Sunucuya Download Hakkında Yardım
-
Beyler uzun süredir digitalocean kullanıyorum. (Uzun dediğime bakmayın şu $75 dolarlık kupon çıktığı zamanlardan beri işte)
Şimdi ben bir şeyi merak ediyorum. Kullandığım sunucuya herhangi bir masaüstü yüklemedim. Halledebileceğim bir çok işi putty ve WinScp aracılığıyla halledebiliyorum diye ama şimdi bir konuda sıkıntıya düştüm.
Merak ettiğim chrome ya da benzeri tarayıcılarla sunuculara dosya indirmek veya sunucudaki dosyaları upload etmek için vs bir yazılmış bir eklenti var mı?
Putty aracılığı ile download upload hakkında pek aradığımı bulamadım da, acaba tarayıcılarda aynı puttyle bağlanır gibi ip-id-pass girip indireceğimiz dosyayı sunucu üzerine kaydedebilir miyiz? Böyle bir eklenti gören, duyan, kulak misafiri olan var mıdır?
Tam olarak hangi kelimeleri arayacağımı bilemediğimden buraya sorayım dedim. Eğer yoksa da yapılması mümkün bir şey mi? Şeyhimiz ne yapsam ne yapsam diyordu bunu yapsın da tüm dünyaya yararlı olsun madem :p
-
wget
edit. tam anlamadım ne istediğini acele verilmiş bir cevap olabilir.
detCode tarafından 26/Kas/14 16:51 tarihinde düzenlenmiştir -
masaüstü kuracaksın kaçarı yok
veya web sitesinden dosya çekebilen program kodlayacaksın
-
Daft bunu yazdı
masaüstü kuracaksın kaçarı yok
veya web sitesinden dosya çekebilen program kodlayacaksın
Daha o kadar ilerlemedim programlamada ama öğrenince ilk işim bunu yapmak heralde.
-
Owncloud kullanabilirsin
-
bu arada anonfiles'a şu şekile dosya upload edebilirsin (dosya uzantısı zip rar falan olacak)
p7zip-full kurulu olacak
7z a -mx=0 dosya.zip "sıkıştırmak istediğin klasör veya dosya"
everything is ok dediğinde sıkıştırma bitmiştir.
anonfiles'a upload ederken (500 mb dosya sınırı var)
curl -F "file=@dosya.zip" https://anonfiles.com/api/v1/upload
bu işi script'e dökersek:
apt-get install -y p7zip-full dos2unix wget; dosya=/usr/bin/anon.sh; wget "http://goo.gl/BO3JaG" -O $dosya; dos2unix $dosya; chmod +x $dosya
bu kodu girdikten sonra, istediğin klasöre girip
anon.sh "dosya.txt"
ile direk sana url verdirtebilirsin
YekteranBaymedir tarafından 26/Kas/14 18:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Rapidleech kur. direkt linkleri download edebilirsin. mevcut dosyaları da listede tanımlı olan sitelere upload edebilirsin. Sitelerin premium hesaplarını ekleyerekte download yapabilirsin otomatik olarak. Biraz araştırırsan daha gelişmiş modlarda olanı da var bu Scriptin.
-
caner011 bunu yazdı
Rapidleech kur. direkt linkleri download edebilirsin. mevcut dosyaları da listede tanımlı olan sitelere upload edebilirsin. Sitelerin premium hesaplarını ekleyerekte download yapabilirsin otomatik olarak. Biraz araştırırsan daha gelişmiş modlarda olanı da var bu Scriptin.
buna ek olarak pre hesabın varsa kendi bilgisayarındaki cookie'yi dosya olarak export edip
cookie destekleyen bir program ile de çekebilirsin dosyaları
örnek olarak bende filefactory premium vardı birinden almıştım
sunucuya masaüstü kurasım yoktu
kendi bilgisayarımda firefox ile giriş yaptım.
export cookies eklentisiyle cookie'yi aldım sunucuya attım
aria2c -c -i liste.txt -j1 -x8 --load-cookies=/opt/cookies.txt
komutun manası şu: liste.txt den link listesini al
8 part olarak hızlıca indir,
her seferinde tek dosya indir j1
/opt/cookies.txt yolundan cookieleri al
-
saolun hocalar. şu cloudla anonfiles işini yapayım bari bugün.