Suyumuz Mühürlendi - Sorun
-
Sa müridler , bi arkadasın ipneliği yüzünden suyum mühürlendi , 260 lira fatura geldi , borcu hafta içine ödeyebileceğiz , peki ben simdi cıksm kapıya vanayı bulsam acsam bi sorun olurmu , ? yada ne bileyim suya ihtiyacımız war nasıl bir yol denemeliyim ?
hak hukuk yönünden olayı nedir , ilk defa basıma geldi ..
-
paşa bilmyorum yardımcı olabilir miyim ama bizimde basımıza şöyle bi olay gelmişti.
Suyumuzu kestiler kağıt üzerinde ama adam bize acımış ve siz suyu kullanmaya devam edin bişe olmaz demişti..
edit: ki bizim arkadaslar elektiriğin mühürünü açıp kullanmışlardı. Elektiriği açmaya gelenler sorduğunda geçiştirmişlerdi... ceza filan almamışlardı. neticesinde babalarının elektiriği veya suyu değilki illa ceza kessinler. halden anlıyor çoğu -
normalde mühürlü suyu açmak hapis cezasına kadar gidiyor.ama ısa bir süre için çakmazlar sanıyorum
-
yasaya göre mühür bozma cezası :
altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası:DDD
-
aç kullan bişey olmaz
-
suyu açmak için sanırsam mührü yırtman gerekecek. Sen borcunu ödediğinde mührü açmak için geldiklerinde açılmış olduğunu görürlerse cezayı yersin. Ama mührü bozmadan açabiliyosan aç.. Ödedikten sonra kapat. açmaya geldiklerinde suyun açık olduğunu görmesinler. :W
Olmazsa yakınlarda bi çeşme bul ya da 1 hafta damacana ya para ödeyin. :W
-
tuhaf..en zaruri ihtiyacımız olan su'dan bile mahrum bırakılıyoruz.benzer bir olayı geçen bakırköyde gördüm.yağmurda iliklerine kadar ıslanmış evsiz bir kadın sırılsıklam titreyerek kapalı bir yerde oturuyordu ama mekan sahibi onu kovmuştu.ne için yaşıyoruz ak...para? statü?
-
agalar kapıda su vanasının oldugu yere baktım da , başını koparıp bilezik takmıslar :)
işim zor yani.. damacana takılacam artık bi kaç gün :Dbulasıklar da kaldı yaw :D