folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder System Boot Failure Hatası?(Bilgisayar Açılmıyor)

System Boot Failure Hatası?(Bilgisayar Açılmıyor)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Eski bir p4 bilgisayar geçti elime,bilgisayar çalıştırdığımda system boot failure please insert the disc diyor.Bende ilk önce biostan önceliğin hdd de olmadığını düşündüm fakat maalesef öncelik hdd de.O yüzden biosa gir hdd yi birincil yap demeyin.10-15 kere falan resetleyince açılıyor bazen.Kabloları kontrol ettim onlarda da sıkıntı yok.Hddye elektirik gidiyor.Bios hdd yi bir görüyor bir görmüyor anlamış değilim problemi.Bu arada hdd ide.Ne yapmam lazım bilen biri yardım ederse sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Biosu resetleyip, HDD kablosunu değiştirmelisin

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuRaT55
    MuRaT55's avatar
    Erkek

dvd veya cdrom varsa o kabloyla dene bi hocam.

portda degisik olsun

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

MuRaT55 bunu yazdı:
    -----------------------------

dvd veya cdrom varsa o kabloyla dene bi hocam.

portda degisik olsun

-----------------------------

onuda denedim kablolarda bir sıkıntı yok güçte geliyor ide kablosuda sağlam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

hacı aynı benimde hdd öyle olmuştu. harddisk yandı filan demişti bilgisayar tamircisi. 110 liraya 180 GB HD taktıydı...burda asya bilgisayar profesyonel bilgisayar teknik servisciye götürdüm hiçbişey yapamadılar bilgiler önemliydi benim için erişemediler. valla tahribatta bilgisayarcı varsa hdd yi yapabilirse erişebilirse en yüksek 500 lira ücret veririm çünkü o bilgilere para biçilmez benim için resimler falan askerlikteki resimler.(mecidiyeköyde bin lira istiyorlar profesyonel holding pc lerinin bilgilerini kurtarıyorlar falan) benimde öyle olmuştu eski hdd de...kablolarla alakalı sorun olabilir seninkisi. dvd roma giden kabloyu değiştir. yada o büyük beyaz sokete giden kabloyu.

ayrıca bu konu için bilgisi olan muridler detaylıca bilgi verirse herkes faydalanmış olur. herkesin başına gelebilir. o siyah ekranda 2 satır ingilizce yazıyı görmekten nefret edebilir açılmayınca hatta harddiske tekme atabilir sinirden :)

hacı HDD arkasındaki siyah küçük jumper soketini 1. den (master) ikinciye (slave) ye geçir eğer masterdeyse belki bundan olabilir.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 1203 Toplam Mesaj: 5