarıda kazansın, zira emsal olacak bu dava open source projeleri için büyük bir önem arz ediyor. Adam matlab diye bir program yazmış, octave diye bir proje aynı isimde fonksiyonları bazen kullanmıyor veya kullanamıyor buda tekelleşmeye yol açıyor.
Son kullanıcının hayrına olacak bir gelişme olmuş.
DrKill tarafından 27/May/16 23:43 tarihinde düzenlenmiştir -
önceki konuyu ben sildim silinme sebebi açık başlık içerisindeki ";)" ve konu başlığının anlamsız olması yorum kısmını konu başlığına değil konu içeriğine yazalım.
3 sayfa mesaj sildim sadece 1 tane konu ile alakalı mesaj vardı.bu mesajımdan sonra tartışma başlatan önceki tartışmaya cevap veren olursa haftasonu tatiline göndericez.
gelelim asıl meseleye google'ın davayı kazanması javadan vazgeçmeyeceği anlamına gelmiyor bekleyip göreceğiz
-
Aralarındaki mesele zaten dil kavgası değildi. Kavga OracleJDK & OpenJDK meselesiydi. Ki zaten Google, OpenJDK kullanacağım demişti.
Yani bu meselede dil değişimi söz konusu değil.
Bu kavgadan ayrı olarak dil/platform değiştirme meselesi var. Bazı bloglarda Google 'ın sanal makineden rahatsız olduğu söyleniyor ama Google tarafından resmi bir açıklama yok. Şimdilik hepsi birer yorum.
Son olarak Google haklı. Android cihazlarda JVM bile kullanılmıyor. Dalvik kullanılıyor. Fonksiyonlar aynı diye de dava açılmaz.
Bir Fibonacci fonksiyonunu en verimli tek bir şekilde yazabilirsiniz.