Suphp Ve Fcgi Nedir ? [ Hostin Sorunu ]
-
Arkadaşlar hosting servisimden mesaj atmışlar ama bişey anlamadım yardımcı olabilecek bu konu hakkında bilgili birileri varmıdır ?
Ihave installed nginx also in the server now. Upon checking I can see that you are using suphp in your server. We can switch this to fcgi and install caching modules which can also be helpful. But for this I will have to recompile php and might cause a maximum downtime of 20-30 minutes. Let me know if you would like me to do this now or would you like me to schedule this to any other time.
Çeviriyorum
Serverınızı kontrol ederken, serverınızda suphp kullandığınızı görebiliyorum. Bunu fcgi olarak değiştirebilir ve serverınıza yardımcı olabilecek caching modules (önbelleğe alma modülleri) yükleyebiliriz. Ama bunun için yeniden php düzelnemem lazım buda 20-30 dk serverının kapanmasına yol açacak. Eğer bunu yapmamı isterseniz lütfen söyleyin yada başka bi zamanda yapmamı mı istersiniz.
-
Şuan nginx ile suphp çalıştırıyormuş, adamlar fastcgi ve varnish e geçip apache derleyeceklermiş. Bu 20-30 dk sürebilirmiş
-
hangi firma bu hacı?
adam müsade ve zaman istemiş iyileştirme yapmak için.
-
VideoJockey bunu yazdı
Şuan nginx ile suphp çalıştırıyormuş, adamlar fastcgi ve varnish e geçip apache derleyeceklermiş. Bu 20-30 dk sürebilirmiş
oraları anladım hoocam'da bu terimler nedir hiç anlamıyorum. Faydalımı olur gereksizmi olur ? bilgi alabilirsem sevinirim.
-
Hybris bunu yazdı
hangi firma bu hacı?
adam müsade ve zaman istemiş iyileştirme yapmak için.
futurehosting.com hocam adamlar on numara çalışıyor.
-
Bi yandan faydalı bi yandan faydasız. Fcgi fazla kaynak tüketeceğinden sitelerinde yavaşlama görülebilir. Aslında lisans parasına kıyıp guard sistemi alsalar suphp + nginx + varnish çok stabil olur güvenliğide lisanslı aldığı yazılım sağlar. Ama adamlar ucuza kaçmış Fcgi ile php ni çözecek, varnish ile mysql cache işlemi yaptıracak. Bence o sunucu kasar.
-
VideoJockey bunu yazdı
Bi yandan faydalı bi yandan faydasız. Fcgi fazla kaynak tüketeceğinden sitelerinde yavaşlama görülebilir. Aslında lisans parasına kıyıp guard sistemi alsalar suphp + nginx + varnish çok stabil olur güvenliğide lisanslı aldığı yazılım sağlar. Ama adamlar ucuza kaçmış Fcgi ile php ni çözecek, varnish ile mysql cache işlemi yaptıracak. Bence o sunucu kasar.
Hocam dedicated serverım var 10tb bw 8gb ram 4 çekirdek Xeon 343 işlemci var ve sadece bi websitesi için kullanıyoruz. Kullandığımız sitede aynı anda 2k ya çıkacak kadar hit aldık ( ilk reklamdan ). Ilerde bunun 10 15k yı geçiceğini düşünüyorum. 2k hit geldiğinde site baya yavaşlamıştı. Ne yaptırmamı önerirsin? Yaptırayımmı veya başka çözümmü bulmayı deneyim ?
manhyak tarafından 05/Mar/13 00:19 tarihinde düzenlenmiştir -
manhyak bunu yazdıVideoJockey bunu yazdı
Hocam dedicated serverım var 10tb bw 8gb ram 4 çekirdek Xeon 343 işlemci var ve sadece bi websitesi için kullanıyoruz. Kullandığımız sitede aynı anda 2k ya çıkacak kadar hit aldık ( ilk reklamdan ). Ilerde bunun 10 15k yı geçiceğini düşünüyorum. 2k hit geldiğinde site baya yavaşlamıştı. Ne yaptırmamı önerirsin? Yaptırayımmı veya başka çözümmü bulmayı deneyim ?
oo çok iyi hocam o zaman fcgi falan hiç girme. Aynı şekil suphp + nginx + varnish devam et. Siten çok dinamik bir siteyse mysql ilk başlarda yorar sunucunu loadları yükseltir cacheleyene kadar. Bunun içinde varnish için birkaç konfigrasyon gereklidir. http://www.maxihayat.net/ üzerinde anlık 12k - 15k görüyoruz bu sistemle herhangibir sıkıntı yaşanmıyor.
-
VideoJockey bunu yazdımanhyak bunu yazdıVideoJockey bunu yazdı
oo çok iyi hocam o zaman fcgi falan hiç girme. Aynı şekil suphp + nginx + varnish devam et. Siten çok dinamik bir siteyse mysql ilk başlarda yorar sunucunu loadları yükseltir cacheleyene kadar. Bunun içinde varnish için birkaç konfigrasyon gereklidir. http://www.maxihayat.net/ üzerinde anlık 12k - 15k görüyoruz bu sistemle herhangibir sıkıntı yaşanmıyor.
Teşekkürler hocam Şimdi cevap atıyorum
suphp + nginx + varnish kullanmak istiyorum siz ne düşünüyosunuz bu konuda diye. -
manhyak bunu yazdıVideoJockey bunu yazdımanhyak bunu yazdıVideoJockey bunu yazdı
Teşekkürler hocam Şimdi cevap atıyorum
suphp + nginx + varnish kullanmak istiyorum siz ne düşünüyosunuz bu konuda diye.Aynen öyle söyle hocam. Paylaşımlı hosting olsa hadi güvenlik zafiyeti olur dersin çekersin performansdan ödün veripte ama tek site barınıyorsa sunucu sana aitse hiç gerek yok kasmaya.