Sunucu İçin Hangi Dağıtım?
-
LAMP sunucusu için temel anlamda hangi dağıtımı tavsiye edersiniz?
Gözümde ağır basanlar Debian Squeeze ile Cent OS oldu. Bu iki dağıtımıda kullanmış olanlar bir karşılaştırma yapabilir mi?
-
centos iyidir
-
sokoban bunu yazdı
centos iyidir
Hocam çok açıklayıcı olmuşsun.
DrKill tarafından 17/Mar/13 20:50 tarihinde düzenlenmiştir -
İki distro'da stabilite ve high availability'nin dibi distrolardan.
Ben böyle bir konfigürasyonu kullanıyorum. Hız, stabilite olarak gayet memnunum.
RedHat/CentOS + nginx+mariadb(mysql)+php54(php-fpm)+apc+memcached
Debian + nginx+mariadb(mysql)+php54(php-fpm)+apc+memcached
Önerim: RedHat/CentOS.
ZINDIK tarafından 17/Mar/13 21:03 tarihinde düzenlenmiştir -
outmost bunu yazdı
Ben böyle bir konfigürasyonu kullanıyorum. Hız, stabilite olarak gayet memnunum.
Peki hocam paket sayısı anlamında bir karşılaştırma yapabilir misin? Yani paket desteği anlamında hangi dağıtım'a destek daha fazla?
-
ağa babası debian derim
debian paket konusnuda çok sağlam .
şu anda Linux Mint 13 “Maya” kulanıyorum sağlam sorun yok. 2017 desteği var
ya da direk debian'ı kur
-
DrKill bunu yazdıoutmost bunu yazdı
Peki hocam paket sayısı anlamında bir karşılaştırma yapabilir misin? Yani paket desteği anlamında hangi dağıtım'a destek daha fazla?
O konuna pek bilgim yok ama ekstra eklenebilen repolar ile CentOS ve Debian canavar oluyor. Fakat ben çoğu zaman yükleyeceğim uygulamayı kaynak kodundan(SVN/Branch(Stable-Dev)) ayarlayıp/derleyip kullanıyorum.
CentOS: http://wiki.centos.org/AdditionalResources/Repositories
Debian: http://wiki.debian.org/UnofficialRepositories
ZINDIK tarafından 18/Mar/13 01:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Paket yönünden debian en stabil ve büyük ana dagitimdir. Kesinlikle tavsiyemdir. Ancak centos ta oldukça stabil. Paket desteği de debian kadar olmasada iidir. Sunucularda tercih ediliyor. Benim tavsiyem debian.
-
Eğer Centos/Redhat'a epel ve remi depolarınıda eklersen tadından yenmezler ama Linux tecrüben daha düşükse sana configurasyonu daha derli toplu olan Debian'ı öneririm.
@outmost
Nginx baya başarılı bir web sunucusu ama arkadaş eğer birden fazla site ve birden fazla modül çalıştırmak isterse (ruby+php gibi) Nginx'de ciddi performans sorunları doğuyor. Aksi takdirde güzel bir öneride bulunmuşsun(DB olarak ben postgresql tercih etsemde:) )
Ek olarak Varnish'de öneririm.