folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Suse Linux Bağımlılık Çakışması Sorunu

Suse Linux Bağımlılık Çakışması Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek
    suse linux 10 için mp3,codec,ses,dvd izlemek için ayarlar derken daldım bir program yükleme olayına işin içinden çıkamadım... yast libxine1-1.1.1-16.pm.0.i686.rpm yüklerken bağımlılık çakışması hatasını veriyor.haliyle ondan sonra yükleyeceğim programlar tıkanıyor.ve libxine1-1.1.1-16.pm.0.i686.rpm nin bağımlılık duyduğu libMagick.so.9 programını bulamadım. suse linux ta artık bir de dvd izleyelim,mp3 dinleyelim yahu.
    verdiği hata şu şekilde

http://img254.imageshack.us/my.php?image=bamllkakmas7sn.png

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    sanırım gnome bagimliliklari var onun. YaST aracı nasıldır bilmiyorum ama bunlar gnome-base paketi. oncelikle gnome-base yüklemen gerekiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek
    sağolasın a4tech te kde de masaüstü alternatifi değil mi ben onu tercih ettim illa ki gnome mi olmalı???sar başa gnome durumu olmadan halledebiliriz miyiz acaba sorunu.

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    bu çok olan bir şey pekte önemli degil(kritik dosyları degiştirmedikce) şimdi 2 türlü yapabilirsin birincisi yats ile yüklemek yerine rpm komutu ile kendi istedigin bir yere yükliyiyim /bin yada /sbin klasörüne link atarsın olur biter....
    birde susede tüm paketleri kurarsan mp3 yada video izlemekte sorun olmamalı neyse illa sorunsuz istersen Mplayer yada xmms playerda var

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 2171 Toplam Mesaj: 4