folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Teknoloji Ve Teknoloji'nin Gelişimi Hakkında

Teknoloji Ve Teknoloji'nin Gelişimi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Şahsi görüşümce ben teknolojinin gelişmesindeki en büyük övgüyü mühendislerin ya da bilim adamlarının alması taraftarı değilim. Her devirde ortaya çıkan vandallar, teröristler, hırsızlar, hackerlar, savaşlar ve diğer şeyler olmasa teknolojinin bu denli gelişeceğini düşünmüyorum. Tüm bunlar birbirini tamamlayan unsurlar sanırım.

Çünkü geniş çaplı bakıldığı zaman, en basidinden şuana kadar bir tane bile savaş patlak vermemiş olsa yeryüzünde, interneti kullanamıyor olabilirdik. Bariz hack olayları olmamış olsa 3D Secure denen sistem bugün hayatımızda var olmazdı. Hırsızlık diye bir şey olmasa Ultra Güvenlikli Bankalar, güvenlik kameraları gibi alet, erdavatlar hayatımıza girmezdi. İnsan anatomisini bile azılı katiller (hannibal tarzı ) ve savaşlar sayesinde öğrendik ne de olsa.

Yalnız yine de teknolojinin en büyük sıçrayışı son yüzyılda oldu. Arabasıdır, buzdolabıdır, telefonudur, radyosudur, günlük yaşantımızda kullandığımız araçların çoğunluğunun temeli son yüzyılda atıldı. Cidden o dönemlerdeki adamın da dediği gibi (adını hatırlayamadmı af buyurun) icat edilecek başka da bir şey kalmadı. Kullandığımız her şey son yüzyılda bulunan şeylerin üzerine konarak geliştirildi sadece.

Peki önceki dönemlerde teknoloji neden bu kadar hızlı atılım gösteremedi? Bunun sebebi yazılı kaynakların erişebilirliğinin azlığı ve mevcut kaynakların topyekün azlığından mı kaynaklıydı yoksa bilime ve teknolojiye duyulabilecek sempatizanlık 13.yy da dünyanın yuvarlak olduğunu düşünmek kadar saçma bulunduğundan mıydı?

Ya da teknoloji yine bir dönem zirveye oturdu da tekrar dünya karanlıklara mı büründü bir sebepten ötürü? Eğer öyle bir şey yoksa mısırdaki, amerikadaki piramitler nasıl oldu da 15-20 yıllık bir zaman diliminde tamamlanabildi? Ekinoks gibi daha 1 yy öncesinde bilmediğimiz kavramları o dönemler nasıl bilebiliyorlardı?

Bazı zamanlarda uygarlıkların aynı çağımızdaki gibi büyük bir yükselişe geçtiği ve sonra büyük bir felaketle birlikte tüm kaynakların eriyip bittiği, insan soyunun tükenme noktasına gelip her şeye sıfırdan başlandığı düşüncesine bürünüyorum. Bununla ilgili pek bir bulgu yok ama size göre mümkün müdür?

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 471 Toplam Mesaj: 1