Taobao.Com‘Dan Alışveriş Hakkında Bilgi ?
-
Arkadaşlar bu site hakkında bilgi arıyorum.
Merak ettiğim şu, buradakiler satıcı mı yoksa site komple şirkete mi ait ?
Bizdeki sanalpazar tarzı bir yer sanırım öyle mi ?
Eğer öyle ise kimin ne kadar güvenilir olduğunu nasıl anlayacağım ?
Telefon alacağım oradan. Çin'deki bir adrese gidecekte. Replika ürün itelemesinler sonra bize..
Merak ettim bunları.
Düzenleme : Türkiye'den kredi kartı ile telefon falan alabilir miyim ordan ?
Çin'deki adrese gidecek tabi.
-
bizim bi arkadaş bişeyler almıştı ordan. ordakiler satıcı ya aliexpress tarzı ama turkiyeye gönderimi yok o yuzden taobao agent diye aratarak acentalar aracılığıyla alışveriş yapılıyor. telefon gönderimini durdurmuştu bir çok acenta türkiyeye en son öyle demişti arkadaş. önceden aldığı acentalar artık yollamadıklarını söylemişler rusya ve türkiye gümrükte çok kafa sikiyormuş tarzı bişey demişti arkadaş zamanında
-
taobao da alibaba.com un bi şirketi hepsiburada.com gibi genelde çinin içine hizmet veriyorlar yurt dışına satış pek yok. aliexpress daha iyi ordan pazarlık yaparak ürün alabilirsin.
-
Alibaba aliexpress gibi düşün... buraya bakabilirsin
2-3 yıl önce iyiydi ama sonra paypal ile ters düştüler markaların taklit ürünlerinden dolayı, ondan sonra alış veriş yapmadım.
-
cuneyd bunu yazdı
Arkadaşlar bu site hakkında bilgi arıyorum.
Merak ettiğim şu, buradakiler satıcı mı yoksa site komple şirkete mi ait ?
Bizdeki sanalpazar tarzı bir yer sanırım öyle mi ?
Eğer öyle ise kimin ne kadar güvenilir olduğunu nasıl anlayacağım ?
Telefon alacağım oradan. Çin'deki bir adrese gidecekte. Replika ürün itelemesinler sonra bize..
Merak ettim bunları.
Düzenleme : Türkiye'den kredi kartı ile telefon falan alabilir miyim ordan ?
Çin'deki adrese gidecek tabi.
Taobao.com, Alibaba grubun bir alisveris sitesidir.
Site Cin icinde cok popüler, yavas yavas yurtdisindan ödeme almaya basliyor. Fakat saticilar buna henuz hazir degil. (Aliexpress ise, bunlarin yurtdisina satani)
Burasi GG gibi, saticilar dükkan acar ve ürünlerini pazarlar. Cin'deki bütün üreticiler veya kücük isletmeler buradan perakende ürün satarlar.
Güvenilir oldugunu anlamak icin saticinin leveline ve alinan ürünlerdeki yorumlara bakiyorsun.
Ben elektronik olarak iphone, ipad, sony telefon vs almistim. Saglam saticilar bulursan sorun olacagini dusunmuyorum.
Bazi saticilar kutudan orjinal aksesuarlari cikarip, yerine imitasyon koyabiliyorlar. Bu yuzden daha ucuz satabiliyorlar. Ayrica ürünler genelde faturasiz. (Faturali alisveris icin Tmall.com a bakabilirs. O da alibaba'nin.)
Alternatif olmasi acisindan, diger alisveris sitesi olan www.jd.com u kullanabilirsin.
Yillardir buralardan ürün alip Turkiye'ye göndermekle ugrasiyorum. Sorularin olursa her zaman sorabilirsin.
Birkac site tanitimini kendi sitemde yapmistim.
http://asyadan.com/alisveris_siteleri