Suse Linux Bağımlılık Çakışması Sorunu
-
suse linux 10 için mp3,codec,ses,dvd izlemek için ayarlar derken daldım bir program yükleme olayına işin içinden çıkamadım... yast libxine1-1.1.1-16.pm.0.i686.rpm yüklerken bağımlılık çakışması hatasını veriyor.haliyle ondan sonra yükleyeceğim programlar tıkanıyor.ve libxine1-1.1.1-16.pm.0.i686.rpm nin bağımlılık duyduğu libMagick.so.9 programını bulamadım. suse linux ta artık bir de dvd izleyelim,mp3 dinleyelim yahu.
verdiği hata şu şekilde
http://img254.imageshack.us/my.php?image=bamllkakmas7sn.png
-
sanırım gnome bagimliliklari var onun. YaST aracı nasıldır bilmiyorum ama bunlar gnome-base paketi. oncelikle gnome-base yüklemen gerekiyor.
-
sağolasın a4tech te kde de masaüstü alternatifi değil mi ben onu tercih ettim illa ki gnome mi olmalı???sar başa gnome durumu olmadan halledebiliriz miyiz acaba sorunu.
-
bu çok olan bir şey pekte önemli degil(kritik dosyları degiştirmedikce) şimdi 2 türlü yapabilirsin birincisi yats ile yüklemek yerine rpm komutu ile kendi istedigin bir yere yükliyiyim /bin yada /sbin klasörüne link atarsın olur biter....
birde susede tüm paketleri kurarsan mp3 yada video izlemekte sorun olmamalı neyse illa sorunsuz istersen Mplayer yada xmms playerda var
Toplam Hit: 2171 Toplam Mesaj: 4