folder Tahribat.com Forumları
linefolder Tahribat.Com - Sosyal Etkinlikler
linefolder Tahribat Bitki Ve Hayvanları Koruma Prejesi

Tahribat Bitki Ve Hayvanları Koruma Prejesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

Bizim köye her gittiğimde arazide, dağda bayırda motosikletle veya yaya olarak gezerim. Gezerken böğürtlen, kuşburnu, kekik, kızılcık (biz zuval deriz), davun (bilimsel adını bilmiyorum, google'dan da bulamadım), döngel, fındık gibi meyvelerden toplayıp yerim. Şunun farkına vardım ki döngel, kızılcık (zuval), davun, kekik gibi yabani meyvelerin ve baharatların sayısının neredeyse bitme noktasına geldiğini farkettim. Bizim köy aslında büyükçe bir kasaba olup küçük bir ilçe kadar arazisi vardır. Arazinin yarısı sulama kanalı ile sulanır, yarısı yağmur ile sulanır. İklim karadeniz iklimine yakındır. iklim müsait olduğu halde bazı yabani meyveler insanlar tarafından yok edilmektedir. Bunların yanında yabani tavşan, keklik, bıldırcın (bıldırcın ve keklik sayısı neredeyse sıfır) sayısı da tehlikeli şekilde düşmektedir. Bazı türler artık insanlar tarafından tamamen yok edilmiştir. Sanıyorum ki Türkiyenin birçok bölgesinde yaban hayatı alarm vermektedir. Benim amacım yabani meyve tohumlarını alıp evimde tohumdan fidan olarak yetiştirip memlekete her gidişimde bu fiidanları çeşitli güvenilir yerlere dikmek, böylece bu türlerin memleketimden kaybolmasını önlemektir. Aynı şekilde evcil tavşan, bıldırcın, keklik, çeşitli kuşlar gibi hayvanlara bir süre evimde bakmak, yetişkin olduklarında etrafı kafes tel ile çevrili bağlarda, bahçelerde doğal hayata alıştırmak ve doğaya salmak istiyorum. Tahribat olarak projeye deskteğinizi ve bizzat katılımınızı bekliyorum.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Bilgisayar basindan dunyayi kurtaramam balik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    konu günceldir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

memleket neresi kardeş.

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı:
    -----------------------------

memleket neresi kardeş.

-----------------------------
    tokat

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşım o hayvanları evde bakmaya çalışırsan evcil olur, sonra doğaya adapte olmakta güçlük çekerler... Yemek bulmada sıkıntı çekerler... Çekerlerde çekerler...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

bizim memlekette de kızılcığa küren derler.. balıkesir/sındırgı/kürendere :) site bile açmışlar

http://www.kurenderekoyu.com/default.asp

şehir merkezlerine çok uzak bi köy ve ulus dağının başında orda bile deresi azalmış ağaçlar hayvanlar kendinden geçmiş, arıcılar gelirdi esskiden şimdi hiçbiri uğramıyo  :( doğanın dengesi değişiyo malesef hacım

Toplam Hit: 1579 Toplam Mesaj: 7