folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Suriye’Ye Ve Kuzey Irak’A Çifte Tezkere Gelir Mi?



Suriye’Ye Ve Kuzey Irak’A Çifte Tezkere Gelir Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    Mart ayında CIA başkanı Leon Panetta Türkiye’ye gelip 5 gün boyunca hükümet, mit ve genelkurmay ile istişarelerde bulunmuştu. Ardından Erdoğan Hakan Fidan’ı Suriye’ye göndermişti.  Orda açıkça Beşir Esad’a  ”ya demokratik rejimi sağla ya da git” denildi. Ancak benim okuduğum, izlediğim kadarıyla Suriye’de asker, istihbarat gibi tüm kurumların başında Esad’ın ailesi ve akrabası bulunuyor. Ve onlar Esad’ın reformlarını da engelliyor.

    Bundan dolayı  BM Esad’a karşı yeni yaptırımlar alıyor. Tabi bunların hepsi  Suriye’ye müdahaleye giden yolda yapılan formaliteler.

    Türkiye-Suriye sınırı boyunca arazi mayınla kaplı olsada müdahalenin kara harekatının bir kısmı ve hava harekatının önemli bölümü Türkiye üzerinden yapılmak istenicektir. Tabi bunun öncesinde basın yoluyla Türk halkının ikna edilmesi var.

    Ve tabi ki tezkere meclise gelicek ve geçmesi için salt çoğunluğun kabul etmesi gerekir. Bu tezkere Türk topraklarını yabancı askerlerinin kullanımına sunacağından Libya tezkeresinde olduğu gibi chp ve mhpden destek gelmez.(Erdoğan'ın 160 milletvekilini aday dışı bırakması ve yeni adayları seçerken anayasa yapımında ve bu tezkerede fire vermemeyi düşünmüş olabilir) Ancak müdahale olduğunda sınırın Suriye tarafı mayından daha önce temizlendiği için Türkiye’ye geçmek isteyen Suriye vatandaşlarını ve pkklıları kontrol etmek orda daha kolay olacağından TSK’ya tezkere verilebilir. Ya da tezkereye ihtiyaç duymadan da sınır geçilebilir.

    Bunun dışında son olarak Erdoğan’ın Amerika’nın Türkiye Büyük Elçisiyle görüşmesinde tezkere-pkk pazarlığı yapıldığı iddaa edildi. Yani seçimlerden sonra Suriye ve Kuzey Irak tezkeresi meclise birlikte gelebilir. Tabi bunların hepsi varsayım. Türkiye Kuzey Irak’a kendi insiyatifiylede operasyon düzenleyebilir.  Çünkü KCK operasyonlarıyla şehirdekiler temizlenirken Kuzey Irak’a yarım kalan operasyonun tamamlanması gerek ve Türkiye buna hazır.

    Türkiye'nin ilk akıllı bombası F16 savaş uçağı üzerinde tanıtıldı

     http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110513113407_bomb.jpg

    Makina Kimya Enstitüsü'nün (MKE) ürettiği ve TÜBİTAK'ın geliştirdiği Türkiye'nin ilk akıllı güdümlü uçak bombası, İDEF 11 Savunma Sanayi Fuarı'nda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F16 savaş uçağının üzerinde tanıtıldı. 1 ton ağırlığında olan ve verilen koordinat sonrası sıfır hata ile hedefi 12'den vuran 'Akıllı hassas güdüm bombası' terör kamplarını ve belirlenen noktaları yok etme gücüne sahip.

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1133862

Toplam Hit: 1097 Toplam Mesaj: 1