T-SQL (Kodlarla) İle Tablo Oluşturma (Access, Mssql, Mysql)
-
Kısaca, arayüzle değil de kodlarla veritabanı oluşturmaya yarar :).
Örnek 1 (Access)
CREATE Table tblMenu ( menu_ID AutoIncrement, yer TEXT(50), link TEXT(255), menu TEXT(255), menu_en TEXT(255), durum bit )
Örnek 2 (Access)
CREATE Table tblSayfalar ( sayfa_ID AutoIncrement, menu_ID NUMERIC, resim TEXT(255), baslik TEXT(50), baslik_en TEXT(50), icerik MEMO, icerik_en MEMO, tarih datetime, durum bit )
Örnek 3 (Access)
CREATE Table tblHaberler ( haber_ID AutoIncrement, kucuk_resim TEXT(255), buyuk_resim TEXT(255), baslik TEXT(255), baslik_en TEXT(255), ozet text, ozet_en text, icerik MEMO, icerik_en MEMO, tarih datetime, durum bit )
Örnek 1 (MsSQL)
CREATE Table tblMenu_Tipleri ( tip_ID INT PRIMARY KEY IDENTITY, tip nvarchar(255), durum bit DEFAULT 0 )
Örnek 2 (MsSQL)
CREATE Table tblSayfalar ( sayfa_ID INT PRIMARY KEY IDENTITY, menu_ID INT, kucuk_resim nvarchar(255), buyuk_resim nvarchar(255), baslik nvarchar(50), baslik_en nvarchar(50), icerik TEXT, icerik_en TEXT, tarih datetime, durum bit DEFAULT 0 )
Örnek 3 (MsSQL)
CREATE Table tblUrunler ( urun_ID INT PRIMARY KEY IDENTITY, kategori_ID INT DEFAULT(0), alt_kategori_ID INT DEFAULT(0), kucuk_resim nvarchar(255), buyuk_resim nvarchar(255), baslik nvarchar(255), baslik_en nvarchar(255), fiyat nvarchar(10), para_birimi nvarchar(20), icerik text, icerik_en text, tarih datetime, kucuk_resim1 nvarchar(255), buyuk_resim1 nvarchar(255), kucuk_resim2 nvarchar(255), buyuk_resim2 nvarchar(255), kucuk_resim3 nvarchar(255), buyuk_resim3 nvarchar(255), durum bit DEFAULT 0 )
Örnek 1 (MySQL)
CREATE TABLE tblMenu ( menu_ID int unsigned not null auto_increment primary key, yer VARCHAR(50), link VARCHAR(255), menu VARCHAR(255), durum ENUM('1', '0') DEFAULT 0 )Örnek 2 (MySQL)
CREATE TABLE tblIletisim ( iletisim_ID int unsigned not null auto_increment primary key, ad_soyad VARCHAR(50), e_posta VARCHAR(100), konu VARCHAR(255), mesaj TEXT, tarih timestamp not null default now(), ip VARCHAR(50), durum ENUM('1', '0') DEFAULT 0 )Örnek 3 (MySQL)
CREATE TABLE tblYorumlar ( yorum_ID int unsigned not null auto_increment primary key, sayfa_ID INT, ad_soyad VARCHAR(50), e_posta VARCHAR(100), mesaj TEXT, tarih timestamp not null default now(), ip VARCHAR(50), durum ENUM('1', '0') DEFAULT 0 )İyi selectli günler :). Yanlışlık varsa affola.
-
* from foxxly den teşekkürler
-
bu saydıklarında zaten kodlarla oluşturulmuyor mu tablolar? :)
o navicat tarzı sql uygulamaları zaten code generator kategorisine giriyor. bi ne her tablonun başına tbl yazmanın anlamını çözemedim. :/
-
Buremba bunu yazdı
o navicat tarzı sql uygulamaları zaten code generator kategorisine giriyor. bi ne her tablonun başına tbl yazmanın anlamını çözemedim. :/
Dostum, tablo olduğunu beli etmek için kullandığım bir sistematik.
Mesela gönder adlı bir buton olsa buna isimlendirme yaparken btnGonder ismini vermekteyim. Açıklayıcı olmuştur umarım.
-
ontedi bunu yazdıBuremba bunu yazdı
Dostum, tablo olduğunu beli etmek için kullandığım bir sistematik.
Mesela gönder adlı bir buton olsa buna isimlendirme yaparken btnGonder ismini vermekteyim. Açıklayıcı olmuştur umarım.
genel olarak öyle bi kullanım var o yüzden sordum ben. sonuçta tablolarla filan uğraşıyoruz ya 20 tabloluk bi db'ye girip de 20 farklı tbl ile başlayan isin görünce biraz garip kaçıyor. gerçi alışkanlık meselesi. :/
-
nette bişey ararken tbt yi bulmak güzel :)
teşekkürler