Symbian Üstüne Pocet Windows Kurulur Mu?
-
hacılar, Symbian platform üstüne (kuracağım telefon 6300) windows pocket edition kurulur mu? alet kaldırır mı? kurulursa nası kurulur?
-
kurulmaz...
-
peki hafıza kartına kursam o zaman çalıştırmaz mı?
-
ona pda lazım bildiğim kadarıyla olmaz tahminimce ama k700i ye symbian yapmıştık bir ara :D kafayı yemişti telefon ertesi gün tekrar flash attık :D
-
symbian ayrı bir platform simdi sen symbian üzerine windows kurabilseydin ne olurdu biliyormusun symbian alt yapı kalmazdı benim anlatmak istediğim bu... haa imkansizmi bilmiyorum arastırmak gerek...
-
peki symbianı silip yapsak :P
-
deneyebilirsen dene ama garanti vermem...
hersey olabilir çünkü hiç denemedim bence olmaz...
-
eyw hoca saol
-
sonucta symbianın bulunduğu yer bi eeprom.eepromu flashlayıp win. i kurarsan ve makine kaldırırsa sorun olmaz.hatta abartıp linuxta kurabilirsin.
-
Kardeş delimisin divanemisin :D aslında sorduğun şey mantıklı :) bende sana mantıklı bi açıklama yapıyım;
Sen donanımı elvermiyen bi bilgisayara vista kurarsan kaldırırmı?Kaldırmaz.Donanımı elvermeyen bi telefona donanımının üstünde bi yazılım yüklenirmi?Yüklenmez.Zaten bu dediğin gibi farklı yazılım yükliyebileceğin tek telefon siemens sx1 :) neden dersen; tüm telefonlar donanım açısından farklıdır,kodlarıda en azından bi yerde farklılık gösterir ve uyuşmaz.
Sx1de durum şöyledir; makinaya yine kendi yazılımını yüklüyorsun ama modifiye edip; mesela telefonun buzzerını(hoparlör) değiştirip yerine nokya6230i buzzerı takıp ses yaması uygulayarak telefondan çıkan sesi arttırabilirsin.Hatta sx1lerde linux bile var,uzun süredir takip etmiyorum,en son bluetooth desteklemiyodu yazılım ama ruslar geliştiriyordu.Neyse özetliycek olursak;
SX1 HARİÇ HİÇBİ TELEFONDA FARKLI YAZILIM YÜKLENEMEZ!
Sx1de bile farklı yazılım olmuyor sadece kendi yazılımını bi yere kadar modifiye edip yükleyebiliyoruz...