folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Superonline Ve Debrid Siteleri

Superonline Ve Debrid Siteleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Yaklaşık 3hafta önce superonline fibere geçtim.(yeni taşındığımız site bunlarla anlaşmış zorunlu geçiş) 

Geçtiğimize bin pişman olsamda bunları dillendirmek istemiyorum şuan alsınlar 50mbit hızlarını başlarına çalsınlar.

Neyse gelelim bizi ilgilendiren kısmına, 50mbit hızımız var ama hiçbirşekilde full hız download yapamıyorsunuz. Superonlineda 3ms ping ve 54mb/s sonuç veriyor speedtest. Ttneti şeçip yaptığımda ise 46-47mb/s ve 14ms ping oluyor. Gel gelelim yurtdışına ping attığımızda 2-3mb/s yi geçmiyor hız. Torrent desen zaten adamlar herşeye sınırlama getirmiş. Modemin root şifresini bile vermiyorlar herşey adamların elinde.

Debrid hesaplarım var(multidebrid ve alldebrid). Bu hesapların hiçbirinden yüksek hızda download ypamıyorum gördüğüm maksimum hız 450kb/saniyelerde geziniyor. Araştırdığım kadarıyla segment mi thread mi artık nedeniyorsa bunlara 50kb/s limit getirmiş sol. Haliyle debrid siteleride maksimum 4-6 threade izin veriyor hızda 300-400 geçemiyor.  Torrent zaten kafasına göre takılıyor 1milyon seederda olsa 100kb/s geçmediği zamanlar oluyor. Sol'a geçerken fiberde mtu değişmediği için zorlanırım derken normal hızımda bile indirme yapamıyorum. Youtube gibi siteler bazen jet hızında videoyu 1080p yükerler yeri geliyor 240p bile yüklenmiyor. Twitch.tv de keza aynı.

Biraz uzun bir yazı oldu ama ttnete sövenler birdaha düşünsünler ve donanımhaberin superonline kısmına girip bi baksınalr herkes yakınıyor sol'dan. 

Ayrıca var mı bu debrid siteleri için bir çözüm. Unutmadan onlin eoyunalr filanda artık işkence oldu ping hiçbirzaman stabil olmuyor 1-2dk aralıklarla 400-500lere kadar fırladığını gördüm.  Ttnetin gözünü seviyim bugune kadar herkesin aksine bir kere bile beni madur etmediler.

Aq bulgaristanda değilizki yurtiçi hız bir işe yarsın arenabgydi zamundaydı sömürelim. Türkiyede yurtdışı hızı kötü olupda 50mbit bağlantıyı ne yapabiirsinki.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Aynı sorun bende 2 aydır biraz daha kahverengi olarak devam etmekte.

Şöyle ki 8 megabit diye taahhüd ediyorlar, 2 mb'i geçtiğimi görmedim.

Arayıp şikayet dilekçesi oluşturuyorum, adamlar ttnet'e atıyor suçu ttnet'te adamlara atıyor suçu.

En sonunda tamam dedim ikinizde suçlu değilsiniz benim amg suçlu dedim..

Btk'ya şikayet dilekçesi oluşturdum, bugün dönüş yaptılar 1 hafta içinde çözme sözü verdiler..

Beklemedeyiz bakalım...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Walla 4 senedir TTNET kullanıyorum :) ilk paketlerım 8 mbit ti ve 7 yi goruyordum ...

1 Hafta önce 24Mbit lik Fiber paketıne gectım ve suanda durum bu :)

Sanırım Santrallerıyle alaklı bu durum TTNET in ve bulundugum yer 2 santrale yakın oldugundan dolayı pek sıkıntı yasamıyorum ...

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek

Bişi anlamadım ama bende 50 mbit superonline var. Torrentte 6mb ile indirdiği dahi oluyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    JiggSaw bunu yazdı

Walla 4 senedir TTNET kullanıyorum :) ilk paketlerım 8 mbit ti ve 7 yi goruyordum ...

Sanırım Santrallerıyle alaklı bu durum TTNET in ve bulundugum yer 2 santrale yakın oldugundan dolayı pek sıkıntı yasamıyorum ...

Abi komple ekranı screen shoot yapmana gerek yoktu. Share result var yeşil buton orada. Ona tıklarsan sana zaten resim olarak veriyor sonucu. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

54mb/s 4ms ping gösteriyor speedtest istanbulu şeçersem. Görende 5mb saniye download yapabiliyorum sanır. Görüntü var ses yok derler ya aynı o şekil. Ben yurtiçi o kadar hızı ne yapacağım ki. Haber sitelerine filan son hızda mı gireceğim.

16mbit interneti olan arkadaş 1.7mb ile download ediyor aynı torrenti ben ise 60kb/s. Modemden dmz firewall filan hepsini kurcaladım ama sonuç değişmedi. Port bile açamıyorsun artık onu bile kısıtlamışlar. Modemde açık gözüküyor ama o da hız gibi görüntü var ses yok tkaılıyor kendi halinde. Sövmeyeyim diyorum ama sövülmeyecek gibi değil ki. 

İlk mesajı uzun diye okumayanlar bunu okuyabilirler özet olarak.

edit:  6mb görürsün görmesinede işte herşeyde göremiyorsun. Ip şeçiyor internet. Heryerden stabil göremiyorsun o hızı. Başkalarının 10mbla indiridiği yerden sen 50kb ile indiriyorsun. Yoksa görmesine bende görüyorum 6-7mb ları.

RaAmLis tarafından 17/Haz/14 22:50 tarihinde düzenlenmiştir

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam 2-3 senedir kullanıyorum gayet menunum. 3-4mb/sn civarında geziyor. Ama tam hıza ulaşmak istiyosan ethernetten bağlan modeme. Bu dangalakların wifi özelliği çok iyi değil. Evde bir makine var ethernetten bağlı olan teorik limite ulaşıyor neredeyse. 6mb'ı gördük onunla.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı
    JiggSaw bunu yazdı

Abi komple ekranı screen shoot yapmana gerek yoktu. Share result var yeşil buton orada. Ona tıklarsan sana zaten resim olarak veriyor sonucu. 

Cahillik hacı kusura bakma

İmza YOK !!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Hesapta böyle kullanıyoruz. Rapidgatordan mesela örnek download yaptım ekran görüntüsü koycaktımda uplaodla uğraşamıcam 449kb/s ile indiriyor. Ethernet olayına gelince zaten masaüstü kullanyorum ethernetden bağlanıyor.

Torrentde dediğim gibi resmen dosya seçiyor. Zaten googleda bile çıkıyor daha önceden tartışanlar olmuş torrent için sınırlandırmalar üzerine.

Torrentde maksimum 2.9mb/s gördüm o da stabil değil oynuyor devamlı.

Mesela bir örnek daha diablo 3 oynuyordum ttnetde iken 90-100ms arasında gidiyordu. Superonlineda ise 60 ile 400 arasında devamlı bir çıkıyor bir iniyor haliyle oyun oynanmaz hale geldi.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Yapmayin lan, ttnet'i bugun biraktim superonline fibere gectim. 25k vericez sabit hiz dediler + ping sorunu filanda yasamazsin dedi elemen. :/

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Yapmayin lan, ttnet'i bugun biraktim superonline fibere gectim. 25k vericez sabit hiz dediler + ping sorunu filanda yasamazsin dedi elemen. :/

http://forum.donanimhaber.com/forumid_595/tt.htm

Hocam çoğunluk pişman. Hızda sorun yok ne dedilerse o hızı veriyorlar ama yurtiçi için geçerli bu olay. Yurtdışı çıkışlarında ise sınırlandırmalar var.

Toplam Hit: 1721 Toplam Mesaj: 11