Tahribat Firefox‘Un Popüler Eklentisi It‘S All Text İle Uyumsuz
-
Güzel bir eklenti olmasına rağmen nedense tahribat ta kullanamadım.
Eklentinin amacı web sitelerindeki metin kutularına (örneğin buraya) mesaj yazarken istediğimiz metin editörünü kullanmamıza imkan vermesi.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4125/
Eklenti açık kaynaklı olduğu için sorunun nereden kaynaklandığını daha rahat farkedebilirsiniz.
Nasıl çalıştığını görmek istiyorsanız, en basiti pastebin.com e girin ve metin kutusuna tıklayın.
Daha sonra sağ alt köşede beliren edit tuşuna basın (önceden hangi metin editörünü kullanacağınızı ayarlardan belirlemelisiniz)
sonra metin editörüne yazacağınızı yazıp kaydet deyin. Yazı aynen metin kutusunda çıkacaktır.
Belki kısa metinler için gereksiz olabilir fakat sitede uzun metinleri yazmak sıkıntı olabiliyor, üstelik tarayıcının çökmesi gibi bir durumda yazdıklarımız başka bir programda olacağı için bu da bir kazanç. Ya da aramızda vi, emacs kullananlar varsa bu onlar için büyük kolaylık olacaktır.
-
tahribatla değilde belki kullanılan js editorle uyumsuzdur hoca. aynı js editoru kullanan baska bi sitede denedın mı bu eklentıyı ?
-
Firefox‘un Popüler Eklentisi It‘s All Text tahribatla uyumsuzdur belki
-
Zamanında bu editörü bu siteye bu kadar dinamik halde sokana kadar ebem skildi hocam afedersin...
Bunu kullan işte neyine yetmiyo?
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Zamanında bu editörü bu siteye bu kadar dinamik halde sokana kadar ebem skildi hocam afedersin...
-----------------------------kihkihkih
editör güzel fazlası gereksiz.
-
Hocam muhtemelen sorun bende ama basit metin editöründeki özellikler, karizmatikte yok.Hatta karizmatik editörde hiç birşey yok hocam bomboş.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Ortaya konana saygı duyuyorum ama neyime yetmediğini de açıkladım.
Açıkçası bu eklentiyi tbt de kullanabilmeyi isterdim. Ama kullanamayacaksam da bu pek problem teşkil etmez, metinleri önceden hazırlayıp girmek de mümkün nasıl olsa.
-
Şu anda öncelikli olarak acıkta görünmeyip lkogin olunca görünen konular için modül yazmamız lazım ondan dolayı diğer işlemler ikinci planda hocam acıkcası...
-
Bence sorun Firefox eklentisinde, sitede değil.
Hiç kimse bir web sayfasının bir 3. kısım yazılımla uyumlu olmasını bekleyemez. O yazılımı geliştirenler programın tüm web ile uyumlu olması için gerekli çalışmayı yapmalılar.
Biri çıkar da "Tahribat w3c veya bağlayıcı olan diğer standartlara uyumsuz, bizim programımız standartlara uygun çalışıyor" derse; o zaman site yönetiminden düzenleme yapılması talep edilebilir diye düşünüyorum.