folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Takasbank Nedir?

Takasbank Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

beyler soru gayet açık

e-devlette takasbank diye bir olay gördüm nedir ne değidilr? bankacı arkadaşlar anlayacağımız dilede bir açıklama yaparlarsa sevinirim. bakındım birazda pek bişe anlamadım. açıklama şu şekilde

garantiden alıntı:

Takasbank, Türkiye'de menkul kıymetlerin takası, saklaması ve uluslararası standartlarda numaralandırılması ile görevlendirilmiş bir sektör bankasıdır. Takasbank, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin başlamasıyla emeklilik yatırım fonlarının da saklayıcısı konumuna gelmiştir. Takasbank, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Türkiye'nin "merkezi saklama kuruluşu" olarak kabul edilmiştir. Borsa İstanbul A.Ş'de (BIAŞ) gerçekleşen tüm menkul kıymet alım/satım işlemlerinin takası da Takasbank tarafından gerçekleştirilmektedir.
    Takasbank'ın bir diğer merkezi fonksiyonu ise, "ulusal numaralandırma kuruluşu" olarak, Türkiye'den ihraç edilen menkul kıymetlere, uluslararası standartlarda tanımlama numarası tahsisi yapmaktır. 
    Takasbank, bu merkezi fonksiyonlarına ilaveten BIAŞ üyesi banka ve aracı kurumlara çeşitli bankacılık hizmetleri vermektedir. Takasbank, aracı kuruluşlara sunduğu Takasbank para piyasası, ödünç menkul kıymet sistemi ve nakit kredisi hizmetleri ile sermaye piyasasının önemli bir kreditörü konumundadır.

Burdan anladığım bireysel emeklilik programının toplandığı ana sektör. fakat takasbanka giriş yaptığınızda vadeli işlem opsiyon borsası diye bi bölümde var.  bu nedir. sisteme nasıl kayıt olunur

bahsettiğim bölüm ise şu şekilde

ZzZzZzZ...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

tüm içeriği nedir bilemiyorum. sadece bildiğim kadarı şu ; bu aralar popüler olan bireysel emeklilik olaylarında yatırdığımız paranın toplandığı yerdi diye biliyorum. x bankası y bankası vs hangi bankadan bireysel emeklilik yaptırırsan yaptır, paran orda güvence altında oluyo bi nevi. bi yandan bireysel emeklilik için aylık ödediğin paralar orda birikirken , haciz vs gibi durumlarda mesela oraya dokunulamıyo. 

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

hacı benim başıma gelen takasbankla ilgili bi olay şudur :  portföyündeki hisseleri diyelim bugün satıyorsun ama parayı 2 gün sonra alabiliyorsun

bugün satılan hissenin parası takasbanka gidiyor orda mevduatı korumaya alınıyor satış+2 gün sonra parayı çekebiliyorsun ama bende çalışma sistemini anlayamamıştım nedir ne değildir bilmiyorum pek bende ..

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
Toplam Hit: 1036 Toplam Mesaj: 3