Tablet Yapma Aparatı Veya Alternatifi (Pill Punch)
-
Bitkisel ürün çok fazla kullanıyorum ve bu aralarda spirulina ve chlorella ya sarmış durumdayım, bu yosunların tozunu aldım ancak içilmiyo, ekşide gördüm birisi yazmış acaba ben de yapabilirmiyim dedim ancak internette araştırınca makinaları epey pahalı, şöyle aşağıdaki gibi aparatlar var ancak onalarıda burda bulmak zor olduğu için acaba altarnatif ne önerebilirsiniz ve istanbuldan nereden bulabilirim diye bir fikir alış verişi yaplım istedim.
Ucuz pres makinası olsa şöyle barut doldurulan cinsten aslında çok iyi olur ben bütün bitkilerimi tablet haline getiriveririm.
https://www.youtube.com/watch?v=82nVqfQ1aCE
-
Toz metalurjisi resmen :) Tornacılarda paslanmaz çelikle yaptırabilirsin bence. Elimin altında torna olsa yaparım düşük toleranslarla da malesef hocam. Kaan müride sor o da makine mühendisi belki zamanı varsa yardımcı olabilir.
-
Hapçı doktor aleti :)
Biraz düzenleme ile vida dişi açılıp, vurmak yerine vida gibi sıkarak sıkıştırması ve çıkartması yapılabilir. Hemde sessiz olur. :D
-
PcK0 bunu yazdı
Hapçı doktor aleti :)
Biraz düzenleme ile vida dişi açılıp, vurmak yerine vida gibi sıkarak sıkıştırması ve çıkartması yapılabilir. Hemde sessiz olur. :D
olmaz o, ne kadar toz varsa dişlerin arasında kalır. ama tabi dıştan diş açılırsa efsane olabilir düşünmek lazım.
-
kurutup suya karıştırıp içemiyor musun?
Opsiyonel_Bilgiler tarafından 13/Kas/16 05:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Abi konu dışı ama biz spirulina yı balıklara veriyoruz hazır tablet olanı var onlardan alıp kullansan ya
-
@slymn :D inan içinde başka madde olmasa yerdim ancak hem kalitesinden şüpe ediyorum hem de başka şeyler de vardır diye hiç riske girmiyorum
@opsiyonel kuru toz şeklinde, aynı kınaya benziyo aslında bi an korktum bu kına mı diye, suya atıp karıştırıyorum ve eğer ılık olmazsa topaklanıyo
@Sweety @pcko acaba tornacıya fotografı göstersem kaç paraya yapıverirki?
Yani bana şu kyuyo 200 liraya yakın pres makinaları onun yerine portakal sıkacağını modifiye etsem daha mantıklı değil mi? :D
-
Sadece resimle de, uygun dille de, çizimle de yapar.
Eğer videodaki gibi istersen daha çabuk ve ucuza gelir. Benim dediğim gibi yapılacaksa 3 parça 5 6 işlem ve bir o kadar daha sökme takma eklenir. Daha pahalıya gelir.
Ayrıca benim söylediğim gerçekten efektif olacaktır fakat üstte çevirme kolu, çevirme kolu kırıldığında yarı yolda bırakmaması için üste ingiliz anahtarı gibi şeyler ile çevirebilmek için köşeli kesit, alt kısma tutma-cevirme kolu, alt kol kırıldığında ya da sabitlemek için köşeli kesit, ilk bastirmalari yapabilmek için üst kısmın ürüne baskı yapacak bölümünün biraz daha uzun olması, yapilacak baskı gücüne dayanabilecek vida dişi kalınligı ve iki diş arası uzaklik gibi durumlara dikkat etmek gerekiyor :) Bayağı projelendirdim oldukça kullanışlı ürün oldu resmen.
Yani tüm işlerin kısası olan videodaki gibi yap sen olmadı işi böyle ilerletirsin :D
-
PcK0 bunu yazdı
Sadece resimle de, uygun dille de, çizimle de yapar.
Eğer videodaki gibi istersen daha çabuk ve ucuza gelir. Benim dediğim gibi yapılacaksa 3 parça 5 6 işlem ve bir o kadar daha sökme takma eklenir. Daha pahalıya gelir.
Ayrıca benim söylediğim gerçekten efektif olacaktır fakat üstte çevirme kolu, çevirme kolu kırıldığında yarı yolda bırakmaması için üste ingiliz anahtarı gibi şeyler ile çevirebilmek için köşeli kesit, alt kısma tutma-cevirme kolu, alt kol kırıldığında ya da sabitlemek için köşeli kesit, ilk bastirmalari yapabilmek için üst kısmın ürüne baskı yapacak bölümünün biraz daha uzun olması, yapilacak baskı gücüne dayanabilecek vida dişi kalınligı ve iki diş arası uzaklik gibi durumlara dikkat etmek gerekiyor :) Bayağı projelendirdim oldukça kullanışlı ürün oldu resmen.
Yani tüm işlerin kısası olan videodaki gibi yap sen olmadı işi böyle ilerletirsin :D
Dediğin gibi şöyle birşey var aslında güzel ancak içinden çıkan 500mg lık felan oluyo herhalde anca ki mesela ben ortalama bir oturuşta 100 kadar tablet yapmak istiyorum ve bu cihazla çok zor gibi ama dediğin gayet güzel :D
https://www.youtube.com/watch?v=bdQ0GiICB2A