folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Tek IP'de Birden Fazla Site Yayınlama

Tek IP'de Birden Fazla Site Yayınlama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Kendi evimdeki makinadan birden fazla domain için birden fazla subdomainde yayın yapmak istiyorum. 80 portu için sorunsuz domaini yönlendirebiliyorum. Ancak 1 ip de birden fazla website yayınlamak istediğimde IIS'de farklı portlardan açmak gerekiyor. Bunun için nasıl bir yönlendirme yapabilirim? No-ip tarzı programla değilde direk dns kaydı yaparak çözmek istiyorum. Ücretli ücretsiz olması önemli değil. Nereden veya nasıl mantıkla yapmam gerektiğini bilsem yeter.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

plesk kur devam et

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

whm kur bekleme yapma

"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu işin Ehli olan Microsoft ailesininin bireyi tek kahramanı var.

Microsoft ForeFront TMG (Gateway) veya

Microsoft ISA Server

Hosting şirketleride bu şekilde hizmet veriyor.Tek IP üzerinden 100 lerce web hizmeti veriyor.Yani dışarıdan gelen istek 80 porttan giriş yapıp ForeFront sunucusuna yönlendirilerek isteğin FQDN sine yani www.abcdefg.com isme göre ayırt edip bu domain hangi makinada ise oraya yönlendirme yapar.

Tabi öncelikli olarak 80 portunu Forefront kurulu olan sunucuya NAT yapman lazımki forefronttan sonra içerdeki isme göre makinalara yönlendirme yapsın.Yani 80 portunu direk olarak içerde web hizmeti veren makinaya yönlendirmiceksin.

Not : Network bilgin yeterli değil ise ,Önclikle ForeFront için biraz ter dökmen gerek.

Baknz : 89.106.12.150

89.106.12.151

Bu ip adresi Türkticaret hosting firmasına ait tek bir ip üzerinden 10 larca web hizmeti veriyor. Ayrıca uzakmasaüstü programını aç bu ip adresini yaz ve bağlan karşına server 2003 bir Gateway makina gelir.Yani bu sunucu giriş çıkış kapısı ir nevi Forefront un veya ISA nın kurulu olduğu sunucu.

Turkticaret bile bile böyle bir açığı neden vermiş anlamışta değilim adamlar delik bırakmışlar.en azından uzak masaüstü bağlantısını IP ye göre filtereye bilirlerdi yani dışardan herkes dalamazdı en azından. Neyse çok uzattım galiba.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
Toplam Hit: 1339 Toplam Mesaj: 4