Sürekli CHKDSK" İn Çalışması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar bilgisayarımda 1 tane 1 TB 1 tanede 500 GB Hdd var. Bilgisayarı her seferinde yeniden başlattığımda 500 GB olan Hdd' dem sürekli CHKDSK yi çalıştıyor bilgisayarı açmam kapamam düzenli neden sürekli CHKDSK çalışıyor olabilir ne yapmamı önerirsiniz ?

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Üstadım çok güzel bilgiler ama dediğini yaptım ve ilgili sürücü kirli çıkmadı ?

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Eğer ki baştaki dirty bit kontrolünden Kirli DEĞİL sonucunu alırsanız üstteki çözüme bakmayın bile, sorunun kaynağı başka bir şeydir ama onun için sorunun kaynağını bulmak yerine başka bir yol izleyebiliriz, burada yapacağımız iş ilkine rağmen daha kolay görünse de aslında sorunu çözmek değil maskelemek gibi olacak. Çünkü yapacağımız şey ne olursa olsun seçeceğimiz sürücüye ScanDisk yapılmaması talimatı vermek. Yani ScanDisk gerektirecek bir durumda bile ScanDisk yapılmayacak. Bunu regedit ile yapacağız. Regedit’te HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\BootExecute adlı kayıttaki veriyi autocheck autochk * olarak değiştiriyoruz hepsi bu.

bunu denedin mi?

büdüt: regedit'teki BootExecute verisi baska bi yerde de olabiliyo sanırım ya da o satır yanlış, ama aratırsan regeditte karşına çıkıyo, bendeki konumu:

"HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Control\Session Manager\BootExecute"

o da olmazsa: http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=77444 bu konuyu incele, haydi kolay gelsin

Metallica Rules
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Onu bilerek yapmadım nedeni cd den çalışan Linuz sürümleri kullanıyorum bazen ve eğer CHKDSK yapılmazsa diske Linux' ta erişemiyorum Linux' ta erişmekte ısrar edersem veri kaybı yaşıyorum başıma geldi :(

Toplam Hit: 1390 Toplam Mesaj: 5