folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Td W9970 Turk Telekom Modemi Ve İnternetiyle Yasadığım Problem

Td W9970 Turk Telekom Modemi Ve İnternetiyle Yasadığım Problem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selam herkese.

Sabit ip li turktelekom dan aldığımız td w9970 modemi kullanıyoruz. Bugüne kadar hic boyle bir şey başımıza gelmedi. Ağımızda 3 tane bilgisayar ve 1 güvenlik kamerası dvr mevcut 

4 5 yıldır hiç böyle olmadı. 15 gün önce tuik resmi web sitesine giriş yapamamaya başladık. Daha sonra ziraat bankasinın web sitesine giriş yapabiliyoruz fakat bireysel/kurumsal a tıkladığımızsa yeni sekme açılıyor ama sayfa beyaz kalıyor yüklenmiyor. Bugün iş daha ilginç bir hal aldı. Android veya ios wifi ile modeme bağlanıp ziraat bankasi mobil uygulamasi açtığımızda giriş ekrani gelmiyor.

Mobil veri kullanırsak hiç bir sorun yok.

Bilgisayarlardada durum vpn ile çözülüyor. Chatgpt ye yazdığimda bu durumu şöyle özetliyor.

Sabit IP kullanıyorum.

– Bazı siteler açılmıyor: TÜİK, bankaların bireysel/kurumsal giriş sayfaları, Ziraat Mobil (Wi‑Fi üzerinden).

– VPN açınca tüm siteler sorunsuz şekilde açılıyor.

– Bu durum DNS veya modem kaynaklı değildir; WAN tarafında routing / yönlendirme problemidir.

Talep:

Arıza kaydımın “Routing / IP Yönlendirme Problemi” olarak düzeltilmesini ve IP blokları üzerinde kontrol yapılmasını istiyorum.

Bugun bunu üzerine basa basa anlattim turk telekoma bildirdim arıza kaydini şöyle açmışlar.

Sık sık kopma problemi diye arıza kaydı açmışlar.

Sorun nerede olabilir ben derdimi telekoma bir türlü anlatamıyorum. Ozel bir numarası veya mail adresi iletisim adresi telefonu olan varmı arkadaşlar.  

oqqanoo tarafından 22/Kas/25 22:39 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Tahminim salaklar aile/çocuk filtresini açmışlar onu kapatırsan düzelir.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek

çok kailiteli modem yıllarca kullandım, ayarları sıfırlayabilirsin yada mkyb dediği gibi filtreleme açık olabilir online işlemlerede bakabilirsin standart hale getir.

Sanal biglisayar varsa sanaldada dene aynısı oluyor mu. Farklı tarayıcılar deneyebilirisn

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek
    oqqanoo bunu yazdı

Sabit ip li turktelekom dan aldığımız td w9970 modemi kullanıyoruz. Bugüne kadar hic boyle bir şey başımıza gelmedi. Ağımızda 3 tane bilgisayar ve 1 güvenlik kamerası dvr mevcut 

4 5 yıldır hiç böyle olmadı. 15 gün önce tuik resmi web sitesine giriş yapamamaya başladık. Daha sonra ziraat bankasinın web sitesine giriş yapabiliyoruz fakat bireysel/kurumsal a tıkladığımızsa yeni sekme açılıyor ama sayfa beyaz kalıyor yüklenmiyor. Bugün iş daha ilginç bir hal aldı. Android veya ios wifi ile modeme bağlanıp ziraat bankasi mobil uygulamasi açtığımızda giriş ekrani gelmiyor.

Bilgisayarlardada durum vpn ile çözülüyor. Chatgpt ye yazdığimda bu durumu şöyle özetliyor.

Sabit IP kullanıyorum.

– Bazı siteler açılmıyor: TÜİK, bankaların bireysel/kurumsal giriş sayfaları, Ziraat Mobil (Wi‑Fi üzerinden).

– Bu durum DNS veya modem kaynaklı değildir; WAN tarafında routing / yönlendirme problemidir.

Talep:

Arıza kaydımın “Routing / IP Yönlendirme Problemi” olarak düzeltilmesini ve IP blokları üzerinde kontrol yapılmasını istiyorum.

Bugun bunu üzerine basa basa anlattim turk telekoma bildirdim arıza kaydini şöyle açmışlar.

Sorun nerede olabilir ben derdimi telekoma bir türlü anlatamıyorum. Ozel bir numarası veya mail adresi iletisim adresi telefonu olan varmı arkadaşlar.  

Benzer bir sorun müşteride yaşandı. Güvenlik duvarı açılmayınca modemi resetleyip ttnet kullanıcı adı ve şifresiyle tekrar kurmuşlar.

Sanıyorum modem çok eski olduğu için giriş çıkış yaptıkları yerler saldırı olarak algılamış.

Merkez bankasından kur çekemediklerini ilettiler. Bilgi işlemi ile görüştüğümde virustotal.com sitesinden kontrol etmemi, iplerinin Phishing olarak işaretlendiğini, kendi güvenlik duvarlarının otomatik listeden çekip ipyi engellediğini öğrendik.

Ttneti arayıp sabit ip hizmetini iptal ettirdik. Güvenlik duvarını tekrar kurup 2 gün sonra yeniden sabit ip istedik.

Yeni ip ile sorunsuz kullanmaya başladılar.

Özet olarak tavsiyem modemi daha güncel bir modem ile değiştirmeniz, sabit ip adresinizi değiştirmeye çalışmanız.

https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-tp-link-archer-vx1800v-dual-bant-4-port-wifi-6-adsl2-vdsl-modem-ax1800-fiyati,517445233.html

Piratebay tarafından 23/Kas/25 01:24 tarihinde düzenlenmiştir

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek
    Piratebay bunu yazdı
    oqqanoo bunu yazdı

Sabit IP kullanıyorum.

Talep:

Benzer bir sorun müşteride yaşandı. Güvenlik duvarı açılmayınca modemi resetleyip ttnet kullanıcı adı ve şifresiyle tekrar kurmuşlar.

Sanıyorum modem çok eski olduğu için giriş çıkış yaptıkları yerler saldırı olarak algılamış.

Merkez bankasından kur çekemediklerini ilettiler. Bilgi işlemi ile görüştüğümde virustotal.com sitesinden kontrol etmemi, iplerinin Phishing olarak işaretlendiğini, kendi güvenlik duvarlarının otomatik listeden çekip ipyi engellediğini öğrendik.

Ttneti arayıp sabit ip hizmetini iptal ettirdik. Güvenlik duvarını tekrar kurup 2 gün sonra yeniden sabit ip istedik.

Yeni ip ile sorunsuz kullanmaya başladılar.

Özet olarak tavsiyem modemi daha güncel bir modem ile değiştirmeniz, sabit ip adresinizi değiştirmeye çalışmanız.

https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-tp-link-archer-vx1800v-dual-bant-4-port-wifi-6-adsl2-vdsl-modem-ax1800-fiyati,517445233.html

Ek bilgiler.

1- modem turktelekom modemi 7 yıllık

2- modem 2 sene önce adaptöründen tuhaf ses geliyordu daha sonra adaptör cortladı  modeme elektrik geliyordu ama internet yoktu. ben de ayni amper/volt adaptör takmıştım sorun çözülmüştü.

3- muhasebe programımız lisans yenileme işlemleri cin teknik servis anydesk teamviwer ile bağlanıyordu gerekli her şeyi yapıyordu. Any desk baglanti veriyordum teknik ekip 10 sn sonra 30 sn sonra sürekli bağlantıdan düşüyordu.(bu sorunda son 30 40 gündür çıktı)

Modeme 3 masaüstü 1 tane dvr kamera cihazi bagli. (Lan baglantisi). Teknik ekip baglanti saglamadan dvr kayit cihazini fisini cekiyordum. Kopma vs. Olmuyordu (30 40 gün önce başlayan problem).

Ayni zamanda telefondan socatch uygulamasindan iş yerimizi uzaktan izleyebiliyoruz. Burdada 40 50 gün önceden şöyle bir sorun çıkmıştı. Mobil veri açikken bir sorun yok, işyerinin wifisina bağlanıp socatch uygulamasini calistiridigimda bazen 15 sn sonra 30 sn sonra göruntüler donuyor mutlaka donuyor yani. 

Sonuc modem ayarlarinda 192.168.1.1 de ayarlarda değişıklik olmamasına rağmen ,

Tüm bu sorunlarin sabit ip yönlendirme hatası yani turktelekomdan kaynaklandiğı ihtimali düşüyor mu

Yoksa 7 yıllık modemin 2 sene önce adaptörünün cortlamasindan sonra son 30 40 gündür modemden kaynaklı hardware bir sorunun giderek büyümesi bu problemlerin  modem den kaynaklı olduğu ihtimalini güçlendiriyor mu ? (Tuik açılmaması ile başlayan ziraat bankasi bireysel kurumsal login pencerelerin acilmamas, simdide telefonlardan bankanın giris ekranının gelmemesi, sorunlar giderek artıyor)

Bayağı uzun oldu. Okuyan arkadaslar hakkıni helal etsin. benimde kafam yandı sinirlerim bozuldu. 

oqqanoo tarafından 23/Kas/25 10:57 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek
    oqqanoo bunu yazdı
    Piratebay bunu yazdı
    oqqanoo bunu yazdı

Anlattığın şeylere göre sorun direkt modemden hocam bence.

Sonuç olarak sen wifiye bağlıyken bu tür sorunları yaşıyorsun. Wifi bağlantısını kesip mobil veriden izlediğinde kamera sana görüntüyü yine sabit ip adresi üzerinden gönderiyor.

Bu şekilde sorun yaşamadığın için sabit ip ile alakalı bir problemin olmadığı görülüyor.

Ama şu cümlenden dolayı "Teknik ekip baglanti saglamadan dvr kayit cihazini fisini cekiyordum. Kopma vs. Olmuyordu (30 40 gün önce başlayan problem)." dvr cihazının iç ağı bozduğunuda ihtimal olarak bir kenara yazıyorum.

Eski dvr cihazlarının iç ağda sorun çıkarttığını bir çok kez gördüm yaşadım. Yenisi ile değiştirmeden ayar yaparak kurtulman çok mümkün değil.

Eğer sabit ip adresini sadece kamera izlemek için kullanıyorsanız  iptal edin bende tekrardan tavsiyemi şu şekilde değiştireyim.

1. Kesinlikle modemi değiştirmeniz lazım. Özellikle eski Tplink modemler belli bir yaştan sonra çalışıyor olsa bile saçmalıyor.

2. Kayıt cihazınız eski olduğu için üzerine bot yazılımı yüklenip ddos saldırıları için bile kullanılıyor olabilir. Bunu az önce sizin söylediğiniz cümleden bir çıkarım olarak söylüyorum. Daha güncel ve kamerayı izletmek için sabit ipye ihtiyaç duymadan çalışan yeni model bir dvr cihazı alabilrsiniz. (Dahua, Hikvision, Rivo gibi)

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Homo

Static ip i Telekom'dan değiştir düzelecektir 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek
    ari41 bunu yazdı

Static ip i Telekom'dan değiştir düzelecektir 

Evet ofislerine gidip yeni ip istedik sorun çözüldü arkadaşlar.

Toplam Hit: 765 Toplam Mesaj: 8
td w9970 telekom sabit ip