Suse Linux Wireless Sorunu
-
Suse 11 kurdum. Herşey hoş güzel laptop çok hoş birşekilde çalıştırdı. Tastamam açılış kapanış dosya animasyonları oluştu. İnternete bağlanmak istedim. Ama gahpe suse bağlanmadı. 2 adet ağ tanımlamış birisi ethernet birisi wireless ayarsız diyor ama nasıl ayarlayacağım neye göre ayarlayacağım bilemedim. Access Point kullanıyorum vayrles için. Şimdiden sağolun...
-
Elimin altinda su anda SuSe yok ama Pardus ile gayet basit, isine yarar belki.
Ag yöneticisine giriyorum+ Yeni Baglanti ekle diyorum
Cikan pencerede Wi-Fi donanimimi seciyorum
Herhangi bir baglanti adi veriyorum, örnegin kablosuznet
Orada TARA diye bir button var, ona tikliyorum. Modemimi buluyor. Onu seciyorum
Hemen altina parola yazacagim yer cikiyor, parolami yaziyorum.
Diger ayarlarla oynamiyorum.
Bu kadar. Sende sorun tam olarak nerede?
-
bende ki sorun tara diye bir butonun suse de olmaması yada benim bir türlü görememem :)
-
Bende de aynı sorun vardı,kablolu bağlanabliyordum ama kablosuzda bokluk çıkarıodu.Araştırdım,sordum soruşturdum ama bi çözüm bulamadım.Sonradan kaldırdım,Pardus kurdum canavar gibi valla :)
Bu arada ağ kartın Intel PRO Wireless 3945 mi?
edit:Suse Pardustaki gibi olmuyr zaten arama boşuna tara butonu :)
edit 2 : Hoca şu adrese bakmanı tavsiye ederim;
http://www.novell.com/coolsolutions/feature/17037.html
ingilizce biliyosundur inşallah :)
-
hacı, Ndiswrapper kullanarak wireless kartının windows driver'ını dönüştürmen en temizi olcaktır.
-
Susede KWireless olucaktı onu çalıştırıp dene birde
-
KONSOLDAN
# ifconfig -a ===>> BU KOMUT SANA SİSTEMDEKİ ETHERNETLERI LISTELER
sonra ethernetin hangisi ise ona ip verirsin
örnek ;
# ifconfig eth0 198.168.1.3 ===>> gibi ip grubun neyse o grubtan verirsin. (buradaki eth0 ethernet idsidir)
Diğer bir Secenek "yast2" susenin denetim masası diyebilirm. Her türlü ayarı yapabileceğiz sisteme müdahale edebileceğinziz yerdir.
NOT: YAST2 'yi bulamassan konsolda iken yast2 yaz açılır o :)
-
eğer ki wirelessa ip vereceksek wireless ethernetleri listelemek için ;
# iwconfig ===> Bu komut ile wireless ethernetlerin listelenir. herhangi ,bir ethernet listelememişse ethernetini tanıtman lazım ...
Not: ipyi ifconfig komutu ile veriyorsun . iwconfig ethernette bakmak için .....
Ayrıca susede etrafındaki wireless networkleri görmek için network manager i kullanacaksın içinde yüklüdür. ..
konsoldan herşeyi yapmak istiyorsan www.google.com.tr ye " iwconfig linux command " yazarak bir çok belge documana erişebilirsin ... kolay gelsin .. Bu arada ubuntu ve pardusu önerenler suseyi daha önce kullanmamışlar galiba suse ; stabildir, gelişmiş bir yapısı vardır... Program ve oyunlarda ubuntu ve pardus kadar sıkıntı çekmez.....
-
Çok sağolun beyler uyuyakalmışım gece uyumayınca :D hemen deniyorum...
[Edito : evet wl kartım o dediğin modelde. kwireless benimkinde eminim ki yoktur çünkü gnome kullanıyorum masaüstü olarak ]
-
KDE4 ile tekrar kurdum suseyi. atheros driverını indirdim make make install diyerek kurdum kanımca. ama yine gösteremedim şu şerefsiz wireless kartını. intel3945 mi ne var ya o model işte atheros muş modeli ama bi türlü beceremedim SOS lütfen :)