Teknoloji Devleri Gebze'ye Geliyor
-
Dünyanın en büyük bilgisayar teknolojileri üreticileri arasında.- olan Oracle ve teknoloji devi Samsung, Gebze'ye geliyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kurulacak Bilişim Vadisi ile ilgili, "Samsung, IBM, Siemens, Oracle, Turkcell, Arçelik, Akbank, Abank ve Netaş gibi teknoloji devlerinin Bilişim Vadisi'nde yer alması için görüşmeler gerçekleştirdik. Samsung, IBM, Siemens ve Oracle firmalarıyla Bilişim Vadisi'nin kuluçka merkezinde yer alması konusunda anlaşma sağlandı. Vadi 150 bin bilim insanına istihdam yaratacak" dedi. Amerikan Oracle şirketi, dünyanın en büyük bilgisayar teknolojileri üreticileri arasında.
Türkiye'yi inovasyon alanında bir üst lige taşıyacak 3 milyon metrekarelik alana kurulan Bilişim Vadisi'nin, ülkedeki ve dünyadaki tüm önemli firmaları bünyesine katmayı hedeflediğini söyleyen Işık, yakın zamanda da Hewlett-Packard, Vakıfbank, Garanti Bankası, Kuveyt Türk, Halkbank ve doğa koleji ile Bilişim Vadisi'nde yer almaları hususunda toplantı planlandığını ifade etti.İNGİLİZLE TEMATİK İŞBİRLİĞİ
Bilişim Vadisi'nde 10 bin metrekare alanla Türkiye'nin en büyük ve uçtan uca entegre ilk kuluçka merkezinin kurulacağını kaydeden Işık bu merkezde 2 bin metrekarelik alanda Teknoloji Geliştirme Merkezi ve bin metrekarelik alanda da ön kuluçka alanı bulunacağını söyledi.
Türkiye'de ilk defa Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İngiltere'de bulunan Warwick Üniversitesi Teknoparkı'nın ortaklaşa tematik inovasyon merkezi kuracağını açıklayan Işık, "Bilişim Vadisi, adeta Türkiye'de ilklerin vadisi olacak" dedi
KAYNAK: Haber7bir silikon vadiside bizde olacak desenize
-
Vakıfbank, Garanti Bankası, Kuveyt Türk, Halkbank ve doğa koleji ne alaka?
-
Lightsaber bunu yazdı
Bankalar teknolojiyi emiyor biliyorsun ? Güvenlik falan yazılım falan para falan?
-
bu haberin konusunu açacaktım da zaman bulamadım.. Bakalım nasıl olacak. Teoride her şey güzel ama pratikte pek doğru gitmiyor işler.. Kosgeb çok güzel bir uygulama ama görüyorum ki birileri sömürü düzeni kurmuş orda, parayla projeleri geçiriyorlar v.s.
Umarm bu silikon vadisinin de cılkı çıkmaz.. Türkiye de ciddi anlamda kendini ispatlamış yetenekler var. Belki avrupa ve amerikadan da göçler olur (ekseri olarak türkler) .. Ama artık pek umudum kalmadı bu ülkeden..
Bu kulukça merkezi denilen şey aslında çok önemli ar-ge projelerinin planlanması aşamasında.. Ama yandaşlık yine işin içine girerse orası ayrı.. Bilmiyorum silikon vadisinden ne anlıyor bunları kuranlar ama umarım adam gibi ar-ge çalışmaları yaparlar
-
by_Tet bunu yazdıLightsaber bunu yazdı
Bankalar teknolojiyi emiyor biliyorsun ? Güvenlik falan yazılım falan para falan?
Çok mantıklı hamleler değil bunlar. Bankaların hepsi Ar-Ge projelerini devlet desteği ile yaptırıyor. Çıkan para gene bankanın peşinden çıkıyor.
Samsung Oracle olayı da gene saçmalık olacak. Muhtemelen burda kayda değer arge yapmayacaklar ancak vergi indirimlerini sömürecekler.
-
@nmc, hocam hatırladığım kadarıyla sen gyte de yüksek lisans yapıyordun, ya da bitirmiş miydin ?
-
hah amk 19 yıl gebzeden bık başka şehre okumaya git, tüm bilişim sektörünü gebzeye taşısınlar. sikerler öyle işi ya, kurtulamıycam ben buradan :(
-
Bilişim Vadisi adı bile çakma =)
-
by_Tet bunu yazdıLightsaber bunu yazdı
ee tamam emiyor da samsung, oracle gibi kullanmıyor teknoloji direk teknoloji geliştirip pazarlamıyor, yani ben silikon vadisinde hiç banka olduğunu duymadım varsa bilemem..
doğa koleji nerden fırlamış yav, "doğa harikalarından" oluşan developer ekipleri mi varmış?
-
unbalanced bunu yazdı
@nmc, hocam hatırladığım kadarıyla sen gyte de yüksek lisans yapıyordun, ya da bitirmiş miydin ?
Hocam bir sene uzattım :) Özel sektörden akademisyenliğe geçiş yaptık, şu an asistanlık yapıyorum Bilgisayar Mühendisliğinde. Kısmetse bitecek bu sene yüksek lisans.