Tangiers Nargile Tütünü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Öncelikle Tangiers'i tanıtmak istiyorum çünkü bu marka bildiğiniz nargile tütünlerinden çok farklı. Tangiers'in genel özelliği boya ve korucuyu madde içermemesidir tıpkı social smoke gibi peki asıl farkı nedir ? 

    Tangiers öyle elinize geçtiği gibi pakedini açıp kullanabileceğiniz bir tütün değildir. Havaya alıştırılması gerekir bu şu demek Tangiers'i aldığınızda plastik bir kaba boşaltıp soya sosuna benzer kokusu gidene kadar 4 saat boyunca birer saat aralıklarla karıştırmanız gerekir (oda sıcaklığı baz alınmıştır soğuk bir ortamda bu kokunun gitmesi ve havaya alışması daha uzun sürer ama esas faktör o ilginç kokunun gidip yerini hoş aroma kokusuna bırakmış olmasıdır) karıştırma işlemini yapmadığınız zaman kabın kapağını açık bırakmayı unutmayın havalandırılmış ve aroma kokusunu vermeye başlamışsa artık kapağını kapatabilirsiniz bu işlemi her nargile içiminde uygulamanıza gerek yoktur. 

    Eveeet artık nazlı tütünümüz lüleye koyulmaya hazır ama daha bitmedi ! 

    Normalde lüle hazırlarken tütünü çok bastırmamanız gerekir ki yanmasın bunda ise tam tersini yapmanız gerekiyor kesinlikle tütünlerin arasında hava girecek boşluklar olmamalı ve tütünü lüleye iyice bastırmalısınız ki tangiers'in gerçek tadını ve yoğunluğunu alabilesiniz. 

    UNUTMAYIN ! Havaya alıştırma işlemi yapılmadan içilmiş bir tangiers size kesinlikle nesi efsaneymiş bu tütünün dedirtecektir ! 

    Gelelim diğer farkına.. Tangiers tütünün intivası bakımından 5 farklı çeşitte üretilir (aroma çeşidi olarak değil) Bunlar; 

    1-) Tangiers Noir : Yıkanmamış Klasik Tangiers ürünüdür,serttir nargileden çekilen duman ciğerlerinize hoş bir sıcaklık verir normaldeki nargile tütünlerinden daha yüksek fazla nikotin içerdiği için aromasıyla birlikte hoş bir rahatlık ve gevşeme hissi verir. Yeni başlayanlara önerilmez ama şahsi görüşüm ; Eğer kişi sigara içiyorsa bu ona o kadar da ağır gelmeyecektir. 

    2-) Tangiers F-Line: Noir'den farkı kafein içermesi ve daha sert olmasıdır içerken ağzınızı kurutur çay gibi bir içecekle tüketilmesi tavsiye edilir. 

    3-) Tangiers Burley : Tangiers'in ürettiği en sert tütündür kesinlikle yeni başlayanlar için değil yeni tatlar arayanlar içindir. Tangiers'in diğer çeşitlerinden daha fazla nikotin içerir ve tütün yaprakları daha büyüktür bu da yanmasını zorlaştırır.Kashmir Peach ve Cane Mist'i efsanedir. 

    4-) Tangiers Birquq : Havaya alışma süresi daha kısadır 15dk boyunca karıştırıp 1saat boyunca hava alacak şekilde plastik kapta bırakırsa aroma kokusunu verecek ve içime hazır hale gelecektir.Ayrıca bu çeşit ısıya daha duyarlıdır 2 adet küp nargile kömürü kullanılması yeterlidir. 

    5-) Tangiers Lucid : Tangiers'in en hafif çeşididir yıkanmış tütün ve daha az nikotin içerir.

    Not: Dünyanın en pahalı baharatı olarak bilienen "safran" da tangiersın tütünlerinde kullandığı 18 Afgan baharatından biridir. 

    Elimde türlü çeşitleri mevcut meraklısı varsa pm ile irtibata geçebilirler yada facebooktan takip edebilirler : https://www.facebook.com/pages/Cafe-Kashmir/711273305653078


    Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    cappucinosu nakhla'nınkinden güzel mi? 
    Diğer aromaları boşver :)

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Starbuzz' a kadar bütün aromalı tütünleri denedim yine de el fakirin yerini tutmadı, bunu da denemek lazım.


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    tangiers'in kapiçinolu bir modeli yok hocam

    Şahsen ben şekerli aromaları seven biriyim Starbuzz yaptığı her işe nane karıştırmasa bence güzel bir tütün ama alfakhere kıyasla çok hafif kalıyor ve doyurmuyor doğal olarak. Tangiers hem tad hemde sertliği bakımından açığı kapatan bir marka Mesela Kashmir Apple modeli baktığınızda elmalı bir tad beklersiniz ama alakası yok baharatlarla öyle komplex bir tad vermişler ki adamlar işte o tadı tarif etmek mümkün olsa zaten ben de burda anlatmakla uğraşmam 

    En basidinden şöyle düşünün: 3 farklı alfakheri bile bir lüleye karıştırdığınızda net bir nota almanız çok zor çünkü tadları birbirine karışıyor Tangiersta ise Hint ve Afgan baharatları kullanılıyor 18 tane ve hem tad hem de koku notası gayet net

    Nikoteen tarafından 24/Oca/15 18:38 tarihinde düzenlenmiştir

    Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    Nikoteen bunu yazdı

    tangiers'in kapiçinolu bir modeli yok hocam

    Şahsen ben şekerli aromaları seven biriyim Starbuzz yaptığı her işe nane karıştırmasa bence güzel bir tütün ama alfakhere kıyasla çok hafif kalıyor ve doyurmuyor doğal olarak. Tangiers hem tad hemde sertliği bakımından açığı kapatan bir marka Mesela Kashmir Apple modeli baktığınızda elmalı bir tad beklersiniz ama alakası yok baharatlarla öyle komplex bir tad vermişler ki adamlar işte o tadı tarif etmek mümkün olsa zaten ben de burda anlatmakla uğraşmam 

    En basidinden şöyle düşünün: 3 farklı alfakheri bile bir lüleye karıştırdığınızda net bir nota almanız çok zor çünkü tadları birbirine karışıyor Tangiersta ise Hint ve Afgan baharatları kullanılıyor 18 tane ve hem tad hem de koku notası gayet net

    Ben 3 farklı el fakiri karıştırıyorum. 3. aroma biraz az. Yıllardır da öyle içerim. Dediğin gibi starbuzz çok hafif, nargile içmekten ziyade şeker yiyormuşsun izlenimi veriyor. Nane benim için vazgeçilmez ama üzümlü bir çeşidi varsa denemek isterim en yakın zamanda


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek

    hocam internette cesit cesit lule var bunlardan hangisi tercih edilmeli_? lule icindeki tutune herhangi bir sekil veriyor musun (bazi nargileciler tabaga benzeyen lulelerde ortayi hafif cukur birakiyor, sende buna benzer birsey yapiyor musun)_? aluminyum folya gerektirmeyen kapali luleler hakkindaki fikrin nedir_? userini kapatmadigin dolu bir lule ve aluminyum folyoda delik miktari ile ilgili resim paylasir misin_?

    lule

    VisualBoy tarafından 24/Oca/15 19:40 tarihinde düzenlenmiştir

    HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    fiyat da alalım madem. 

     


    Çok sıkılıyom
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    bir kere o lülerin hepsi zaten tip olarak aynı değilse de resimden belli olmuyor. Kapalı lülerden hiç kullanmadım ama tangiers dahil hangi tütünü kullanırsanız kullanın vortex ceramic lüle tavsiye ederim kullandığınız tütün ne kadar şerbetli olursa olsun klasik lülrler gibi delikleri altında değil üstünde olduğu için sıvı şerbet tadı gelmez ağzınıza tangiers harici bir tütünde lüleyi bir kürdan ile tütünlerin arasında boşluklar olacak şekilde havalandırmakta fayda var içimi daha rahat olur sert isteyenler biraz bastırabilir ama o biraz el alışkanlığıdır tangiers harici tütünde fazla bastırırsanız duman gelmez yada biraz gelir sonra anında tütünü yakarsınız.

    fiyatları pmden veriyorum çünkü dağıtım yaptığım nargileciler var onların fiyatları farklı olduğundan müşterilerimin piyasasını bozmak istemem tbtye özel fiyatım var neden gizli yapmadım peki ? tangiers tütün yazdığınızda karşınıza o tütüne ulaşabileceğiniz birileri çıkabilsin diye çünkü yok çünkü bu markaya şimdiye kadar kimse girişmedi nedeni fiyatı ve tabiki nargile bağımlısı olmayanlara hitab etmemesi dolayısıyla sadece kaliteli nargile kafelerde bulabilirsiniz bu tütünü tabi bir kaç ay sonra :)


    Troubles'll come & they'll pass
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek




    Konu güncel ; 1 Adet Noir Kashmir Peach 
    2 Adet Noir Kashmir Guajava mevcuttur. Ürün hakkında bilgi almak isteyen yada satın almak isteyenler pm yoluyla irtiabata geçebilir


    Troubles'll come & they'll pass
Toplam Hit: 3905 Toplam Mesaj: 9