Susurlukla İlgili Bir Sorum Var
-
bi yerde okumuştum şu an hatırlamıyorum susurlukla bi adam vardı kafası birşeye kızıyordu susurlukla ilgili gerçekleri anlatcam falan diyordu sonra adam kayboluyodu ortadan belli bir zaman sonra ölü bulunuyordu bu kişi kimdi Binbaşı Ahmet Cem Ersever miydi çünkü oda ölü bulunuyordu acaba bi yardım etseniz
-
binbaşı ahmet cem ersever jitem komutanıydı ve susurluk kazasından önce 1993 senesinde öldürüldü...
-
cem ersever arkadaşın da dediği gibi susurluktan önce öldürüldü.Görevinden istifa ediyor ve daha sonra kayboluyor ortalıktan,iki üç gün sonra elleri arkadan bağlı ağzı bantlı ve kafasına sıkılmış olarak bulunuyor.Kimliği de sarı bi zarf içinde soner yalçın a gönderiliyor.Senin bahsettiğin adam mı bilmiyorum ama bildiğim bi adam daha vardı,onda çatlının kaybolan çantası ve belgeleri varmış galiba o adam olabilir.İsmini tam hatırlamıyorum,kitaplarımdan birinde yazıyordu bi bakayım bulursam yazarım,belki işine yarar
-
doğru söylüyorsun tarih dikkatimden kaçmış ama kimdi biri vardı ama ismini hatırlayamıyorum vikipedyada okumuştum
-
...
Hala Çatlı'nın "kara kutusu" o çanta kayıp.Halbuki elde bazı ipuçları vardı.
Kaza sırasında mercedesin arkasında bulunan Sedat Bucak'ın koruması Ercan Ersoy,TBMM Susurluk Komisyonu'na verdiği ifadede,kayıp çantayı,Bucak'ın özel şoförü Gani Kızılkaya'nın beyaz bir poşete koyarak sakladığını söyledi.Ersoy şunları anlattı:
"Mercedesteki kazanın ardından koruma arkadaşlarla birlikte Sedat Bucak ve Mehmet Özbay'ı[Çatlı] alıp Susurluk Sağlık Ocağı'na götürdük.Şoför Gani Kızılkaya,olay yerinde kaldı ve mercedesteki özel eşyaları beyaz bir poşetin içine koydu.Bu özel eşyalar arasında Sedat Bucak,Mehmet Özbay ve Hüseyin Kocadağ'ın çantaları da vardı.Hatta Sedat Bucak Bey'in çantasının içinde 230 milyon lira vardı.Hastane masraflarını da bu parayla karşıladık."
Olayın üzerinden 8 yıl,bu ifadenin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra 2004 yılında ilginç bir gelişme yaşandı.Sedat Bucak yargılandığı İstanbul 2.Ağır Ceza Mahkemesi'ne Abdullah Çatlı'ya ait kayıp çantadaki bazı belge ve fotoğrafları teslim etti.
...
(Operasyon Ergenekon Sayfa:251)
Umarım işine yarar -
bknz. soner yalçın erseverin itirafları..