Table Yerine Div - Bilenler Ve Bilmeyenler
-
Arkadaşlar table ile yapıyordum fakat çok hantal oluyor ufak bir şeyde hemen table kayıyordu.Divlerle çalışmaya başlayayım dedim şimdi
<div style="height:8px;border:1px solid #1144AA;-moz-border-radius-topright:8px;-moz-border-radius-topleft:8px;background:#003399;font-size:1px;"></div>
<div style="border-left:1px solid #003399; border-right:1px solid #003399; border-bottom:1px solid #003399; font-size:small;border-top:0px none;background:#FFFFFF;padding:5px">asdffds</div>border-left:1px solid #003399
bu sol taraf için ayarlamaborder-right:1px solid #003399;
bu sağ içinborder-bottom:1px solid #003399;
alt taraf ayarlamasıbunlar çok basit.
-moz-border-radius-topright:8px;-moz-border-radius-topleft:8px;
bunlar falan ne oluyor.Ufak döküman falan yazılabilir mi yoksa düşündüğüm kadar karışık değil mi bu div ler ?
-
benden tavsıye ıkısını ortak kullan tek oldumu bunların şaftları kayıyo :D
su moz olayıda bı garıp onu daha once gormemıstım ama mozilla ile alakalıymış :/
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&suggon=0&q=css+moz-border-radius-topright&meta= -
Hacım, misal
<div style="height:8px;border:1px solid #1144AA;-moz-border-radius-topright:8px;-moz-border-radius-topleft:8px;background:#003399;font-size:1px;"></div>
Bu kodu yorumlayalım. Div'in sitili: yükseklik 8px, kenarlık 1px, solidi unuttum, moz-border bir çeşit kenarlık tipi ve sağ taraftan 8px, sol taraftan 8px, arkaplan rengi 003399, yazı büyükliği 1px'dir. Umarım biraz daha açıklayıcıdır. Ha bunları deneye deneye öğrenirsin.
-
-moz-border-radius-topright:8px;-moz-border-radius-topleft:8px;
yuvarlıyormuş dik kesmiyore buldum basit, zevkli daha güzel gibi geldi yaw bu :)
-
zumsuk bunu yazdı:
------------------------------moz-border-radius-topright:8px;-moz-border-radius-topleft:8px;
yuvarlıyormuş dik kesmiyore buldum basit, zevkli daha güzel gibi geldi yaw bu :)
-----------------------------
iede geçerli değil ama sanırım :S -
Arkadaşlar peki bu topright kısnmını alt tarafı yuvarlaması için ne yapıcaz :| subright lowrighrt under fln hepsini denedim?
-
bottom olması lazımdı. bottomright
-
radius olayı css3de var. IE7'de desteklenmiyor. Sayfanın tipi kaymasın.