Sürekli Modem Resetlenmesi Ve İp Çakışması
-
Müridler olay başlıktaki kadar kısa ve net aslında. Netcut ile ağa görüntüledim misal şuan benim ip, telefon ve ana modem ip(192.168.1.1) si görünüyor. Başka kullanıcı yok. Olduğunda da 1 telefon ve 1 bilgisayar daha bağlanıyor hepsi bu.
Modem ttnetin bi ara verdiği Exper ewm bimem ne olanlardan. Modem de komşuda. Ama arayüze erişim yapabiliyorum.
Kendi bilgisayarıma el ile ip girişi de yaptım, diğer bağlananlara yapmadım ama.
Ve herşeye rağmen kafasına göre reset atıyor bu meret. Misal şuan tbt de geziniyorum rastgele bi ara gidip geliyor. Film falan izledimmi özellikle bağlantıyı zorladığı durumlarda(AKK dan dolayı 3mbit e düştüğünde) çok fazla ve anormal olarak resetler oluyor. Ard arda 2-3 tane durmadan reset attığıda oluyor. Bu da alttrafı bi gezinme bi haber okumayı bile zor hale getirir oldu, sövmekten dilim damağım kurudu bu modeme.
Son olarak;
Komşum bana bi program vasıtasıyla engel koyacak biri değil. Kendisi de o kadar haşır neşir değil bilgisayarıyla, zaten işten sonra akşamdan akşama girer. Yani nedendir bilemedim bi danışmak istedim.
Tek çözüm modemin değişmesimidir? Bilmediğim birşeyler mi var?
-
Önce bir fabrika ayarlarına döndürme, çözülmezse firmware güncellemesi denenmeli. Yeniden başlamanın nedeni ayar hatası, modemin ısınması, hattın çok gürültülü olması ya da çok sayıda kullanıcının bağlanma isteği olabilir. Modem destekliyorsa ADSL2+ moduna geçirin.