Sunucu Satın Alacağım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba,

Dell R410 tarzında sunucu almak istiyorum. Minimum 32 gb ram, raid controller ve sağlam çift işlemci olursa tadından yenmez.

Aramızda satan, almadan önce şöyle böyle yap şunlara dikkat et diyeceğiniz bişeyler var mıdır ?

300/300 mbit metro hatta sanallaştırıp kullanacağım.

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam ben asus z10p-d16ws aldım. çift işlemci + 1tb ram(16 slot var) destekliyor. m2 slot vb.. var. ileride kapsamını ilerletip yüksek okuma ve yazma hızlarına ulaşacak server tipi ssdleri bağlayabilmen için 8 adet pci slot var. 10 adet sata slotu var. workstation olarak tavsiye ederim ;)

ebay üzerinde e5 serisi kullanılmamış işlemcileri 3te1 fiyatına bulabiliyorsun. hatta 4te1 bile bulabiliyor. 300mbit hat Türkiye'de aylık ne kadara mal oluyor?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Free Google Cloud işinize yaramaz mı hocam ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı

hocam ben asus z10p-d16ws aldım. çift işlemci + 1tb ram(16 slot var) destekliyor. m2 slot vb.. var. ileride kapsamını ilerletip yüksek okuma ve yazma hızlarına ulaşacak server tipi ssdleri bağlayabilmen için 8 adet pci slot var. 10 adet sata slotu var. workstation olarak tavsiye ederim ;)

ebay üzerinde e5 serisi kullanılmamış işlemcileri 3te1 fiyatına bulabiliyorsun. hatta 4te1 bile bulabiliyor. 300mbit hat Türkiye'de aylık ne kadara mal oluyor?

O beni biraz aşar hocam :) hem atx olarak koyacak yerim yok, rafa sadece rack tipi kolabiliyorum :( çok dar bi alalım var. 

8,5K civarında ödüyoruz her ay. Genelde hat boşta duruyor, dışarıdan kiraladığım vds'leri başucuma alayım.

MhmdAlmz bunu yazdı

Free Google Cloud işinize yaramaz mı hocam ?

Hocam sunucuyu donanım olarak satın alacağım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

HPde olur, Dell olur, Fujitsu da olur, İndex den alabilirsin. Zaten çoğu kampanyalı ürünler oluyor.

Rack Mount mu Tower mı olacak?

Örneğin, HP DL380 GEN9 E5-2620v3( 6Core 2.40GHz)16GB Server şuna 16 GB daha tak geri kalan disk yuvalarına da ssd'yi çak bitsin işte :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

HPde olur, Dell olur, Fujitsu da olur, İndex den alabilirsin. Zaten çoğu kampanyalı ürünler oluyor.

Rack Mount mu Tower mı olacak?

Örneğin, HP DL380 GEN9 E5-2620v3( 6Core 2.40GHz)16GB Server şuna 16 GB daha tak geri kalan disk yuvalarına da ssd'yi çak bitsin işte :)

Hocam index'den kastın http://www.index.com.tr/ midir ? 

Rack tipi alacağım hocam, örnek verdiğin hp 11K civarında beni biraz aşıyor :) R10da bir kaç teklif aldım ortalama 2300-2750 TL arasında ikinci el makinalar. Sıfır almaya şuan gücüm yetmiyor malesef :(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

https://sunucusepeti.sahibinden.com/ dell r610lar işini görecektir

Adamlar datacenterlardan yeni donanıma yükseltme yapınca eskiyen donanımları alıp satıyor.

Ek olarak 300mbit hatta 8.5k nerde ödüyorsunuz ? Çok fazla bir rakam

R10da konularını takip edebileceğin adamlar ( Sürekli sunucu satışı yapmaktalar ) 

http://www.r10.net/members/90173-sunucusepeti.html

http://www.r10.net/members/32540-ingilizcesozluk.html

http://www.r10.net/members/69718-survivor.html

Genki tarafından 05/Eyl/16 10:22 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 827 Toplam Mesaj: 7
server