Taşınabilir Ve Şifreli Olarak Kullanılabilen Veritabanı
-
Arkadaşalar kendi kişisel ajandam yada ona benzer özelliği olan bi programım var VB ile kodluyorum ama veritabanı olarak access kullanmak istemiyorum.
Yanımda taşımak istediğimden taşınabilir yani .mdb dosya gibi, ve şifreleme sistemi olan bi vertabanı olmasını istiyorum.
Aslında aradığım özellikler şunlar
1. Taşınabilir olmalı ya sadece DB dosyasının kendisi yada bi kaç .dll veya .exe ile rahatça kullanabileceğim bi vertabanı olmalı.
2-Şifrenebilmeli yani benim belirlediğim şifreyi bilemeden veritabındaki bilgilere ulaşılamamalıdır.
Gören duyan bilen varsa bi zahmet yazıversin :|
-
Hocam çok büyük boyutlarda olmayacaksa db, metin belgesini kullanabilirsin.
Edit: Şifrelemeyide "Mid(anahtarsozcuk, deger, 1)" (örnek: http://vbturk.net/idsorgula.asp?id=1468 ) tarzı bir kodla yaparsın ve sonra çözersin.
yanlız sacma sapan uzunlukta kelimler kullanmasan iyi olur çünkü encrypt te ufaktefek bozulmalarla karşılaşırsın.
-
Javada kodladim benzer bisi, gunluk olarak not eklenebilen bi takvim uygulamasi.. veritabani olarak da dat dosyasi kullandim, VB ile random access erişim mümkünse öyle kodla en kolayı o olur :)
-
Arkadaşlar saolun fikirleriniz için ikiside olabilecek şeyler ama benimde düşündüğüm şeyler.
Ama dediğim şekilde bi DB bulabilirsem uğraşmama gerek kalmaz. Hemde daha güvenli olur.
Şifreleme işi ise DB büyüdükçe çok fazla zaman ve kaynak ister.
-
Hocam access 2007 kullanarak güçlü bir şifre ile şifrele...
-
access in kendide şifrelenebiliyo şifreyi bilmeedn açamıyorsun.
-
Hocam DByi internette tut : |
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam access 2007 kullanarak güçlü bir şifre ile şifrele...
-----------------------------Olabilir ama varsa access e alternatif bişey daha güzel olur hocam...
+2007 nin şifrelemesi 2003 e göre daha mı güvenli ?
@FOXXLY
Biliyorum hoca ama bi XOR döngüsü ve güçlü bir PC ile kolay kırılıyor diye biliyorum. Yanlış biliyor olabilirim ?
@ Mr_Dark
Hoca benmde aklıma geldi DB yi nette tutmak ama tuttuğum yerin güvenliğinden emin olmak zor...