Tarih Kitabı (Öneri)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

İyi geceler arkadaslar 

bu gece şu kitabı okumaya başladim

http://www.idefix.com/kitap/ruyadan-imparatorluga-osmanli-imparatorlugunun-oykusu-1300-1923-ciltli-caroline-finkel/tanim.asp?sid=D7S824Y3C1UDAME8WQS0

fakat bunu okurken şu geldi aklıma kendi tarihimiz gibi anlatılan başka ülkelerin tarih kitapları için öneri istiyorum .

atiyorum amerikan tarihi  veya çin tarihi veya hindistan tarihi bu tarz bildiğiniz ve çeviri olsun tarih yazımının iyi oldugu  vs bu tarz  konularıda dikkate alarak 

önerenileceğiniz kitaplar varmi.

yani şunun gibi ama dünya değilde üsttede yazdığım gibi mesela sadece ingiltere amerika vb. değişik ülke tarihlerini anlatan kitaplar ariyorum

http://www.idefix.com/kitap/dunya-tarihi-kolektif/tanim.asp?sid=VZHLY8EJ7T4TWC6GR14Z

Nev-i Şahsına Münhasır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

Sadece bir ülkenin tarihi ile ilgili Türkçe ye çevrilmiş kitap çok az. Çin tarihi için Eberhard ın kitabını okuyabilirsin. Ama yine de en iyisi genel siyasi tarih okumaktır. Tarih eğitmi görüyorsan, Andre Ribard ın İnsanlık tarihi ni, öylesine merak için istyorsan Oral Sander in siyasi tarihini tavsiye ederim. 

İnsanlık tarihi üzerine " Bir kitap okuyayım, dünyam değişsin " diyorsan, Friedrich Engels in "Ailenin özel mülkiyetin ve devletin kökeni" İsimli kitabını okuyabilirsin.

karabudun tarafından 18/Eyl/13 02:13 tarihinde düzenlenmiştir

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    karabudun bunu yazdı

Oral Sander in siyasi tarihini tavsiye ederim. 

Friedrich Engels in "Ailenin özel mülkiyetin ve devletin kökeni" İsimli kitabını okuyabilirsin.

hay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    karabudun bunu yazdı

Sadece bir ülkenin tarihi ile ilgili Türkçe ye çevrilmiş kitap çok az. Çin tarihi için Eberhard ın kitabını okuyabilirsin. Ama yine de en iyisi genel siyasi tarih okumaktır. Tarih eğitmi görüyorsan, Andre Ribard ın İnsanlık tarihi ni, öylesine merak için istyorsan Oral Sander in siyasi tarihini tavsiye ederim. 

İnsanlık tarihi üzerine " Bir kitap okuyayım, dünyam değişsin " diyorsan, Friedrich Engels in "Ailenin özel mülkiyetin ve devletin kökeni" İsimli kitabını okuyabilirsin.

tarih okumaya hep niyetim varda bayada yaklaştim ama kapisindan döndüm he hala aklımda  bu üniyi bitirebilirsem onu okumaya niyetim var :d

o yüzden şimdilik öylesine tarih sevgimden ileri gelen bi merak için okumak istiyorum ama dediklerini inceliyeceğim teşekkür ettim .

Nev-i Şahsına Münhasır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek
    antivirus bunu yazdı

tarih okumaya hep niyetim varda bayada yaklaştim ama kapisindan döndüm he hala aklımda  bu üniyi bitirebilirsem onu okumaya niyetim var :d

o yüzden şimdilik öylesine tarih sevgimden ileri gelen bi merak için okumak istiyorum ama dediklerini inceliyeceğim teşekkür ettim .

sakın tarih bölümü kazanırsan gitme, tarihten nefret edersin. hobi olarak yürüt bu işi.

Türk Mitolojisi ciddi anlamda ilgi çekicidir, tavsiye istersen bir kaç kitap önerebilirim.

Allah Türktür.
Toplam Hit: 806 Toplam Mesaj: 5