folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Teknik Bir Soru Ram Ve Cl Değeri - Ghostingle Alakalı -

Teknik Bir Soru Ram Ve Cl Değeri - Ghostingle Alakalı -

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Merhabalar, zamanında bi imac aldım 2012, en üst konfigirasyonda 4tb ssd felan var ama aldığım çocuk hiç birşeyden mi anlamaz, bi yerde grafik tasarımı gibi bişey ypaıyorum ama bilgisayardan hiç anlamıyor, kendi kafasına göre ramler takmış. Neyse ekranın kenarı kırık ve ghosting(onu da ben söyledim adını bilmiyordu) var diye çok uyguna almıştım ben bu maci ve kuallanmak nasip olmadı bir senedir kullanıyorum.

şunun ramlerine bi bakayım niye 1033mhz görünüyor dedim bi açtımki 4 tane birbirinden bambaşka bitanesinin markasını google da bile bulmakta zorlandığım ramler takılı, gittim bitane 8 gb 1600mh ram taktım bilgisayar 2kat hızlandı(önceden 16 idi)

şimdi merak ettiğim şu, bunu ilk aldığımda daha ilk kullanımda 1 saat icinde ghosting oldu( çocuk bana 3-4 saatte anca oluyo demişti) sonra ben internetten bazı tavsiyeleri yaptım ekran koroyucusu açtım 30snyede, şimdiye kadar hiç baişıma gelmedi sadece 2-3 saat sonra böyle görüntü kalitesi düşüyor gibiydi. 

Sormak istediğimse şu, ben bu rami değiştireli hiç ekran sıkıntısı çekmedim, sonra araştırdımöğrendimki ekranda yanık olmadıktan sonra ghosting ekran kartının ısınması ve ram uyumsuzluğundan da oluyormuş? acba ramden dolayı tamamen geçmiş olabilir mi?
    bir de şimdi üstüne 3 tane daha ram takıcam ama şimdiki aldığım cl 11-12 cl 11-13 buldum epey uyguna 150 tane var adamda elimdeki ni takas etmiyor 3 tane alsam da sıkıntı yapar mı sistem? geri hepsi aynı voltajı frekansı markası bile aynı ama işte clsi düşük 1 fark çok fark eder mi?

erebos tarafından 30/Eki/25 21:21 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

Hocam CL değeri ne kadar düşükse hızı o kadar yüksektir. imac 2012 gibi bir sistemde cl11 ve cl12 ramlari beraber kullanman inan hissedilmeyecek kadar fark yaratır sadece.

Ama teknik olarak aynı mhz ve cl değerlerinde ram kullanman tavsiye edilir.

Ghosting için bişey diyemicem panel değiştirilenede rastladım,toz ve macun temizliği yapılınca düzelenede.

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Piratebay bunu yazdı

Hocam CL değeri ne kadar düşükse hızı o kadar yüksektir. imac 2012 gibi bir sistemde cl11 ve cl12 ramlari beraber kullanman inan hissedilmeyecek kadar fark yaratır sadece.

Ghosting için bişey diyemicem panel değiştirilenede rastladım,toz ve macun temizliği yapılınca düzelenede.

Nocam hesaplama ve istatistik için de killanıcam çakışma olur mu? 

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    Piratebay bunu yazdı

Nocam hesaplama ve istatistik için de killanıcam çakışma olur mu? 

yaşamazsın hocam. şimdiye kadar ne gördüm ne duydum.

teknik olarak 2 farklı ram kullandığında CL hızı ve MHZ hızı hangisi düşükse o hızlarda çalışırlar

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Farklı ramler varsa hepsi en düşük mhzli olanın hızında çalışır

Toplam Hit: 756 Toplam Mesaj: 5
ram cl