Takva

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

açıkçası ikilem içinde kaldım.. bu bahsi geçen tarikat, filmde yerden yere mi vurulmuştur yoksa yerilmiş midir? adamın girdiği depresyon ermek olarak mı nitelendirilmiştir yoksa anlatılmak istenen adamın harbiden erdiği midir? şeyh tarafından anlatılan erme safhaları gerçeğe uygun mudur?

filmde şeyh gayet tutarlı konuşan, ne yaptığını bilen bir çizgi izlemekte, bunu da göz önüne alınca şu çıkıyo: muharrem denen şahsiyet, ibadetin sonucunda bir şeyler elde etmiş, yükselmiş ve sonucunda düşmüştür.. bütün bunların neticesinde ermiştir..?

diğer yönden; tarikatın faaliyetletini göz önüne alınca iki farklı durum söz konusu.. birincisi tarikat kendi ideolojisi etrafında düzgün işler yapmaktadır.. ikincisi, tarikatın yaptığı faaliyetler ticaridir ve kendi içinde çelişmektedir. ilk noktadan bakıldığında, muharremin erdiğine inanmak zor değil.. ancak diğer açıdan bakıldığında, tarikat din unsurunu kullanarak insanlardan haraç kesen ve bunların karşılığında insanları tatmin eden hizmetleri veren ve bu konuda ahlâk gözetmeyen bi sektördür.. bu durumda muharremin girdiği depresyon, yine dini unsurlara dayatılarak "erdi" şeklinde tarikata lanse edilmiştir...

anlamadım ben ya. kim yazdıysa bu filmi, bi zahmet üye olsunda bana bi anlatsın. 

on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dipLoit
    dipLoit's avatar
    Erkek
    filmi yapan grubun kim oldugu da goz onunde bulundurulursa tarikat yerden yere vurulmustur.

bir imzam bile yok
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek
    1 2 yerde kötülemiş gibi, Kötüleme değilde sanki tarikat  çıkarları vicdanın insanlığın önüne geçiyor gibi göstermişler. Madem parası olan kiracıyı gunah işliyor diye kıradan attın, O halde dergahtan bir öğrenci seç yol ver dendi. Bence işin koptugu yer  burası. Ermeye giden yolda burdan geçti Muharrem için.

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek
    bende bi çelişki içinde kaldım ama yapılması gereken bence muharremin erdiğinin gözterilmesiydi çünkü orda geylani tarikatından bahsediliyo hangi tarikat kapılarını açıo basına?Hangi tarikat bi tarikatız dio?ben geylani tarikatı ve mevleviliği bilirim bu konuda.Diğerleri fos ve filmde gösterilen 2. yüzün taa kendisidir bence...

Abra Kadabra
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iMPaLa
    iMPaLa's avatar
    Erkek
    ermekle mermekle bi alakası yok..orda ince bir mewzu war..bu işlere gerekenden fazla ilgi gostermek sıyırmaya wesile olur diye!...o seyh inde olaya bakıs acısı farklı. ona gore yorum bu!..yoksa burda verilen imaj soylediklerim diye dusunuyorum ben..''herseyin fazlası zarardır''
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

bir kere daha izle bence

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

kardeş ben de çelişkide kaldım ama ben; tarikatın adı kullanılarak milletten haraç kesiyorlar. adamın ruyasına kız giriyo kız mücevherler, dolarlarla oynuyo sonra o kızı görünce anlıyo olayı kafayı yiyo. inandığıyla bağdaşmadığı için deliriyor erdi deyip milleti kandırıyorlar. ben bunu anladım. doğru mu acaba

///______________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iMPaLa
    iMPaLa's avatar
    Erkek
    ah be kardeşim siz hiç kafayı yiyen bir ermiş gordunuz mu? konu tamamen eğitici!..
Toplam Hit: 933 Toplam Mesaj: 8