folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Tarla Parsel Sınırı Sorunsalı Ve Kadastro Mahkemesi



Tarla Parsel Sınırı Sorunsalı Ve Kadastro Mahkemesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Katran
    Katran's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar.

    Bundan 7 sene kadar önce Kocaeli/İzmit'in bir köyünden 2300 metrekare tarla satın aldık. Bu tarlayı satın alırken bize gösterdikleri sınır ile kadastral ölçüm yaptırınca ortaya çıkan sınır farklı çıktı. Araştırınca köyde bir çok tarlada böyle bir kayma olduğu, yapılabilecek birşey olmadığı söylendi. Yan parsel sahibi de biz kadastro ölçümü yaptırana kadar yerin bize ait olduğunu bildiği için hiç ekim, dikim yapmamıştı. Durum ortaya çıkınca burası seninmiş deyip tarlanın ilgili yerini adama verdik. 

    Bu sene tapu müdürlüğü bir komisyon kurup, tarla sınırları ile ilgili bir güncelleme yapmaya başladı. Biz de dilekçe yazarak tarlayı satın alırken bize gösterilen sınırın farklı olduğunu ve konunun araştırılmasını talep ettik. Yan parsele de başvuruyu haber ettik. Neyse Bi süre sonra köyde yaşayan yeminli komisyon üyeleri, tapu müdürlüğünden komisyon başkanı, muhtar, köylüler ve yan parsel sahibi bir araya geldik. Yan parsel sahibi dahil herkes sınırın bizim iddia ettiğimiz yer olduğu konusunda ittifak etti. Komisyon başkanı eski haritalardan bakarak sınırı çizdi ve yan parsel sahibine şöyle dedi. Eğer muvafakat verirsen 600-700 metrekare yerin gidecek, muvafakat veriyor musun? Yan parsel sahibi de kendisinin de diğer taraftan kaybı olduğunu ve muvafakat vermeyeceğini söyledi. Kendisi yan parselde iddia ettiği hak kaybı ile ilgili başvuruda bulunmamış. Komisyon üyeleri diğer tarafta senin hak kaybın vs yok dedilerse de adam muvafakat vermediği için mahkemeye gitmek durumunda kalacağız gibi görünüyor.

    Daha önce başına böyle bir durum gelen olduysa tavsiyelerini rica ediyorum. Kadastro mahkemesi nedir, nelere dikkat etmemiz gerekir yardımcı olacak varsa sevinirim.

     


    Ortak atın beli kırık olur!.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    22a gibi duruyor, elinizdeki belgeleri iletirseniz dönüş yaparım.

    cem@senerlegal.com

Toplam Hit: 589 Toplam Mesaj: 2
tarla arsa kadastro