Tapusunda Satma Şerhi Olan Ev İpotek Edilirmi
-
hocam şerhin sebebi babam evi verirken koydurtmuştu borç felan değil yani şuan paraya ihtiyacımvar bankadan kredi almak istiyorum istediğim kredi için evi ipotek etmem lazım ama dediğim gibi satma şerhi var
-
banka babandan, muvafakatname isteyebilir-istemeyedebilir.
-
neden satma şerhi oldugunu yazabilirmisin?
-
edilmez kabul etmezler.
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam babam evi verirken 17 yaşındaydım gerçi şuanda 18 deyim neyse sen olsan öyle yapmazmıydın genç adam belli olmaz deyip neyse ama harbiden paraya ihtiyacım var şuan iş kurucam orda kalmıyorumda kullanmıycaksam bir işime yaramıycaksa ne yapyım ben o evi geri alsınlar
-
bambam66 bunu yazdı:
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------hocam babam evi verirken 17 yaşındaydım gerçi şuanda 18 deyim neyse sen olsan öyle yapmazmıydın genç adam belli olmaz deyip neyse ama harbiden paraya ihtiyacım var şuan iş kurucam orda kalmıyorumda kullanmıycaksam bir işime yaramıycaksa ne yapyım ben o evi geri alsınlar
-----------------------------Babanin koydurtmus oldugu şerhi babanla beraber gidip şerhi kaldirt, baska türlü takyidat belgesinde satılamaz şerhi görüneceginden banka ipotek almayi kabul etmeyebilir, mufakatname al diycem ama o genelde eşlerden alınan bir imza, yani eşimde izin vermiştir ipotek alınmasina gibi birseydir. ilerideki bosanma durumlarinda problem cikmamasi icin alınan önlem yani. En güzeli bu durumu bankadaki bireysel satis temsilcisi ile konusman, üstelik telefon ederek ögrenebilirsin.