folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Teknolojinin Gelişimi Ve İnsanoğlu

Teknolojinin Gelişimi Ve İnsanoğlu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

Sevgili mürid ve mürideler...

sabahın 6sında ne işin var la böyle bişeyle diyecekseniz haklısınız :) epeydir kafamı kurcalayan bir konu ve kısmet şimdi yazmakmış.

hepimizin yakından tanık oldugu üzere teknoloji tozu dumana katarak ilerliyor... bununla birlikte bilerek yavaş ilerletildigi bile söyleniyor teknolojinin ki sürekli her an yeni şeylerin çıkması insanı çıldırtabilir. konu açma sebebime gelince şu ki teknoloji ve insan arasında çılgın bi bağ var. insan üretiyor , yaratıyor vs bir şekilde hayatımızı kolaylaştırmaya çalışıyoruz...mesela aklıma gelen örnek asansör. bunu ne için kullanıyoruz çok yüksek binaların merdivenlerinde heder olmayalım diye. peki çk katlı binaların yapıcısı yine insanoglu degilmi? evet. onların yapılması için hazır beton vs vs çeşitli şeyler lazım gelir ve onları yapan yine insanoglu. bunlar uzatılabilirde uzatılabilir... insanoglu kendi yaptıgı şeyler sonucu kendisi zorluk çekmekte ve yine bu zorlukları ortadan kaldırmak amacı ile yeni şeyler ortaya koymaktadır... ama benim kafamı kurcalayan şey şu ki, insanoglunun yaptıgı(özellikle elektronik şeyler) herşey insana zarar olarak geri dönmektedir... mp3 playerlar kulagımıza zarar veriyor, güneş gözlükleri gözümüze vs vs... bu örneklerde çogaltılabilir... şimdi ben dini inancı olan birisiyim bu kısım birazda inananlar için sorulmuş bi kısımdır? sizce kıyametin gelişi böylemi olacak? yani diyorumki ilk Adem yaratıldıgında insanoglu en mükemmel halindeydi ( yaratıldıgı an ). daha sonra sürekli kendisi yüzünden çevresel faktörler yarattı ve sürekli zarara ve değişime ugradı... sonumuzu yine kendimiz en büyük haltı yiyerek mi getirecegiz acaba?

diger bir sorumda şu ki insan doğadan kopamaz, kopmamalı... doğayla çakışan herşey insana kat kat zarar olarak döner... peki bizim bu doğadan uzaklaşma çabamız nedir... çiçekler yapma , yok mini havuzlar , 3 ağaçla mini ormanlar (halbuki oranın içine sıçarken kimbilir kaç ağacı kestiler)... siz bu gidişatı nasıl görüyorsunuz? insan için teknoloji, insan yüzünden teknoloji diyorum ben :)

sabah sabah biraz saçmalamış olabilirm kusura bakmayın derdimi anlatabildiysem ne mutlu bana yorumlarınızı beklerim...

saygılar

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Bence Karşılık olarak, Sağlık Hususundaki Teknolojik İmkanlarda Artıyor, Pek Yakında İnsan Ömrünü Arttıracağına inandığım Gelişmelerde Patlak Verecek. Boşuna Üzülmemelisin, Sadece Bizler Bu Geçiş Döneminde Varolanlarız, Varlığımız Olası Gelişmeleri Kapsarmı Kapsamazmı Tam olarak Net Bişey Şimdilik Diyemeyecem.

Birde Şu Husus vardırki, Gelecek Dünyasında, Sex ten Tutun, Tüm Temizlik, Üretim, Gıda Üretimi Hususlarına Kadar Robotlardan Maximum Seviyede Faydalanacağız. Mükemmel Bir Dünyaya Gidiyoruz. Ancak Teknolojinin Beraberinde Getirdiği Tehlikelerde Vardır, Bu Tehlikeler Teknolojinin Kendisinde değil, Bizzat yinede İnsandan Kaynaklanan Tehlikelerdir.

Kim Bilir Belkide Gelecek Dünyası Daha Çok Acı Getirecek İnsanlar İçin. Belkide Dünya Tarihinin Görmediği Katliamlar ve Yıkımlara Tanık Olacak, Gelecek Nesiller. Ama Ben Yinede Kötümser Olmamamız Gerektiğinde Israrlıyım. Çünkü Teknolojik İmkanların Gelişmesi ile, İnsandaki Saldırganlık Hisside Büyük Oranda Bastırılıyor, Geçmiş Dünyası ile Kıyasladğımız Zaman, Dünyanın Şu an Daha Ilık Olduğu Sonucu Hatalı Bir Sonuç Olmaz Kanaatindeyim...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

kafayımı yedin ? zeten dini inancı olan insanlar için teknoloji ilerlemek önemli deildir ki öl kurtul git cennete bu dünyada ne işin var

neyse şimdi konuya dönelim

Dünyada tek durmayacak şey teknolojidir her zaman daha iyisi var daha hızlısı daha güçlüsü vb. vb.

eketronik aletler evet bize zarar vermek ile birlikte zarar verdiğinden daha çok yarar sağlamaktadırki kullanıyoruz.

bir ceptelefonu kimie göre ihtiyacı oldunda yardım kime için iş kimi için sevgilisi ile konuşmak anlamına gelebilir

yada bir televizyon teknoloji bize hayatta kolaylık ve keyif sağlar daha iyi çamaşır makineleri daha iyi bilgisayarlar

daha çok şeyi yapmamızı sağlar

sen şimdi gelip buna kötü diyemessin çünki her zaman daha iyisi olucak ilk insanlar da zaten boşuna alet yapmadılar

şunu unutma insan doğadaki tek savunmasız varlıktır illa bişiler yapacaksın farkın burda zaten

güneş gözlükleri göze zarar verir mişsin ? ne alakası var çıplak gözle güneşe bakmak daha da zararlıdır

gidip 5-10 liralik plastikleri diosn sanırım adam gibi koruyucu gözlük al şekilli deil

mp3 çalarlar evet kulağa zarar verir ben müzik delisiyim hep daha çok ses daha çok keyif istiyorum 

buda duyum eşiğinizin bir süre sonra duyumsuz olmasına yani hafif hafif sağırlığa doru gidiyor

ama sonucunda ömrünüzü iyi geçirmiş oluyorsunuz..

teknolojinin yavaşlatılmasına gelince teknoloji geliştirmek için arge gerekir buda parayla olur

o parayı kazanmak için de satış stratejisi geliştirmelisiniz.

örn nokia bunu dünyada en güzel yapanlardan işlemciler de öyle intel gibi

elinde daha iyisini yapacak güç varken kötüsünü yapıp satıyor sora bi iyisini çat diye çıkarıyor

her şey para bu dünyada çünki para = dünya

hepsine sahip olabilirsin yeterki o kadar paran olsun =)

uzun oldu biraz ama sorularını cvp lamışımdır sanırım.. her şeydaha iyisi için daha çok insanı binaya koyarsın

daha büyük bina gerekir büyük yaparsın asansör gerekir  vb. vb. hep daha iyisi için.. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

kafayımı yedin ? zeten dini inancı olan insanlar için teknoloji ilerlemek önemli deildir ki öl kurtul git cennete bu dünyada ne işin var

neyse şimdi konuya dönelim

Dünyada tek durmayacak şey teknolojidir her zaman daha iyisi var daha hızlısı daha güçlüsü vb. vb.

eketronik aletler evet bize zarar vermek ile birlikte zarar verdiğinden daha çok yarar sağlamaktadırki kullanıyoruz.

bir ceptelefonu kimie göre ihtiyacı oldunda yardım kime için iş kimi için sevgilisi ile konuşmak anlamına gelebilir

yada bir televizyon teknoloji bize hayatta kolaylık ve keyif sağlar daha iyi çamaşır makineleri daha iyi bilgisayarlar

daha çok şeyi yapmamızı sağlar

sen şimdi gelip buna kötü diyemessin çünki her zaman daha iyisi olucak ilk insanlar da zaten boşuna alet yapmadılar

şunu unutma insan doğadaki tek savunmasız varlıktır illa bişiler yapacaksın farkın burda zaten

güneş gözlükleri göze zarar verir mişsin ? ne alakası var çıplak gözle güneşe bakmak daha da zararlıdır

gidip 5-10 liralik plastikleri diosn sanırım adam gibi koruyucu gözlük al şekilli deil

mp3 çalarlar evet kulağa zarar verir ben müzik delisiyim hep daha çok ses daha çok keyif istiyorum 

buda duyum eşiğinizin bir süre sonra duyumsuz olmasına yani hafif hafif sağırlığa doru gidiyor

ama sonucunda ömrünüzü iyi geçirmiş oluyorsunuz..

teknolojinin yavaşlatılmasına gelince teknoloji geliştirmek için arge gerekir buda parayla olur

o parayı kazanmak için de satış stratejisi geliştirmelisiniz.

örn nokia bunu dünyada en güzel yapanlardan işlemciler de öyle intel gibi

elinde daha iyisini yapacak güç varken kötüsünü yapıp satıyor sora bi iyisini çat diye çıkarıyor

her şey para bu dünyada çünki para = dünya

hepsine sahip olabilirsin yeterki o kadar paran olsun =)

uzun oldu biraz ama sorularını cvp lamışımdır sanırım.. her şeydaha iyisi için daha çok insanı binaya koyarsın

daha büyük bina gerekir büyük yaparsın asansör gerekir  vb. vb. hep daha iyisi için.. 

Ne O Yazının Girişinde İçini Dökmüş Gibisin. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

eee yalanmı yaşamaya mı gelmişlr ömür5sene olsa onlar çin en karlıs =) 

ben hücre yenilemesinin çıkmasını bekliyorum hadi genomlar gösterin gücünüzü =)  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

Evet Dna Kodlarının %80 Kadarı Çözülmüş, Bilim Adamları Şu anda Hücre Yenileme Ve Kanseri Yenme Konuları Üzerinde Çalışıyorlar. Hücre Yenileme Bulunursa Kanseride Yeneceğiz, Paralel Olarak Yaşlanmayada Çare Bulmuş olacağız... Gün ola Harman olaa..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

Evet Dna Kodlarının %80 Kadarı Çözülmüş, Bilim Adamları Şu anda Hücre Yenileme Ve Kanseri Yenme Konuları Üzerinde Çalışıyorlar. Hücre Yenileme Bulunursa Kanseride Yeneceğiz, Paralel Olarak Yaşlanmayada Çare Bulmuş olacağız... Gün ola Harman olaa..

ölümsüz 2 canlı var bi bazı deniz anaları diğerini unuttum

yer doğm yağtında hücreleri yenilenio =)

insanlar da dadirek yaşlanmayı durdurmk mümkün olrsa süper olur yani olacak ama ne zaman olacak o var  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

panxer din hakkında atıp tutma derim :) müslüman insan da Allah korkusu olduğu için ölümden de korkan insandır :) o

yüzden hemen öliyim demez :) günahsız bi hayat yaşıyim der ;) din teknoloji gelişmesin diye de bi yön vermemiştir :)

warsa öyle bi ayet söyle biz de bilelim :) teknoloji denilen olgu da son 50 yıl içerisinde bu kadar gelişmiştir gerçi diğer

medeniyetlerin belki de daha fena teknolojisi wardı , zaman içerisinde yok oldu kim bilir  :| ama şu kadar söyliyim

teknolojiyle insan hayatı bokluğa sürüklendi iyice ntv'deki "dünya" belgeselini bulur izlersen hayat denilen olgunun bitmek

üzere olduğunu anlarsın :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Diğeride Yılandır Panxer Hocam. Yılanda Kesin Öldürülmediği Sürece Ölümsüz Yaratıklar Familyasındandır. İşin Aslı Birincisini Ben Bilmiyordum, Deniz Anasıymış Teşekkür ederim. İkincisinide Ben Söylemiş oldum Ödeştik. :)

Şimdi Uyuma Zamanım. Akşam Yine Buralardayım. Tartışmalarda Ilık Olunuz. Bir Kardeşimiz Profilime Yorum Girmiş 24 Saatmi Onlinesin diye. Demekki değilmişim. :)

Toplam Hit: 1413 Toplam Mesaj: 9