Takip Programı Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Irak'tan gelen Türkmen aileler için kendi çapımızda yardım toplayıp dağıtıyoruz. Biz Ankara'dayız, son 2 ay içinde gelen aileleri tespit ettikçe gidip evlerindeki ihtiyaçları elimizden geldiğince temin ediyoruz. Söylenene göre Ankara'da 8000'den fazla kişi var. Cebeci, Abidinpaşa, Demirlibahçe taraflarında tespit ettiğimiz 70-80 ev var.

Bize bir web sayfasında İsim-Telefon-Adres(Mahalle, Sokak, Numara olarak olursa iyi olur)-Evdeki kişi sayısı (erkek-kadın-çocuk) - Evde hasta var mı - Eksikler - Verilenler  kısımlarını kolayca ekleyebileceğimiz, ve işlem yapıldıkça güncelleyebileceğimiz bir sistem lazım. Çünkü evleri tespit edenler deftere kağıda falan yazıyor, onlara gittik mi gitmedik mi düzgün takip edemiyoruz. Ekiplerin birbirlerini arayıp telefonda laf anlatmasındansa hemen açıp bakmaları daha kolay olur.

Yardımı dağıtanlar da çalıştıkları için akşamları ve haftasonları gerçekleşiyor ancak bu iş. Böyle kolay kullanılabilen ve hatta mümkünse android ve iphone için uygulama da olabilir bir sisteme ihtiyaç duyduk.

Benim boşta domain ve php host var. Daha pratik önerileriniz varsa lütfen söyleyin.

Biraz durumu anlatayım. Bu Irak'tan gelen aileler ekseriyeti Telafer'den gelmiş ve gelmeye devam ediyor. Türkmence konuştuklarından kendileriyle anlaşabiliyoruz. Benim kendi gördüğüm evlerde en az 15 kişi kalıyorlar. Bir evde 44 kişi bile gördük. Çoğunun evinde oturacak koltuk kanepe daha önemlisi yatacak yerleri yok. Yerde halı varsa üzerine yatıyorlar. En son betonda yatanını dahi gördüm. Evde ne var ne yok anamın bana çeyizlik diye yaptığı yorgan yatak ne varsa bugün götürdüm.

Bazı arkadaşlar ihtiyaçlarını gidersinler diye cebindeki parasını vermek istiyor, parayı görünce kızarıp çekiniyorlar, biz dilenci değiliz diyorlar. Yatak getirdik diyoruz, Bize iki üç tane yeter deyip fazla almıyorlar. İki gömlek verdik bi dayıya tekini geri verdi bana biri yeter dedi. Battaniye getiriyoruz bize vermeyin bizim var diyorlar.

Yani bunlar diğer gruptan değil bariz belli. Biz de elimizden geldiğince sağdan, soldan kendimizden kış günü biraz ihtiyaçlarını giderelim diyoruz.

Bu yukarda bahsettiğim bir sisteme acil ihtiyacımız var. Araştırdım pek işe yarayabilecek kolay kullanımlı bir şey bulamadım. Fikirlerinizi talep ediyorum.

İyi akşamlar.

ulan bir susar mısın?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    holederma
    holederma's avatar
    Erkek

Hocam istediğini yapamam ama sen bize eksikleri söylersen bizde elimizden geldiğince karabükten toplarız sana ulaştırırız 

İtten korkmam kemiksizim , s.kten korkmam deliksizim...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam ben bu verdiğin bilgiler ışığında yarın mobil olmasa da bir web sayfası hazırlayacağım işim çıkmazsa. 

Çorbada tuzumuz olsun. Ankarada Tanridag mı Gökbörü mu yoksa Türk ocakli misin?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

arkadaşlar teşekkür ederim.

Nako19 hocam Allah razı olsun ama şu an bir kargaşa var, gönderin derim de malzemeler gelince ortalık karışır. Düzenli depo falan işleri yoluna koyunca sana ulaşırım

http://www.millihaber.com/manset/ankarada-800-turkmen-aile-magdur.html

ulan bir susar mısın?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    holederma
    holederma's avatar
    Erkek
    overbite bunu yazdı

arkadaşlar teşekkür ederim.

Nako19 hocam Allah razı olsun ama şu an bir kargaşa var, gönderin derim de malzemeler gelince ortalık karışır. Düzenli depo falan işleri yoluna koyunca sana ulaşırım

http://www.millihaber.com/manset/ankarada-800-turkmen-aile-magdur.html

tamam hocam senden haber bekliyorum zaten şu aralar öğrenciler evlerine gitti fazla bişey toplayamayız şubatta bayağı bişey gönderebiliriz herhalde

İtten korkmam kemiksizim , s.kten korkmam deliksizim...
Toplam Hit: 877 Toplam Mesaj: 5