Tabletin İnterneti Yavaşlıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

evdeki diğer laptop bilgisayar telefon televizyon vs hiç bir cihazın internetinde sorun yok ama tabletteki internet bir süre sonra inanılmaz yavaşlıyor.

50 mbit internet var evde tableti restart yapınca hiç bir sorun kalmıyor ama bir süre sonra internet hızı 1 mbit in altına düşüyor. dediğim gibi restart yapınca yeniden hızı normale dönüyor ama sonra yavaşlıyor yeniden. 

tableti aylardır kullanıyorum bu sorun son haftalarda ortaya çıktı

redmi pad se marka tablet . var mıdır bunun sıfırlama dışında bir çözümü ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

genel olarak en temiz çözümü söyleyim; yedek al sistem kur (: muhtemelen tabletine virüs falan bişey girmiştir.

benim tabletim yok ama akıllı telefonuma format atacağım zaman ayarlarda "sıfırla" diye menü vardır burdan fabrika çıkışına getiriyorum. 

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hocam evde 5ghz ve 2.4 ghz wifi ağları varsa bazen evde hareket ettiğinde düşük olan wifi ye bağlanıp hız düşebiliyor yada bağlantı kopabiliyor buna bakmanı tavsiye ederim.

onun dışında yazılımsal bir sıkıntı ise bir ağ ayarlarını sıfırlayıp cihazı yedekleyip deneme yapabilirsin.

bende poco pad var radmi pad pro ile aynı donanım ve yazılıma sahip hyper os 2 yüklü çok seri çalışıyor tüm güncellemer tammı bir ona bak istersen.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bluetoothu kapat. 2.4 ghz wifi bandıyla çakışma yapıyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Bluetoothu kapat. 2.4 ghz wifi bandıyla çakışma yapıyor.

bluetooth kapalı. 5 ghz yi kullanıyorum tablette 2.4 e aldım yavaşlayınca o da çare olmadı hatta ağ bağlantılarını sıfırladım yine bi halt olmadı.

sadece restartla düzeliyor 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkstar
    turkstar's avatar
    Erkek

biraz eski bi tablet sanirim wifi  sürümü modem biraz yeni sanırım

sağlik ve zaman kıymeti çok önemlidir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

Redmi tel var bende. redmi bluetooth kulaklık bağlayınca internet sürünüyordu. 2.4 ghz frekansında çalıştığı için çakışıyormuş.  gerçi senin tablet 5 ghz bağlanıyormuş

Naber la?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

cihaz ısınınca cortluyor olabilir mi

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Arka planda büyük bir dosya indiriyor olabilir mi ? tam indirecek iken o sırada yarıda kestiğin için her açtığında yeniden indirmeye çalışıyor olabilir o sırada da internetim yavaş olarak algılamış olabilirsin.

Bu gibi durumlarda ilk olarak varsa yazılım güncellemesi yapılması gerekir. Sonra hardreset yapıp hiç bir uygulama ya da eklenti kurmadan yine varsa yazılım güncelleştirmesi sonrası stock haliyle denemek lazım. Problem tekrar görülüyorsa wireless kartı ile ilgili donanımsal bir problem olabilir. 

Bir anda mı oldu ? atıyorum bir şey yükledim ondan sonra oldu ya da şunu taktım ya da misafire gelen çocuğa verdim böyle oldu ? 

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.internet.speed.meter.lite&hl=tr

cihaza şunu yükle anlık veri trafiğini bildirim çubuğunda gösterir.. sen tüketim yapmazken veri tüketimi garipse.. oradan yola çıkarak duruma bakarsın

Toplam Hit: 775 Toplam Mesaj: 10
internet redmi pad