folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Tarih Felsefesi Ödevim.. Yardım Edebilecek Mürid Varmı?

Tarih Felsefesi Ödevim.. Yardım Edebilecek Mürid Varmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek

Kant ve herder Tarihin çift anlamını birbiriyle nasıl ilişkilendirir.

arkadaşlar bu ödev için yardım edebilirmisiniz..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek

-... edebilir MISINIZ?

Oncelikle bu konu boyle yazmakla bitmez... Sonuc olarak adamlarin onlarca kitabinin ozetini buraya yazilmasini beklemek bu odevi zaten yapamamak olur ki bu durumda sadece soru'lara verilecek cevaplarin iceriklerinden anladiklarini az da olsa kendine gore gunumuz igrenc Turkce'sine cevirerek verebilirsin...

Oncelikle bu aydinlanmaci denen zamaninin feylozoflari hayli itici gelse de ve siz guzel, nazik dimag'lara bu enteresan ve daha once duyulmamis hadiseleri enjekte etseler de, cok sukur ki sizin okul karsitliginiz ve egitim sistemine yaptiginiz isyanlar, enjekte edilmeye calisilan konulari anlamaniza engel oluyor. Yoksa zehirlenmek elde bile degil...

Simdi gelelim, Kant ve Herder'in tarih anlayislarinda ortaya cikan anlasmazliklarinin olabilecek en kisa ozet'ine. Dedigim gibi eger "detayli" soru sorar isen, karsi cevap vermek isterim boylece de konuyu anlamis olursun.

Kant genel anlamiyla Tarih ve Tarih konularina pek girmek istememisti zamaninda. Hatta bu konulara girecek kapasitesi de yoktu.

Ogrencisi Herder, tarihin nasil incelenmesi gerektigini (olabilecek en kisa yaziyorum) anlatirken, tarihi olaylarin incelenmesini bu incelenmenin ise dogal gelisim icerisinde yer alan daha onceki uygarliklarin evrimlerine bagli olacagi, butun Tarih yapisinin aslinda birbiri icine gecmis organik yasam bicimleri oldugunu soylemektedir. Daha'si nasil insan'in psikolojik yapisi cesitli sistematik analizler ile degerlendirilebiliyorsa, ayni sekilde tarih yani izafi bir kavram da aynen belirlenmis sistematik degerlendirmeler ile sebep-sonuc iliskisine baglanarak incelenmesi gerekiyor, diyor. Boylece Antropoloji denen bilim ortaya cikiyor.

Kant ise herzaman ki gibi kendi kurdugu genel-gecer filozofik dusuncesini spesifik olarak Tarih'e yansitiyor. Yani Tarih'i insan ve insan'in evrim'i ile iliskilendirir iken, arada anlamsizlasan ve ortadan cikilamayan olaylari ise metafizik'i alanlara kayilmasina sebep olacagini soyluyor ve kanitsal (proven) tarih incelemesinin pek te mantikli olmadigini ifade etmeye calisiyor.

boyle yani...

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek

eyw. kardeşim eline koluna sağlık birazda arkadaşlardan derleyip hallederim artık... sağolasın

Toplam Hit: 750 Toplam Mesaj: 3