Tahribat Öneriye İhtiyacım Var
-
Sayın tbt sakinleri merhaba. Size bir akıl danışmak istiyorum. konu: ingilizce derdi Ben hazırlık okuyorum. İngilizce dersim hemen hiç iyi olmadı lisedede Ve tek zayıf dersim ingilizceydi. Başarısız bir öğrenci sayılmam ama ingilizceyle aram hiç iyi olmadı. Yeni bir seneyede ümitle başladım. Bazı ailevi sorunlar ve benim olayı askıya almam yüzünden tabiki durum gene vahim oldu. %63 ortalamam var. Geçme notu %70. Sormak istediğim şu. Ben ingilizceye son bir haç haftadır 3-4 saat çalışark yetişmeye çalışıyorum. Ama olmuyor. Her yerden kafama takılan şeyler oluyor. Başka kitaptan çalışıyorum bu sefer ders kitabından sınav olduğumuz için konuyu takip etmeme hasabiyle sınavdada başarısız oluyorum oldumda. Şu an passive voice leri işlerken kaçıp gidesim geldi. Anlamıyorum. Aklıma bil ıq nun seti geldi pc m yok ama indirip telefondan seyredebilirim gibi geliyor. Ama dersi nasıl geçerim bilmiyorum. Bildiğim vsöylediğim ve inandığım tek şey var. "Şuan eskisi hibi çalışıyorum saatlercede çalışabilirim yeterince öğreneyim" diyorum. Erasmus hayalim var. dil mühendislik için önemli bunun farkındayım. Adam akıllı öğrenmek istiyorum. Bir senede olmayacapı için bursumdan kısıp kursada ileriki yıllarda gitmek istiyorum. Ama şu sene sonunda hem dersten geçmek hemde ingilizce öğrenmek istiyorum. Gerçekten nasıl halledecğim çözemiyorum. Bilgi verecek birileri varsa pm atıp telefon ve mail verebilirim. İzmirdeyim görüşedebilirim. Bu konuda büyük yardıma ihtiyacım var. MOD arkadaşım telefondan paragrafa ayırdım görünmüyor. konuyu sil yada paragrafa ayır senin insafına kalmış bir şey.
-
yarın öğlen arasında ziraat cafede ol :)
-
Anlamadığın yerleri bilen birilerine sorarak rahat ögrenırsın kıtaplardan bende anlamıyorum , baslangıc sevıyesınde ıngılızce hıkayeler okursan cok faydalı olur dıyorum ama okumayacaksın .
-
faydalı olan her şeyi yapmaya hazırım. ben ziraatteyin gardaş.
-
Ben de geçen yıl hazırlıktım ve sana tek bir tavsiyem var ingilizceyle haşır neşir ol. İngilizce dublaj ingilizce altyazı dizi & film izle yabancı haber sitelerine takıl yabancı kanalları izle. Tabi bunun yanında kitabı ve dersleri düzenli takip et. Anlamıyorsun gibi gelebilir. Çok sevdiğm bir söz var. Dil öğrenmek bebek büyütmek gibidir. Hep bebek görürsün ama bir bakmışsın evlenecek yaşa gelmiş. Sen onunla ilgilen o evlenecek yaşa gelecektir.
-
pc m yok. film telefondan izleyebilirim. ama ilk istediğim şu: grammer i öğrenmek. kelimeleri öğrenmek. kelime kalıplarını öğrenmek. bunları yapabilmek için dersi anlamam gerekiyor. ama geçti tabi eksik çok var. soru soruyorum hocalar pek kimseyi sallamıyor. grammeri baştan adam gibi öğrenmeliyim. az çok yinede bilgim var çalışmadım değil ama tazmanya ingilizcesi gibi oldu. yarım yamalak. yani gramer için sağlam bir öneri lazım gramer bildikçe hikaye okurum yabancı film izlerim diye düşünüyorum.
-
nerdesin sen. dokuz eylülün hazırlığı gibi geldi bana. eğer deudaysan 2, senende geçiriyolar ing bölüm okumuyosan. ayrıca günde 3 4 saatle de yapılabilir. az kafanı kullan olur.
-
ben egedeyim. 9 eylül dahada zor benim düşündüğüm zorluk değil ders işlenmeye devam ederken geçmişte bıraktıklarımı bu saviyeye getirebilmek istiyorum. bir sürü ablamafığım yer çıkıyor. konuyu öğrenmem için fikir arıyorum.
-
odtüde herkes cesur öztürk proficiency kitabını kullanıyordu geçen sene. gramer ve kelime bilgisi için ayrı 2 kitabı var bir incele istersen.
-
Hocam pazartesi goruselim istersen edebiyat fakultesindeyim ben, dil bolumu mezunuyum,uzun sureden beri ingilizce ile ic iceyim takildigin yerleri bi yere not al yardimci olmaya calisayim sana.