Tazminat Tahsilatı Hakkında
-
Trafik kazasından dolayı tazminat alacağımız var. daha önce böyle bir durum başına gelmiş biri varsa fikir verirse sevinirim.
1) Bu tazminat gerekçeli karardan sonra itiraz olursa ne olur? ilk sorum bu iş uzarmı? zaten 5 sene sürdü mahkeme.
2) Avukatla aramız bozuk olduğundan dolayı tahsilat nasıl yapacağız avukat ile sözleşme yapıldı ne alınırsa %20 o alacak gibisinden şimdi bu para
nasıl tahsil ediliyor bilmiyorum hesap numarasına mı yatıyor yoksa avukat işin içinde oluyormu?
3) Dikkat etmemiz gereken bir durum varmı? böyle tahsilat işlerinde sonuçta karşımızda avukat var işin piçliğini bilen katakulliye gelmeyelim.
4)Maddi tazminat ve manevi tazminat diye 2 tane ayrı tazminat ve yasal faiz olarak geçiyor şimdi biz avukat %20 anlaştık ama bu manevi kısmını hesaba katılıyormu avukatın payı verilirken?
5)Mahkeme için şu ana kadar baya bir raddiyat gitti bunları ekliyorlarmı yoksa verdiğimizlemi kalıyoruz?
TOMBLACK tarafından 16/Haz/19 13:13 tarihinde düzenlenmiştir -
gerekçeli karar yazılıp taraflara tebliğ edildikten sonra istinaf hakları var ancak istinaf başvurusu yapılması sizin alacağı tahsil etmenizi, icra takibi yapmanızı engellemez. karşı taraf icra takibinin ertelenmesi (tehir-i icra) kararı alırsa paranızı çabuk alamazsınız ama bu karar için dosyaya teminat olarak para yatırması veya teminat mektubu vermesi gerekir.
%20 olarak sözleşme yaptıysanız tahsil edilecek tazminattan avukata bu bedeli ödemeniz gerekir. aksi durumda avukat size dava açabilir icra takibi vs. yapabilir. sözleşmede maddi tazminattan %20 alacak gibi birşey yazıldıysa sadece ondan pay alabilir ancak hiç sanmıyorum sadece maddi tazminat ile sınırlı tutulduğunu. bu sebeple hem maddi hem manevi tazminattan %20 vereceksiniz muhtemelen.
mahkeme yapmış olduğunuz yargılama giderlerine gerekçeli kararda yer verecek. red/kabul oranına göre giderlerinizi karşı taraftan yasal faizi ile birlikte talep edeceksiniz.
-
alibaba bunu yazdı
gerekçeli karar yazılıp taraflara tebliğ edildikten sonra istinaf hakları var ancak istinaf başvurusu yapılması sizin alacağı tahsil etmenizi, icra takibi yapmanızı engellemez. karşı taraf icra takibinin ertelenmesi (tehir-i icra) kararı alırsa paranızı çabuk alamazsınız ama bu karar için dosyaya teminat olarak para yatırması veya teminat mektubu vermesi gerekir.
%20 olarak sözleşme yaptıysanız tahsil edilecek tazminattan avukata bu bedeli ödemeniz gerekir. aksi durumda avukat size dava açabilir icra takibi vs. yapabilir. sözleşmede maddi tazminattan %20 alacak gibi birşey yazıldıysa sadece ondan pay alabilir ancak hiç sanmıyorum sadece maddi tazminat ile sınırlı tutulduğunu. bu sebeple hem maddi hem manevi tazminattan %20 vereceksiniz muhtemelen.
mahkeme yapmış olduğunuz yargılama giderlerine gerekçeli kararda yer verecek. red/kabul oranına göre giderlerinizi karşı taraftan yasal faizi ile birlikte talep edeceksiniz.
cevap için sağol hocam avukatta güvenmiyoruz. dedikleri hep yalan çıktı, ondan dolayı babam kavga etti. mehkemeyı uzattı 3 sene sürecek mahkkeme 5 sene sürdü avukat yüzünden
avukata para vermeyeceğız değil de konu biz vekalet veriyoruz ondan dolayı bu paranın tamamını alıp kafasına göre bize pay verme gibi bir durum varmı? (bunu merak ediyorum) (kanun çıkmıştı, yanlış bilmiyorsam
tahsilatın sadece müvekkile yapılması için tam emin değilim)
karşı tarafta devlet var 3 tane sigorta şirketi 5 tane avukat var yanı itiraz etmemeleri imkansız gibi gerekçeli karar yayınlandı parayı alırız ondan sonra itiraz edebilirlermi davaya?(şimdi gerekçeli kararı okudum ben
orda yazan tüm alacaklar gözüküyor avukat parası raddiyat maddi manevi tazminat 2 haftada süre vermiş gibi gözüküyor.
-
TOMBLACK bunu yazdıalibaba bunu yazdı
cevap için sağol hocam avukatta güvenmiyoruz. dedikleri hep yalan çıktı, ondan dolayı babam kavga etti. mehkemeyı uzattı 3 sene sürecek mahkkeme 5 sene sürdü avukat yüzünden
avukata para vermeyeceğız değil de konu biz vekalet veriyoruz ondan dolayı bu paranın tamamını alıp kafasına göre bize pay verme gibi bir durum varmı? (bunu merak ediyorum) (kanun çıkmıştı, yanlış bilmiyorsam
tahsilatın sadece müvekkile yapılması için tam emin değilim)
karşı tarafta devlet var 3 tane sigorta şirketi 5 tane avukat var yanı itiraz etmemeleri imkansız gibi gerekçeli karar yayınlandı parayı alırız ondan sonra itiraz edebilirlermi davaya?(şimdi gerekçeli kararı okudum ben
orda yazan tüm alacaklar gözüküyor avukat parası raddiyat maddi manevi tazminat 2 haftada süre vermiş gibi gözüküyor.
hocam para sizin paranız diyelim ki avukat parayı tahsil etti size ödemedi. hem savcılığa hem baroya şikayet edersiniz savcılık ceza davası açar, ayrıca baro avukatlık kanunu gereği disiplin cezası verir kısacası cesaret edebileceğini pek sanmıyorum. oldu ki hadi parayı aldı size ödemedi vs. tazminat davası açar kazanırsanız üzerine birde avukatın ödeyecek durumu olmazsa borç ödemeden aciz sebebiyle meslekten ihraç olur. özetle siz avukatlık ücreti,vekalet ücreti düşüldükten sonra hak ettiğiniz parayı alırsınız yeter ki peşinden koşun. sigorta şirketleri önce parayı ödeyip ardından istinafa başvuru yapabiliyor veya ilk mesajımda dediğim gibi icra dosyasına teminat yatırıyor istinaf başvurusu kabul edilmezse sen paranı alıyorsun. kabul edilirse de çıkan sonuca alabilirsin. eğer ödemeyi aldıktan sonra istinaf incelemesinde haksız çıkarsanız paranın tamamını veya haksız çıktığınız kısmını karşı tarafa ödemek zorunda kalabilirsiniz. gerekçeli kararın yazılması değil taraflara tebliğ edilmesi önemli bunun içinde taraflardan en az birinin gerekçeli kararın tebliğini istemesi gerek. sürecin uzamaması adına öncelikle gerekçeli kararın taraflara tebliğ edildiğinden emin olun hocam.