Teknoloji Marketlerindeki İndirimler?!
-
Yazılı medyayı takip edenler son birkaç gündür neredeyse her gazetenin içerisine sıkıştırılmış İNDİRİM yazılı broşürleri görmüştür herhalde...
İlk dikkatimi çeken Media Markt'ın Bahçelievler'deki yeni mağaza haberi oldu,
ardından Vatan Bilgisayar'ın harcadığın kadar kazan kampanyası,
Bugün Saturn'ün bazı indirimleri, Teknosa (tam hatırlayamadım; ya da techoworld) dan da bayağı bir indirim vardı.Dolar arttı, her boka zam var, hayırdır bilmediğimiz birşeyler mi oluyor (olacak)? :/
-
indirimlerin sebebi çok basit aslında. Dolar düşmeden önce ki fiyatıyla yurt dışından alınmış ürünlere indirim uygulayıp eski dolar seviyesine çekiyorlar, yine amaçladıkları kâr ile aynı kârı yapıyorlar. Hemde indirim lafını duyunca atlayan Türk halkı indirimin boyutunu çok büyük görüp dalıyor indirim deryasına :)
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------
indirimlerin sebebi çok basit aslında. Dolar düşmeden önce ki fiyatıyla yurt dışından alınmış ürünlere indirim uygulayıp eski dolar seviyesine çekiyorlar, yine amaçladıkları kâr ile aynı kârı yapıyorlar. Hemde indirim lafını duyunca atlayan Türk halkı indirimin boyutunu çok büyük görüp dalıyor indirim deryasına :)
-----------------------------
aynen olay bu eski kurdan alınmış ürünleri. yine ozamanın kuruna göre düşündükleri kar marjı ile elden cıkarıyorlar. şimdiye oranla ucuz oluo . kullanıcıya indirim gibi yansıtıyorlar.
not: yarında teknosada turuncu indirimler adı altında baya biş ivar :D -
migrosta yapmış elektronik ürünlere özel diye.
nasıl bi kitliyolarsa millete 3ooo den 2ooo tl ye düşmüş tvler.
-
adamların amacı malzeme depoda yatacağına nakite dönüşsün para akışı sağlansın. çünkü bu firmalar çok büyük siparişte mal alıyorlar. (vestel in denetimlerini yapıyoruz ordan biliyorum.) bu yüzden malzemeyi depoda bekletmektense paraya dönüştürüyorlar.
birde bu ve bunun gibi firmların kendi deposu yoktur. imalatçının kendi deposunu kullanırlar. imalatçıda biraz baskı yapınca kerdeşim depomu boşalt yada kirasını ver dediğinde bu gibi indirimler kaldırımlar ortaya çıkıyor.
bizde indirimlere hasta bir milllet olduğumuzdan açız açız diye konuşuruz ama diğer yandan evde led tv,son model telefon vs. bunlardan geri kalmayız.
velhasıl kelam adamlar yolunacak kazı iyi biliyorlar :))
-
ben memnunum bu olaydan çevredende o kadar araştırdım zamanında mediamarkt ın 1500 tl lik laptopunu 700 liraya almıştım çok makbule geçmişti ama sabahın 5 inde dikildim oraya :D