Tak Calistir Usb Mantigi
-
Hocalar meraktan soruyorum. Mesela bu powepoint pointerlar falan var takcalistir mouse mantigi yada wireless mouselarin takcalistir olayi nasildir bi wirelessmous ile powerpoint sunum kumandasi yapilir mi? Yada eski android bir telefonla oyle bluetoth ve wifi falan kullanmadan usb ile tak calistir dokunmatik mouse yapilabilir mi?
-
-
USB'nin standartları var. Her usb aygıtın bir id numarası ve bir sınıfı var. Sınıfına göre ele alınıyor. Örneğin HID (human interface devices - fare, tuş takımı vs.), Hub, video, ses vs.
USB cihazın üzerindeki romu değiştirirseniz başka işlevler de atayabilirsiniz ya da cihazınızı ele alan başka sürücü yazmalısınız. Tabi sadece sürücü yazmak sizi kısıtlayabilir (bir fareden ses çıkartamazsınız).
-
YeniHarman bunu yazdı
USB'nin standartları var. Her usb aygıtın bir id numarası ve bir sınıfı var. Sınıfına göre ele alınıyor. Örneğin HID (human interface devices - fare, tuş takımı vs.), Hub, video, ses vs.
USB cihazın üzerindeki romu değiştirirseniz başka işlevler de atayabilirsiniz ya da cihazınızı ele alan başka sürücü yazmalısınız. Tabi sadece sürücü yazmak sizi kısıtlayabilir (bir fareden ses çıkartamazsınız).
Peki herhangi bir tableti üzerine yazılımını yazarak da grafik tablete çevirebilir miyiz ?
-
Peki soyle bir calisma yaptim aslinda cok amatorxce ama nasil gelistirebilirim . basit bi wireless mouse parcaladim. Sol tusu ve ileri geri scrollu alip baska bir plastik uzerine monte ettim bide uzerine lazer koydum. İleri geri sarabiliyorum. Tek tikla gecus yapabiliyorum vr lazerle isaretleyebiliyorum. Mesela sag tikida ses ayar tusuna donusturebilirmiyim yani ona basinca ses ayari acilacak scrolla acip kapatacam
-
EnesErgun bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Peki herhangi bir tableti üzerine yazılımını yazarak da grafik tablete çevirebilir miyiz ?
O görece kolay. Android için konuşuyorum, ekrana dokunmaları yakalayabiliyorsunuz. USB olarak zor olabilir (yapanlar varmış) fakat wifi üzerinden temel istemci-sunucu mantığıyla tablet ekranındaki olayları bilgisayara yönlendirebilirsiniz.