Teknoloji Danisayim.
-
Merhaba arkadaslar.
Suanda iyi Derecede ASP.net ve C# biliyorum. baslangic seviyesinde Python, PHP ve orta seviyede diye bilecegim java bilgim mevcut.Kendimi gelistirmek amacli bir dile yonelmek istiyorum ama hangi dili tam olarak gelistiriyim konusunda kararsizim python diyordum ama orda da versionlar arasi desteklerin verilmemesi canimi sıkti (makinede 1.3 ver ise 1.2 ile yapilan uygulamayi calistirmiyor mesela)
-
php
-
Kardeşim bir sürü alternatif dil var fakat c# demişsin iyi derecede biliyorum diye c# diğer dillerden ayırıyorum c# bence hergün framework ile gelişen bir dil. Sen kendini ondan uzmanlaştırmaya bak. Bir dili bilmek çok geniş bir kavram. Hangi konuda dili biliyosun mesela veritabanı konularına hakimsindir eyvallah. peki c# da port konularını biliyomusun veya network bildiğin ve gündemde olan bu dili diğer yönleri ile incelemeni tavsiye ediyorum. Bizler sadece okyanusta birer su damlalarıyız. ;) Kızma bana :D
-
kesinlikle shimarik a katılıyorum. Ben mesela javayı iyi biliyorum ama java teknolojileri konusunda yeterli bilgimin olmayışı beni çok ama çok zorluyor.
Örnek olarak vermeye çalışayım java da 2 farklı desktop yazılımlar için konuşuyorum 2 farklı arayüz teknolojisi var AWT ve SWING hı başka teknolojilerde var ama bu ikisi en popüleri...
Onun haricinde web teknolojiler network teknolojileri içinde çok farklı yapılar sunuyor java... dalınca çıkamıyorsun... bu noktada c# ve .net senin için daha faydalıdır zira herşeyi tek tip hale getirdiği için öğrenme sürecin daha kısa olur ama kısmi olarak özgür olursun.
yok onun haricinde java öğrenirsen öğrenme sürecin daha yavaştır daha fazla şey öğrenmek zorunda kalırsın ama gerçekten özgür olursun ne istersen onu yaparsın... beğenmediği tool u kaldırırsın mutlaka bir alternatifi vardır hoşuna gider... Hiç birini mi beğenmedin? kaldır o zaman kendi tool unu yaz vaktin varsa.... vs vs vs daha neler var neler
Önce ne istediğine karar ver sonra teknoloji zaten kendiliğinden gelir... Karar ver derken durumunun kritiğini yap... ne yapmak istiyorsun ne kadar özgür olman gerek neler bilmen gerek? daha fazla öğrenmeye ne kadar daha vakit ayırabilirsin vs vs vs bunlar aslında sana istediğin cevabı verecek sorular.
-
Onerileriniz icin tesekkur edeirm. C# i ben listeden eliyorum aslinda cunku Linux'te bir sey yapamamaktayim bu dil ile mono filan nereye kadar =)
PTT'bankin kart personalizasyon yazilimlarini yazdik. Chipli kartlar uzerine calisiyorum su anki firmamda. ve de kart printerlarin uzerinde tabiki. veri tabani falan gelistirdik tabiki; ama C# ile pek ilerlemek isime gelmeyecektir. sirkette windows kullaniyorum evimde linux (ubuntu) bu yuzden python derdim ode framework uyusmazligindan sogudum. Java gozumde dogrusu onu ilerletmek guzel olacak diye dusunuyordum buradaki muridler ile bir yatiralim masaya dusuncelerimi dedim.
-
Milamber bunu yazdı:
-----------------------------
kesinlikle shimarik a katılıyorum. Ben mesela javayı iyi biliyorum ama java teknolojileri konusunda yeterli bilgimin olmayışı beni çok ama çok zorluyor.
Örnek olarak vermeye çalışayım java da 2 farklı desktop yazılımlar için konuşuyorum 2 farklı arayüz teknolojisi var AWT ve SWING hı başka teknolojilerde var ama bu ikisi en popüleri...
Onun haricinde web teknolojiler network teknolojileri içinde çok farklı yapılar sunuyor java... dalınca çıkamıyorsun... bu noktada c# ve .net senin için daha faydalıdır zira herşeyi tek tip hale getirdiği için öğrenme sürecin daha kısa olur ama kısmi olarak özgür olursun.
yok onun haricinde java öğrenirsen öğrenme sürecin daha yavaştır daha fazla şey öğrenmek zorunda kalırsın ama gerçekten özgür olursun ne istersen onu yaparsın... beğenmediği tool u kaldırırsın mutlaka bir alternatifi vardır hoşuna gider... Hiç birini mi beğenmedin? kaldır o zaman kendi tool unu yaz vaktin varsa.... vs vs vs daha neler var neler
Önce ne istediğine karar ver sonra teknoloji zaten kendiliğinden gelir... Karar ver derken durumunun kritiğini yap... ne yapmak istiyorsun ne kadar özgür olman gerek neler bilmen gerek? daha fazla öğrenmeye ne kadar daha vakit ayırabilirsin vs vs vs bunlar aslında sana istediğin cevabı verecek sorular.
-----------------------------+
Awt, Swing ve Applet çalışmalarına yönel hocam ( alıştıklarının dışında iyice geliştir )madem c# seviyorsun javada kendini iyi geliştirmelisin..
http://www.dreamincode.net/
burdaki başlıkları incele, hatalar vs. kendini geliştirmende çok iyi olacaktır.