Tahribatın Usta Webmaster‘Larına İşim Düştü [BB Kodları Hakkında]
-
Merhaba arkadaşlar.
Html daha pratik olduğu için BB kodlarını neredeyse hayatımızda hiç kullanmıyoruz.
HTML kodlarının geçmediği BB kodlarının geçtiği bir sitede önemli bir işim var. Basit bir tasarım yapmam gerekli.
Mesela [img][/img] gibi.
Bana bildiğiniz BB kodlarını söyler misiniz?
Mesela arkaplan rengi nasıl değiştiriliyor?
[HTML] <p> <iframe name="I1" src="http://www.ahmetfaydali.com"></iframe></p> [/HTML]
yaptım bunu kabul etmedi.
BB kodunda başka bir web sitesinden yönlendirme alabilir miyiz?
Mesela A sitesinde hazırladığım bir içeriği B sitesinde görüntülüyorum ama bütün işlemler A sitesinin üzerinde gerçekleşiyor. Anlatabiliyor muyum? Satır içi çerçeve deniliyor buna herhalde. Ama javascript değil BB kodu istiyorum
-
HEr forum sistemine göre değişir. c/p ciler bilir :)
adam mesela [haydar][/haydar] diyede atmış olabilir :)
unutmadan iframe gömeceğin bi bbcode yok :)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Tam odun yani diyosun BB kodları :D
Arkaplan rengini değiştirmek istiyorum. Yazı değil. Mesela bir bağlantı atıp arkaplanın tamamen o resim olmasını ya da seçtiğim bir renk olmasını istiyorum :)
-
Paragrafi bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
Arkaplan rengini değiştirmek istiyorum. Yazı değil. Mesela bir bağlantı atıp arkaplanın tamamen o resim olmasını ya da seçtiğim bir renk olmasını istiyorum :)
-----------------------------hocam bb kodları html kodlarının kısaltılmış halidir mesela
adam : değer olarak <i>$1</i> girmişse bunun codesini [i]$1[/i] yapmışsa sende [i]ekiluke[/i] yapınca italik çıkar oraya istediğini koyar
iframe kodu koyarsa sende iframe de görebilirsin
yani yönetici neye izin verdiylse onu yapabilirsin
-
DJ_Alper bunu yazdı:
Paragrafi bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------hocam bb kodları html kodlarının kısaltılmış halidir mesela
adam : değer olarak $1 girmişse bunun codesini [i]$1[/i] yapmışsa sende [i]ekiluke[/i] yapınca italik çıkar oraya istediğini koyar
iframe kodu koyarsa sende iframe de görebilirsin
yani yönetici neye izin verdiylse onu yapabilirsin
-----------------------------Anladım kardeşim çok teşekkür ediyorum yardımın için.
-
zor ama bbc kodlarında flash tagı açık ise flash ile sayfayı yönlendirme yapabilirsin
-
SeRDaR bunu yazdı:
zor ama bbc kodlarında flash tagı açık ise flash ile sayfayı yönlendirme yapabilirsin
-----------------------------+
-
iframe in boyutunu ayarlamayı dene bazen bende de yapıyorda boyutunu ayarlayınca düzeliyor. width heigth kodlarıylan 500 500 dene mesela