Tek İnternet Bağlantısını Kullanan İki Pc İçin Yardım.
-
Sorunum diğer bilgisayardan dizi veya film izlendiğinde benim bağlantımın minimuma inmesi. Bir program önerisi yapabilecek veya teknik bir tavsiye verecek varmı? Kendi bağlantı hızımı sabitleyecem gerisi içerideki bilgisayara gidecek. Ben ethernetten bağlıyım. Laptop ise wireless. Toplam hızım 1 mbit. Şimdiden teşekkürler.
-
hocam yat kalk dua et o 15 katı bende var. bu interneti aşağı yukarı 35 kişi kullanıyor. Hat ise 4 mb üstü desteklemiyor çok uzak santrale. millet önüne gelen filmi indiriyor. aklına ne gelirse haftalık filmler sinema filmleri youtube ile faceden inen videoları saymaya gerek yok zaten.
ama netlimiter ve netcut diye programlar var bu programlar aracılıgıyla interneti takip edebiliyorsun.
tam kullanımlarını bilmiyorum.
bana da bunlar tavsie edilmişti.
iyi geceler.
-
Hiç bi fikrim yok ama yapılabilir bişey olduğunu düşünüyorum. bi up olsunda bilenler anlatıversin banada lazım olcak.
-
Seastar bunu yazdı:
-----------------------------
Hiç bi fikrim yok ama yapılabilir bişey olduğunu düşünüyorum. bi up olsunda bilenler anlatıversin banada lazım olcak.
-----------------------------idm ile dosya indirirken max hız belirleyebildiğine göre modem kaynaklı böyle bir belirleme de yapılabilir.
-
bazı modemlerde varmış bu ayar modemin markasını yaz bilgili olanlar yazar o özellik yoksa iki pc ye de netlimiter i kurup eşit kota koyabilirsin
-
Bende Airties RT-211 var bende benim modem destekliyor mu bu limitleme olayını ?
-
http://www.airties.com/product-details.asp?id=6&pn=RT-211&ci=6&dil=tr gerekli bilgi var mı bilmiyorum
-
modemin media band management'ı desteklemesi gerekiyor..
yada hattı ikinci bir interfaceden geçirip sağlam bi yazılımla kontrol etmek..(ikinci bilgisayar yada sunucu gerektirir..)
şu programada bir göz at istersen....
-
Senin istediğin şeyin ismi medya kaynak paylaşımı. Modemlerde Qos olarak geçer. Sadece 2 bilgisayarın paylaşımı eşit dağıtması değil birçok başka ayarada yarar. Misal skype telefonun varsa önceliği ona tanıtıp kalan kapasiteyi diğerlerine şit dağıt vb. de diyebilirsin ya da ftp de olsun ama %10 unu kulanabilsin diğerlerinden felancı ağp yazıcısı öncelikli olsun vb. gibi ayarlamalarda yapabilirsin.
Özetle Bkz. Medya kaynak paylaşımı ya da Qos
-
MaTRiXe bunu yazdı:
bazı modemlerde varmış bu ayar modemin markasını yaz bilgili olanlar yazar o özellik yoksa iki pc ye de netlimiter i kurup eşit kota koyabilirsin
Modemim TP-LINK TD - W8901G.