Tarih Kitabı (Öneri)
-
İyi geceler arkadaslar
bu gece şu kitabı okumaya başladim
fakat bunu okurken şu geldi aklıma kendi tarihimiz gibi anlatılan başka ülkelerin tarih kitapları için öneri istiyorum .
atiyorum amerikan tarihi veya çin tarihi veya hindistan tarihi bu tarz bildiğiniz ve çeviri olsun tarih yazımının iyi oldugu vs bu tarz konularıda dikkate alarak
önerenileceğiniz kitaplar varmi.
yani şunun gibi ama dünya değilde üsttede yazdığım gibi mesela sadece ingiltere amerika vb. değişik ülke tarihlerini anlatan kitaplar ariyorum
http://www.idefix.com/kitap/dunya-tarihi-kolektif/tanim.asp?sid=VZHLY8EJ7T4TWC6GR14Z
-
Sadece bir ülkenin tarihi ile ilgili Türkçe ye çevrilmiş kitap çok az. Çin tarihi için Eberhard ın kitabını okuyabilirsin. Ama yine de en iyisi genel siyasi tarih okumaktır. Tarih eğitmi görüyorsan, Andre Ribard ın İnsanlık tarihi ni, öylesine merak için istyorsan Oral Sander in siyasi tarihini tavsiye ederim.
İnsanlık tarihi üzerine " Bir kitap okuyayım, dünyam değişsin " diyorsan, Friedrich Engels in "Ailenin özel mülkiyetin ve devletin kökeni" İsimli kitabını okuyabilirsin.
karabudun tarafından 18/Eyl/13 02:13 tarihinde düzenlenmiştir -
karabudun bunu yazdı
Oral Sander in siyasi tarihini tavsiye ederim.
Friedrich Engels in "Ailenin özel mülkiyetin ve devletin kökeni" İsimli kitabını okuyabilirsin.
-
karabudun bunu yazdı
Sadece bir ülkenin tarihi ile ilgili Türkçe ye çevrilmiş kitap çok az. Çin tarihi için Eberhard ın kitabını okuyabilirsin. Ama yine de en iyisi genel siyasi tarih okumaktır. Tarih eğitmi görüyorsan, Andre Ribard ın İnsanlık tarihi ni, öylesine merak için istyorsan Oral Sander in siyasi tarihini tavsiye ederim.
İnsanlık tarihi üzerine " Bir kitap okuyayım, dünyam değişsin " diyorsan, Friedrich Engels in "Ailenin özel mülkiyetin ve devletin kökeni" İsimli kitabını okuyabilirsin.
tarih okumaya hep niyetim varda bayada yaklaştim ama kapisindan döndüm he hala aklımda bu üniyi bitirebilirsem onu okumaya niyetim var :d
o yüzden şimdilik öylesine tarih sevgimden ileri gelen bi merak için okumak istiyorum ama dediklerini inceliyeceğim teşekkür ettim .
-
antivirus bunu yazdı
tarih okumaya hep niyetim varda bayada yaklaştim ama kapisindan döndüm he hala aklımda bu üniyi bitirebilirsem onu okumaya niyetim var :d
o yüzden şimdilik öylesine tarih sevgimden ileri gelen bi merak için okumak istiyorum ama dediklerini inceliyeceğim teşekkür ettim .
sakın tarih bölümü kazanırsan gitme, tarihten nefret edersin. hobi olarak yürüt bu işi.
Türk Mitolojisi ciddi anlamda ilgi çekicidir, tavsiye istersen bir kaç kitap önerebilirim.