folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Sun -Google Savaşı Kazanan Belli Oldu

Sun -Google Savaşı Kazanan Belli Oldu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Sun Şirketi ve Google şirketinin uzun süredir mahkemelerde savaştığı savaşın galibi belli oldu 

Detaylat için ; 

http://arstechnica.com/tech-policy/2016/05/google-wins-trial-against-oracle-as-jury-finds-android-is-fair-use/

Dipnot : Neden kaldırıldı konu bilmiyorum bari açıklama yapaydın. sanırım türkçe kaynak verdim diye bide ingilizce vereyim

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Konuyu piç etmişsiniz tebrik ederim.

Bu konuda google çok haklı. Fonksiyon ve sınıf isimlerinin aynı olması, oracle'ın telif hakkının ihlal edildiği anlamına gelmez. Google, javanın bir kere yaz heryerde çalışsın mantığına uygun olarak aynı isimde öğeler kullanması oracle'a telif ödemesi anlamına gelirse eğer bu iş tekelleşmeye döner.

Oracle bu işin peşini bırakmayacaktır temyiz vs. ne varsa gidecektir. Umalım ki google bu davalarıda kazansın, zira emsal olacak bu dava open source projeleri için büyük bir önem arz ediyor. Adam matlab diye bir program yazmış, octave diye bir proje aynı isimde fonksiyonları bazen kullanmıyor veya kullanamıyor buda tekelleşmeye yol açıyor.

Son kullanıcının hayrına olacak bir gelişme olmuş.

DrKill tarafından 27/May/16 23:43 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

önceki konuyu ben sildim silinme sebebi açık başlık içerisindeki ";)" ve konu başlığının anlamsız olması yorum kısmını konu başlığına değil konu içeriğine yazalım.

3 sayfa mesaj sildim sadece 1 tane konu ile alakalı mesaj vardı.bu mesajımdan sonra tartışma başlatan önceki tartışmaya cevap veren olursa haftasonu tatiline göndericez.

gelelim asıl meseleye google'ın davayı kazanması javadan vazgeçmeyeceği anlamına gelmiyor bekleyip göreceğiz

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Aralarındaki mesele zaten dil kavgası değildi. Kavga OracleJDK & OpenJDK meselesiydi. Ki zaten Google, OpenJDK kullanacağım demişti.

Yani bu meselede dil değişimi söz konusu değil.

Bu kavgadan ayrı olarak dil/platform değiştirme meselesi var. Bazı bloglarda Google 'ın sanal makineden rahatsız olduğu söyleniyor ama Google tarafından resmi bir açıklama yok. Şimdilik hepsi birer yorum. 

Son olarak Google haklı. Android cihazlarda JVM bile kullanılmıyor. Dalvik kullanılıyor. Fonksiyonlar aynı diye de dava açılmaz.

Bir Fibonacci fonksiyonunu en verimli tek bir şekilde yazabilirsiniz.

Toplam Hit: 1926 Toplam Mesaj: -18
android google sun