folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sürdürülebilirlik Dünyasında Sıkça Duyduğumuz 13 Kısaltma

Sürdürülebilirlik Dünyasında Sıkça Duyduğumuz 13 Kısaltma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bana da mailime gelen bir mailden aldım özellikle araştırdığım bişey değil yani (: yoksa benim gibi adamın ne işi olur böyle şeylerle (((:

Sürdürülebilirlik, çevresel etkilerin yanı sıra sosyal sorumluluk ve yönetişim ilkelerini de içeren kapsamlı bir yaklaşım sunar. Bu alanla ilgilenen herkesin karşısına sıkça çıkan bazı temel kısaltmalar bulunmaktadır. ESG dünyasında sıkça karşılaşılan bu 14 terimi bilmek, doğru raporlama yapmak ve uluslararası standartlara uygun hareket etmek için kritik öneme sahiptir.

1. ESG: Environmental, Social, and Governance

Şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişimsel performanslarını değerlendiren, finansal olmayan performans çerçevesidir.

2. CSRD: Corporate Sustainability Reporting Directive

Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe giren ve şirketler için ESG raporlamasını zorunlu hale getiren düzenlemedir.

3. GRI: Global Reporting Initiative

Farklı sektörlere özel ESG raporlama standartları sunan ve küresel çapta kabul görmüş bir çerçevedir.

4. SASB: Sustainability Accounting Standards Board

IFRS uyumlu global ESG açıklama standartlarını tanımlar ve finansal raporlamaya entegre edilmesini sağlar.

5. ISSB: International Sustainability Standards Board

İklim risklerinin ve sürdürülebilirlik temelli konuların raporlanmasına yönelik uluslararası bir çerçeve oluşturur.

6. TCFD: Task Force on Climate-related Financial Disclosures

Şirketlerin iklimle ilgili finansal risklerini ve fırsatlarını açıklamalarını sağlayan bir yapı sunar.

7. TNFD: Taskforce on Nature-related Financial Disclosures

Doğa, biyoçeşitlilik ve ekosistem bazlı risklerin finansal raporlara entegre edilmesini amaçlar.

8. SFDR: Sustainable Finance Disclosure Regulation

Avrupa Birliği finansal piyasalarında sürdürülebilir yatırımlara yönelik şeffaflığı sağlayan düzenlemedir.

9. UNGC: United Nations Global Compact

Şirketler için insan hakları, çevre, yolsuzlukla mücadele ve iş gücü gibi alanlarda gönüllü ESG ilkeleri sunar.

10. SDGs: Sustainable Development Goals

Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 küresel sürdürülebilir kalkınma hedefidir. Kurumların uzun vadeli etki yaratmasını hedefler.

11. CSDDD: Corporate Sustainability Due Diligence Directive

Şirketlerin tedarik zincirleri boyunca insan hakları ve çevresel etkileri gözeten özen yükümlülüklerini tanımlar.

12. CDP: Carbon Disclosure Project

Şirketlerin iklim değişikliğiyle ilgili verilerini gönüllü olarak paylaştığı küresel bir açıklama platformudur.

13. CSR: Corporate Social Responsibility

Şirketlerin topluma ve çevreye karşı etik ve sorumlu davranışlarını ifade eder. ESG'nin sosyal boyutunu güçlendirir.

Kaynak: Madapathi Rajashekar

bu 13 terim önemli, olmazsa olmaz bak ona göre (((:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Bir süredir sürdürülebilirlik üzerine çalışıyor & eğitim alıyorum.

Özet : Dünya her geçen gün zenginler ve para hırslı patronlar ve ülkeler sayesinde kötüye gidiyor. Ama beklentiyi senden benden bekliyorlar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

a.q 

amk. 

bunlkar nene yetmiyor acan 

Yav he he
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar