folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Tek İnternet Bağlantısını Kullanan İki Pc İçin Yardım.

Tek İnternet Bağlantısını Kullanan İki Pc İçin Yardım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    Sorunum diğer bilgisayardan dizi veya film izlendiğinde benim bağlantımın minimuma inmesi. Bir program önerisi yapabilecek veya teknik bir tavsiye verecek varmı? Kendi bağlantı hızımı sabitleyecem gerisi içerideki bilgisayara gidecek. Ben ethernetten bağlıyım. Laptop ise wireless. Toplam hızım 1 mbit. Şimdiden teşekkürler.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam yat kalk dua et o 15 katı  bende var. bu interneti aşağı yukarı 35 kişi kullanıyor. Hat ise 4 mb üstü desteklemiyor çok uzak santrale.  millet önüne gelen filmi indiriyor. aklına ne gelirse haftalık filmler sinema filmleri youtube ile faceden inen videoları saymaya gerek yok zaten.

ama netlimiter ve netcut diye programlar var bu programlar aracılıgıyla interneti takip edebiliyorsun.

tam kullanımlarını bilmiyorum.

bana da bunlar tavsie edilmişti.

iyi geceler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

Hiç bi fikrim yok ama yapılabilir bişey olduğunu düşünüyorum. bi up olsunda bilenler anlatıversin banada lazım olcak.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

Seastar bunu yazdı:
    -----------------------------

Hiç bi fikrim yok ama yapılabilir bişey olduğunu düşünüyorum. bi up olsunda bilenler anlatıversin banada lazım olcak.

idm ile dosya indirirken max hız belirleyebildiğine göre modem kaynaklı böyle bir belirleme de yapılabilir.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    bazı modemlerde varmış bu ayar modemin markasını yaz bilgili olanlar yazar o özellik yoksa iki pc ye de netlimiter i kurup eşit kota koyabilirsin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

Bende Airties RT-211 var bende benim modem destekliyor mu bu limitleme olayını ?

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    http://www.airties.com/product-details.asp?id=6&pn=RT-211&ci=6&dil=tr gerekli bilgi var mı bilmiyorum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

modemin media band management'ı desteklemesi gerekiyor..

yada hattı ikinci bir interfaceden geçirip sağlam bi yazılımla kontrol etmek..(ikinci bilgisayar yada sunucu gerektirir..)

şu programada bir göz at istersen....

http://www.netlimiter.com/

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Senin istediğin şeyin ismi medya kaynak paylaşımı. Modemlerde Qos olarak geçer. Sadece 2 bilgisayarın paylaşımı eşit dağıtması değil birçok başka ayarada yarar. Misal skype telefonun varsa önceliği ona tanıtıp kalan kapasiteyi diğerlerine şit dağıt vb. de diyebilirsin ya da ftp de olsun ama %10 unu kulanabilsin diğerlerinden felancı ağp yazıcısı öncelikli olsun vb. gibi ayarlamalarda yapabilirsin.

Özetle Bkz. Medya kaynak paylaşımı ya da Qos

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    MaTRiXe bunu yazdı:
    bazı modemlerde varmış bu ayar modemin markasını yaz bilgili olanlar yazar o özellik yoksa iki pc ye de netlimiter i kurup eşit kota koyabilirsin
    Modemim TP-LINK TD - W8901G.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 1425 Toplam Mesaj: 10