folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Taşınabilir Ve Şifreli Olarak Kullanılabilen Veritabanı

Taşınabilir Ve Şifreli Olarak Kullanılabilen Veritabanı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Arkadaşalar kendi kişisel ajandam yada ona benzer özelliği olan bi programım var VB ile kodluyorum ama veritabanı olarak access kullanmak istemiyorum.

Yanımda taşımak istediğimden taşınabilir yani .mdb dosya gibi, ve şifreleme sistemi olan bi vertabanı olmasını istiyorum.

Aslında aradığım özellikler şunlar

1. Taşınabilir olmalı ya sadece DB dosyasının kendisi yada bi kaç .dll  veya .exe ile rahatça kullanabileceğim bi vertabanı olmalı.

2-Şifrenebilmeli yani benim belirlediğim şifreyi bilemeden veritabındaki bilgilere ulaşılamamalıdır.

Gören duyan bilen varsa bi zahmet yazıversin :| 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Hocam çok büyük boyutlarda olmayacaksa db, metin belgesini kullanabilirsin.

Edit: Şifrelemeyide "Mid(anahtarsozcuk, deger, 1)" (örnek: http://vbturk.net/idsorgula.asp?id=1468 ) tarzı bir kodla yaparsın ve sonra çözersin.

yanlız sacma sapan uzunlukta kelimler kullanmasan iyi olur çünkü encrypt te ufaktefek bozulmalarla karşılaşırsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Javada kodladim benzer bisi, gunluk olarak not eklenebilen bi takvim uygulamasi.. veritabani olarak da dat dosyasi kullandim, VB ile random access erişim mümkünse öyle kodla en kolayı o olur :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Arkadaşlar saolun fikirleriniz için ikiside olabilecek şeyler ama benimde düşündüğüm şeyler. 

Ama dediğim şekilde bi DB bulabilirsem uğraşmama gerek kalmaz. Hemde daha güvenli olur.

Şifreleme işi ise DB büyüdükçe çok fazla zaman ve kaynak ister. 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam access 2007 kullanarak güçlü bir şifre ile şifrele...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

access in kendide şifrelenebiliyo şifreyi bilmeedn açamıyorsun.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

Hocam DByi internette tut : |

!!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam access 2007 kullanarak güçlü bir şifre ile şifrele...

-----------------------------

Olabilir ama varsa access e alternatif bişey daha güzel olur hocam...

+2007 nin şifrelemesi 2003 e göre daha mı güvenli ? 

@FOXXLY 

Biliyorum hoca ama bi XOR döngüsü ve güçlü bir PC ile kolay kırılıyor diye biliyorum. Yanlış biliyor olabilirim ?

@ Mr_Dark

Hoca benmde aklıma geldi DB yi nette tutmak ama tuttuğum yerin güvenliğinden emin olmak zor... 

Toplam Hit: 1499 Toplam Mesaj: 8