Tabletin İnterneti Yavaşlıyor
-
evdeki diğer laptop bilgisayar telefon televizyon vs hiç bir cihazın internetinde sorun yok ama tabletteki internet bir süre sonra inanılmaz yavaşlıyor.
50 mbit internet var evde tableti restart yapınca hiç bir sorun kalmıyor ama bir süre sonra internet hızı 1 mbit in altına düşüyor. dediğim gibi restart yapınca yeniden hızı normale dönüyor ama sonra yavaşlıyor yeniden.
tableti aylardır kullanıyorum bu sorun son haftalarda ortaya çıktı
redmi pad se marka tablet . var mıdır bunun sıfırlama dışında bir çözümü ?
-
genel olarak en temiz çözümü söyleyim; yedek al sistem kur (: muhtemelen tabletine virüs falan bişey girmiştir.
benim tabletim yok ama akıllı telefonuma format atacağım zaman ayarlarda "sıfırla" diye menü vardır burdan fabrika çıkışına getiriyorum.
-
hocam evde 5ghz ve 2.4 ghz wifi ağları varsa bazen evde hareket ettiğinde düşük olan wifi ye bağlanıp hız düşebiliyor yada bağlantı kopabiliyor buna bakmanı tavsiye ederim.
onun dışında yazılımsal bir sıkıntı ise bir ağ ayarlarını sıfırlayıp cihazı yedekleyip deneme yapabilirsin.
bende poco pad var radmi pad pro ile aynı donanım ve yazılıma sahip hyper os 2 yüklü çok seri çalışıyor tüm güncellemer tammı bir ona bak istersen.
-
Bluetoothu kapat. 2.4 ghz wifi bandıyla çakışma yapıyor.
-
mkyb bunu yazdı
Bluetoothu kapat. 2.4 ghz wifi bandıyla çakışma yapıyor.
bluetooth kapalı. 5 ghz yi kullanıyorum tablette 2.4 e aldım yavaşlayınca o da çare olmadı hatta ağ bağlantılarını sıfırladım yine bi halt olmadı.
sadece restartla düzeliyor
-
biraz eski bi tablet sanirim wifi sürümü modem biraz yeni sanırım
-
Redmi tel var bende. redmi bluetooth kulaklık bağlayınca internet sürünüyordu. 2.4 ghz frekansında çalıştığı için çakışıyormuş. gerçi senin tablet 5 ghz bağlanıyormuş
-
cihaz ısınınca cortluyor olabilir mi
-
Arka planda büyük bir dosya indiriyor olabilir mi ? tam indirecek iken o sırada yarıda kestiğin için her açtığında yeniden indirmeye çalışıyor olabilir o sırada da internetim yavaş olarak algılamış olabilirsin.
Bu gibi durumlarda ilk olarak varsa yazılım güncellemesi yapılması gerekir. Sonra hardreset yapıp hiç bir uygulama ya da eklenti kurmadan yine varsa yazılım güncelleştirmesi sonrası stock haliyle denemek lazım. Problem tekrar görülüyorsa wireless kartı ile ilgili donanımsal bir problem olabilir.
Bir anda mı oldu ? atıyorum bir şey yükledim ondan sonra oldu ya da şunu taktım ya da misafire gelen çocuğa verdim böyle oldu ?
-
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.internet.speed.meter.lite&hl=tr
cihaza şunu yükle anlık veri trafiğini bildirim çubuğunda gösterir.. sen tüketim yapmazken veri tüketimi garipse.. oradan yola çıkarak duruma bakarsın